Lidköpingsvägen 10 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Lidköpingsvägen 10

Smakfullt renoverad 4:a i gavelläge på populära Lidköpingsvägen!

Kommande

Smakfullt renoverad 4:a i gavelläge på populära Lidköpingsvägen!

Välkommen till en smakfullt renoverad 4:a belägen på en av områdets mysigaste gator. Det är lugnt och skönt men ändå nära allting. Här bor man i en mycket solid och välskött förening med två stora fina innergårdar. Lägenheten renoverades med eftertanke under 2020 med fokus på design, bra materialval och hållbarhet. Bostaden ligger i gavelläge med fönster i tre väderstreck och är optimalt planerad med väldisponerade rum samt mycket förvaring. Lägenhetens halvöppna planlösning mellan kök och vardagsrum bidrar till den sociala känslan, här får alla plats! Balkongen är en ljuvlig plats som bjuder in till odling och umgänge med solen som ligger på från 13.00 till den sena kvällen. Samtliga sovrum är av bra storlek och badrummet är stort med plats för både badkar samt tvättmaskin utan att det känns trångt. Det här är boendet för er som både vill kunna bjuda hem till stora middagar, ha närhet till naturen och stadslivet. Detta är helt klart ett hem att trivas i. Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 91 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 1 av 4, hiss finns
 • Avgift: 4 695 kr I avgiften ingår värme och vatten.
 • Förening: Brf Härden 107
 • Byggnadsår: 1991
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sanna Pickelner

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lidköpingsvägen 10

 • Smakfullt renoverad 2020 med fokus på design och kvalité.
 • Tre rymliga sovrum.
 • Stora sällskapsytor med vardagsrum och kök i anslutning.
 • Balkong i bästa solläge och lummig utsikt.
 • Souterrängläge.
 • Goda förvaringsmöjligheter via garderober och klädkammare.
 • Välskött förening med mycket god ekonomi.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med ett flertal fönster i flera väderstreck som släpper in rikligt med ljus. Rummet ligger med en halvöppen planlösning mot köket vilket gör båda dessa rum till bra ytor för umgänge och socialisering. I vardagsrummet ryms både en soffgrupp, skrivbordshörna och övrigt möblemang. Väggarna går i ljusa kulörer och på golvet ligger en fin vitpigmenterad ekparkett.

Balkong

Balkong i bästa västerläge med många soltimmar. Här dyker solen upp runt 13.00 och ligger på långt in på kvällen. Perfekt läge för att odla eller för att bara sitta och koppla av samt njuta av den lummiga omgivningen.

Kök

Köket är välplanerat med gott om förvaringsutrymmen och bra med arbetsytor. Det är ett modernt och stilsäkert kök där inget lämnats åt slumpen vid renoveringen 2020. Den maskinella utrustningen består av en fullstor integrerad kyl och frys, induktionshäll, elugn, köksfläkt samt diskmaskin. Det finns gott om utrymme för ett större matbord med plats för många.

Sovrum 1

Sovrum 1 är det största sovrummet med gott om plats för både dubbelsäng, övrigt möblemang och flera garderober med bra förvaringsmöjligheter. Rummet har ett fint ljusinsläpp tack vare dess fönsterpartier. Härifrån finner du även utgången till lägenhetens mysiga balkong.

Sovrum 2

Även sovrum 2 är av bra storlek. Det rymmer såväl en större säng om så önskas, garderober och övrigt möblemang. Väggarna går i en varm kulör, likadant fint golv som i övriga rum och ett stort fönster som bidrar med fint ljusinsläpp.

Sovrum 3

Sovrum 3 är likvärdigt i storlek med sovrum 2. Rymmer både säng och övriga möbler. Likadant fint golv som i övriga rum och ljusa väggar.

Badrum

Stort och rymligt badrum med kaklade väggar och ljus våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, handdukstork, badkar och tvättmaskin. Det finns ett fönster som ger ljusinsläpp.

Hall

Välkomnande och rymlig hall med gott om avhängning av ytterkläder i anslutning till entrén samt via klädkammaren som rymmer massor med förvaring. På golvet ligger en fin klinker som övergår till en fin vitpigmenterad ekparkett från Kährs vilken är genomgående i bostaden.

Exteriör

Omgivning

Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även trevliga restauranger på Tidaholmsplan och på Finn Malmgrens plan samt den populära parken Tingeling. Med ett kort promenadavstånd tar man sig lätt till det trevliga friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning.

I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. Med ett kort avstånd från bostaden ligger Finn Malmgrens Plan. Där finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kemtvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På en cirka 15 minuters promenad är man vid Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd.

Lägenheten ligger mycket nära flera olika t-banestationer. På bara 6-7 minuter nås både Hammarbyhöjdens, Blåsuts och Skärmarbrinks T-bana. Med T-banan tar du dig in till söder på ca 5 minuter och till T-Centralen på 12 minuter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sanna Pickelner

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 695 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
4 rum
Boarea
91 m² föreningens information
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
0,8037 %

Föreningen

Namn
Brf Härden 107
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 15 hyresrätter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Härden 107 är en äkta bostadsrättsförening består av 3 byggnader med totalt 133 lägenheter varav 118 stycken är bostadsrätter samt 15 hyresrätter. Föreningens hyresrätter kan ses som en dold tillgång för föreningen då dessa upplåts och överlåts allteftersom de blir lediga och då tillfaller pengarna föreningen som redan i dagsläget har en god ekonomi och amorterat mycket på sina lån. Föreningen har idag en skuldgrad på ca 1000 kr/kvm/boyta, vilket är mycket lågt.

Föreningens adresser är Garagevägen 5-9 samt Skarabacken 2-8, Skarabacken 1-13 samt Lidköpingsvägen 8-10. Föreningen har 3 lokaler som upplåts med hyresrätt (2 förskolor och 1 tandläkare). Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Husen uppfördes 1990/1991 och föreningen förvärvade fastigheten 2002. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning alternativt gå in på föreningens hemsida: harden107.se

För aktuella byggplaner i området (gällande Lidköpingsvägen och Garagevägen) se länken: https://vaxer.stockholm/nyheter/2017/09/granskning-av-detaljplan-for-garagevagen-hammarbyhojden-11/

Genomförda renoveringar:

- 2020 Renovering tvättstugor.
- 2020 Renovering av föreningens hyresrätter.
- 2016 Renovering av trapphus.
- 2010 Renovering av undercentral.
- 2009 Byte av samtliga köksfläktar.
- 2005 Renovering av ventilation.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Tv och Internet:
Föreningen har avtal med Comhem och Ownit, båda kan leverera bredband, TV och telefoni. Föreningen har ett avtal (ej obligatoriskt) med Ownit där medlemmarna för 100 kr/månaden får 100Mbit.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en stor och fräsch tvättstuga, en grovtvättstuga på Skarabacken, cykelförråd och pingisrum. På Skarabacken 13 finns en föreningslokal med möbler och köksutrustning som kan bokas av föreningens medlemmar. I hörnet av Garagevägen finns en miljöstuga för glas, tidningar, pappersförpackningar, wellpapp, hårdplast och metall samt ett grovsoprum.

Föreningen har två stora mysiga innergårdar med gemensamma gräsytor, lekplatser och grillplatser med många sittplatser. De två huskropparna på Lidköpingsvägen (8-10) har även en grillplats bakom port 10 och en mindre lekplats med sandlåda och gunghästar. Styrelsen har låtit Slottsträdgården Ulriksdal ta fram konceptskisser för föreningens utemiljö som grund för kommande förnyelse av utemiljön. Se föreningens hemsida.

Parkering:
Det finns P-platser att hyra. P-plats med el kostar 1000 kr/mån och utan el kostar 700 kr/mån. För närvarande är det kö. Parkeringsplatser finns även att hyra på Garagevägen via Stockholm stad. För tillgänglighet vänligen kontakta Stockholm stad. Boendeparkering på gatorna i området (ca 500 kr/mån).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
FTX och F
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-02-07
PRIMÄRENERGITAL
157 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.