Lyckebyvägen 18 Hammarbyhöjden/Björkhagen
Hammarbyhöjden/Björkhagen

Lyckebyvägen 18

Topprenoverad 2:a, högst upp i huset i förening som äger marken!

Kommande

Topprenoverad 2:a, högst upp i huset i förening som äger marken!

Välskött förening med god ekonomi, låg belåning per kvadrat och föreningen äger dessutom marken. Här bor du ett stenkast ifrån grönområden, livsmedelsaffärer och bra allmänna kommunikationer. Nu ges möjligheten att förvärva en topprenoverad 2:a belägen högst upp i huset på populära Lyckebyvägen. Ljust och insynsfritt med smakfullt renoverade ytskikt med bevarade originaldetaljer och ett genomgående fint parkettgolv. Välproportionerad planlösning där varje kvadratmeter ger sin fulla funktion. Detta är ett hem för den som ställer höga krav på sitt boende. En utmärkt möjlighet att få bosätta sig med direkt närhet till service, natur och kommunikationer på lugna återvändsgatan Lyckebyvägen. Kontakta mig om ni vill veta mer.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 53 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 3 204 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud tv och bredband, fiber 1000 mbit.
  • Förening: Brf Borggården 99
  • Byggnadsår: 1947
  • Område: Hammarbyhöjden/Björkhagen, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sandra Pranjic

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Lyckebyvägen 18

Kök

Ett stilrent kök med ljus inredning. Här finner vi gott om arbetsutrymmen och avlastningsytor på en fin ekbänkskiva. Köksutrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn med självrengöring, fläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Det finns en naturlig matplats för 4-5 personer invid fönster som ger mysiga middagar med utsikt över grönskande omgivning. Nyrenoverat från 2021.

Visa mer

Balkong

Balkongen ligger fritt och insynsskyddat. Tack vare ett fantastiskt sydvästläge så har vi här sol från eftermiddag till kväll.

Visa mer

Vardagsrum

Socialt och rymligt vardagsrum med stort fönsterparti. Här flödar ljuset in och borgar för trevliga sociala tillställningar i goda vänners lag. Generöst med plats för större soffgrupp, matplats samt annat vardagsrumsmöblemang. Från vardagsrummet når vi balkongen i soligt sydvästläge!

Visa mer

Sovrum

Rogivande och väl tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang. Här finner vi gott om förvaring i originalgarderober.

Visa mer

Badrum

Smakfullt renoverat badrum med kakel och klinker i snygg kombination. Badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork med timer, regndusch, WC, handfat med kommod, spegel med belysning, fönster samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Nyrenoverat från 2021.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i generösa originalgarderober.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Omgivning

Lägenheten är belägen på en av de lugnare gatorna i Björkhagen. Lummig omgivning med grönska finns direkt utanför huset. Området erbjuder både närheten till natur och storstadspuls. Det är cykelavstånd in till Södermalm med restauranger, uteliv och shopping. Med tunnelbanans gröna linje tar ni er till Södermalm på 5 min och i city är ni på 10 min. Nackareservatet med sin unika miljö erbjuder strövarområden, löparslingor och badplatser. Mysiga Nytorpsgärde med stora gröna gräsmattor samt Nytorpsbadet som ligger på promenadavstånd från bostaden. Området är barnvänligt och det finns många lekparker, flera förskolor och två skolor i närheten av lägenheten. Hammarbyhöjden och Björkhagen har allt du kan önska inom några minuters avstånd såsom apotek, caféer, restauranger och Konsum. Hammarbybacken och Sickla köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger samt kulturhuset Dieselverkstan finns även det nära till hands.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sandra Pranjic

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 204 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud tv och bredband, fiber 1000 mbit.
Antal rum
2 rum
Boarea
53 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
0,58432 %
Övrigt
Två förråd hör till lägenheten.

Föreningen

Namn
Brf Borggården 99
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
178 lägenheter varav 12 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Prövas vid varje enskild medlemskapsansökan.
Allmänt om föreningen
Brf Borggården 99 ombildades 2000. Föreningen har 178 lägenheter fördelade på 6 hus. Av dessa lägenheter är 166 stycken bostadsrätter och 12 stycken upplåts med hyresrätt. Dessa säljs efterhand och ger goda intäkter till föreningen och stärker dess ekonomi ytterligare. Föreningen beskattas som en äkta förening. Ekonomin i föreningen är mycket god med låg belåningsgrad. Föreningen äger marken, ej tomträtt.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
1992 anslöts fastigheten till kommunal fjärrvärme
1993 Yttertaken byttes ut och balkongerna helrenoverades
2003-2004 genomfördes stambytet av vatten och avlopp, helrenovering av badrum och vissa kök,
nya elledningar, omdragning av el i lägenheterna
2003-2004 Trapphusen renoverades.
2008-2009 Fasaden renoverades och fick ursprunglig färg.
2008-2009 Balkongräcken byttes och betongplattor målades.
2008-2009 Fönsterrenovering.
2010 Renovering av föreningslokalen
2011 Tvättstugan renoverades.
2015 Ny gästlägenhet för föreningens medlemmar.
2016 Installation av bredband (fiber) samt totalöversyn av ventilationen.
2019 Ny energideklaration.
2021 Nybyggd bastu.

KOMMANDE:
Inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Fönsterrenovering är under diskussion men ingenting är beslutat, borde dock ske inom de närmaste åren. 2022-08-23.

PARKERING:
Föreningen ansvarar för parkeringsplatsen mellan Ronnebyvägen 12 och 38. Platserna hyrs ut för 500 kronor per månad. Vi har också fem mc-platser inomhus som hyrs ut för 120 kronor per månad. Det är kö till parkeringsplatserna, den sköts av HSB Stockholm. Kontakta service.stockholm@hsb.se. Boendeparkering på gatan för ca 500 kr/mån.

TV OCH BREDBAND:
Alla lägenheter är uppkopplade med fiber genom Stockholms stadsnät. Internet med 1000/100 mbit/s. ingår i avgiften, högre hastighet går att beställa mot extra avgift. Lägenheterna är även anslutna till Comhem, vars analoga grundutbud av tv ingår i avgiften.

INNERGÅRD:
Mellan föreningens hus finns en trevlig lekpark, kallad Gropen.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan ligger mellan Ronnebyvägen 38-40. Maskinparken består av åtta maskiner varav två är avsedda för grovtvätt, fyra torktumlare, fyra torkskåp samt en mangel.

ÅTERVINNING:
Föreningen har tre rum för återvinning, vid Ronnebyvägen 13,
Ronnebyvägen 30 och Lyckebyvägen 18.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Två gästlägenheter finns att hyra för 200/300 kr per dygn, en mindre på Ronnebyvägen 12 och den andra på Ronnebyvägen 32 med upp till sex bäddar (300 kr/dygn). Föreningen har även en stor samlingslokal/föreningslokal som går att hyra för 200 kr på
Ronnebyvägen 7. På Ronnebyvägen 10 ligger föreningens hobbyrum. Där kan alla enklare arbeten göras. Rummet är utrustat med verktygsbänk och enklare verktyg. Det kan inte bokas, portnyckel gäller för att komma in. I föreningen finns det även ett återbruksrum som drivs av medlemmarna själva. Där har man möjlighet till att hämta och lämna saker.

FÖRVALTARE:
Den administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

AVGIFT:
Det finns inga aviserade avgiftshöjningar. 2022-08-23

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
181 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.