Sparfvenfeltsgatan 9 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Sparfvenfeltsgatan 9

Fantastisk tvåa med öppen planlösning på populära Sparfvenfeltsgatan!

Till salu

Fantastisk tvåa med öppen planlösning på populära Sparfvenfeltsgatan!

Lågt belånad förening. Varmt välkommen till en nyrenoverad och charmig tvåa om 42 kvadratmeter med öppen planlösning. Här finner du väl utnyttjade kvadratmeter och ett fantastiskt ljusinsläpp i ett lugnt och trivsamt läge. Lägenheten har ett smakfullt inrett och renoverat kök, stort vardagsrum, rymligt sovrum och ett stambytt badrum.

Huset är omgivet av en magisk trädgård som tillhör föreningen med äppel- och plommonträd, odlingslotter, trädgårdsgrupper och grillplats. Här bor man i en välskött förening med väldigt god ekonomi och låg belåning. Läget är lugnt men ändå centralt. Det är ca 3 min promenad till Skärmarbrinks tunnelbana där två tunnelbanelinjer passerar, och bara 8 min promenad till Gullmarsplan som är en knutpunkt för tunnelbana, bussar och tvärbana. Dessutom finns ett antal restauranger och närservice i området. Hammarbyhöjden kombinerar det bästa av flera världar. Här bor ni centralt med endast några minuter till Södermalm och med Nackareservatet runt knuten.

Detta är helt klart ett hem att trivas i. Kontakta mig om du vill veta mer!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 2 650 000 kr
  • Boarea: 42 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 3
  • Avgift: 2 932 kr I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, ComHem TV Bas samt Bredband 100/10.
  • Förening: Brf Sparfvenfelt
  • Byggnadsår: 1936
  • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm
Utgångspris

2 650 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sandra Pranjic

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Sparfvenfeltsgatan 9

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp och tillhörande möblemang. Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot det fina köket. Ljusa väggar, fint golv och ett stort fönster som bidrar med härligt ljusinsläpp. Det är fördraget i taket med rör för högtalarkablar till surroundljud.

Visa mer

Kök

Smakfullt inrett kök från Myresjö med öppen planlösning mot vardagsrummet. Det finns gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Köksbänken är i ek och kakel i svart mosaik. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn. Kyl och frys med ismaskin, Integrerad microvågsugn och diskmaskin. Spotlights ovanför arbetsytor med dimmerfunktion. Det finns gott om plats för ett matbord för 4-6 personer.

Visa mer

Sovrum

Rogivande och charmigt sovrum med ett fantastiskt ljusinsläpp. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt. Det finns två platsbyggda original garderober för bra förvaring

Visa mer

Hall

Öppen och välkomnande hall med plats för avhägning av ytterkläder. Från hallen nås samtliga rum. Taket i hall, kök, vardagsrum är sänkt med infällda spottar.

Visa mer

Badrum

Stambytt och helkaklat badrum med ljusa väggar samt klinker på golvet. Här finns vattenburen handukstork, wc och dusch. Fönster med forstat glas som ger fint ljusinsläpp.

Visa mer

Exteriör

Huset är omgivet av en fantastisk fin trädgård som tillhör föreningen med äppel- och plommonträd, odlingslotter och trädgårdsmöbelgrupper. På baksidan av huset finns dessutom en grillplats med gott om bord och sittplatser för utomhusmiddagar under sommarhalvåret.

Visa mer

Omgivning

Lägenheten är belägen centralt i Hammarbyhöjden med närhet till innerstaden och naturen. Hammarbybacken och Nackareservatet finns i direkt anslutning med stora strövområden, nyanlagda motionsspår och utmärkta möjligheter till ett aktivt friluftsliv. På ett par minuters gångavstånd återfinns Hammarbyhöjden centrum med T-bana, mataffär, restauranger etc. Alternativt fem minuters promenad till Skärmarbrink, där två tunnelbanelinjer ansluter. Ett centralt men grönskade läge. Det bästa av två världar.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sandra Pranjic

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 932 kr, I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, ComHem TV Bas samt Bredband 100/10.
Antal rum
2 rum
Boarea
42 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
2,9796 %

Föreningen

Namn
Brf Sparfvenfelt
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
35 lägenheter varav 3 hyresrätter
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen tillåter normalt sett delat ägande mellan flera föräldrar och barn så länge alla parter har ordnad ekonomi, men vi ser helst att den boende står som majoritetsägare på lägenheten.
Allmänt om föreningen
Brf Sparfvenfelt bildades 2008 men fick överta huset först 2010. Föreningen består av 35 stycken lägenheter, varav 32 stycken är bostadsrätter och 3 stycken upplåts med hyresrätt. Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånade. De planerade underhållsåtgärderna som finns de närmsta åren är utan behov av nya lån. Föreningen har även bundet kapital i tre hyresrätter.

Genomförda renoveringar

-1997 renoverades fasad och tak.
-2006 byttes stammar, renovering av badrummen och omdragning av el lägenheterna.
-2011 Uppfördes tvättstugan.
-2012 Installerades Egen fjärrvärmecentral.
-2013 Målning av fönster.
-2015 renoverades fastighets el och trefas el dras till alla lägenheter, detta ger möjlighet till byte från gas till elspis.
-2015 Målning och underhåll av portarna.
-2016 Genomfördes en OVK.
-2018 Målning av gjutgärnsräcken.
-2019 Radonmätning.
-2019 Energideklaration.
-2019 Besiktning hyresrätter.
-2019 Trädtrimning.
-2019 Inköp av kompletterande cykelställ.

Kommande renoveringar:
Föreningen håller just nu på att ta in anbud på en fönsterrenovering av samtliga fönster i fastigheten som förhoppningsvis kommer genomföras under första halvan av året. Den kommer finansieras delvis av nya lån men föreningen ser ingen anledning till att höja avgifterna på kort sikt.

Det finns inga avgiftsförändringar inplanerade i dagsläget.

Bredband/Nätverk
Föreningen är ansluten till stadsnätet (Stokab). På www.bredbandswebben.se visas leverantörer och tjänster som kan beställas. Föreningen är även ansluten till ComHem. I avgiften ingår Comhem TV Bas samt Bredband 100/10. Det finns möjlighet att uppgradera till rabatterat pris samt att välja annan operatör då fiber finns förberett/framdraget till varje lägenhet

Gemensamma utrymmen
Det finns en fristående tvättstuga(från 2011), barnvagnsrum och källarförråd. Till lägenheten ingår det ett källarförråd. Föreningen har åtta st odlingslotter för medlemmarna med separat kölista.

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det är boendeparkering på gatorna i området (500 kr/mån).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
F
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 650 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-04-15
Energiklass
G
PRIMÄRENERGITAL
226 kWh per kvm och år

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.