Garagevägen 9 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Garagevägen 9

Ekologiskt renoverad 4:a belägen högst upp i huset!

Till salu

Ekologiskt renoverad 4:a belägen högst upp i huset!

Välkommen till denna fina 4:a med bästa läget i huset, högst upp med fönster i två väderstreck och med balkong mot föreningens fina innergård. Lägenheten renoverades hösten 2017 med fokus på att använda så hållbara material som möjligt. Detta är ett modernt och bekvämt boende i toppskick. Här erbjuds man stora sociala ytor, både vardagsrum och kök är generöst tilltagna samt länkas med en större öppning mellan rummen. Det finns tre sovrum i bra storlek och goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober. Dessutom finns ett förråd i direkt anslutning till lägenheten. Lägenheten står som en 3:a i lägenhetsförteckningen men nyttjas som en 4:a. Detta är helt klart ett hem som måste upplevas på plats. Varmt välkommen!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 5 495 000 kr
 • Boarea: 82 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 3, hiss finns
 • Avgift: 4 382 kr I avgiften ingår värme och vatten.
 • Förening: Brf Härden 107
 • Byggnadsår: 1991
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

22 Maj 11:00 - 12:00
Bokad visning - Föranmäl dig på hemsidan.
Håll dig uppdaterad
24 Maj 17:15 - 18:00
Bokad visning - Föranmäl dig på hemsidan.
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sandra Pranjic

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Garagevägen 9

 • Högst upp i huset.
 • Ekologiskt renoverad 2017.
 • Tre rymliga sovrum.
 • Stora sällskapsytor med vardagsrum och kök i anslutning.
 • Balkong mot fin innergård.
 • Goda förvaringsmöjligheter.
 • Förråd i direkt anslutning till lägenheten.
 • Välskött förening med mycket god ekonomi.
 • Hiss i huset.

Vardagsrum

Socialt och välplanerat vardagsrum med gott om utrymme för soffgrupp samt övrigt möblemang. Det finns två stora fönster som bidrar med fint ljusinsläpp in i rummet. Väggarna går i kulören Grön Rosenholm och på golvet ligger likadan fin bambuparkett som i övriga rum. Rummet ligger i direkt anslutning mot köket.

Visa mer

Balkong

Möblerbar och mysig balkong i högt läge som vetter mot föreningens lummiga innergård.

Visa mer

Kök

Smakfullt renoverat kök med gott om sociala ytor för umgänge. Köket är väldisponerat med gott om både förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Det har renoverats med kärlek och eftertanke där bland annat kökstommarna är Svanen-märkta från Vedum i kulören varmgrå. Vitvarorna är både vatten- samt energisnåla. Den maskinella utrustningen består av Induktionshäll/ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin och inbyggd fullstor kyl samt frys. Framför det stora fönsterpartiet finns goda möjligheter till att få plats med ett stort matbord och köket ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Väggfärgen går i liljevit och på golvet ligger samma slitstarka bambuparkett som i övriga rum.

Visa mer

Sovrum 1

Rogivande och mysigt sovrum med plats för både dubbelsäng samt övrigt möblemang. Det finns stilfull garderobslösning för bra förvaringsmöjligheter, som ingår i köpet. Rummet vetter mot föreningens lummiga baksida och från rummet finner du även lägenhetens balkong. Väggens kulör heter gråpäron och på golvet ligger bambuparkett.

Visa mer

Sovrum 2

Välplanerat sovrum som fungerar perfekt som både barnrum, gästrum eller arbetsrum. Rummet har liljevita väggar och fin bambuparkett på golvet. Både sovrum 2 och 3 vetter mot föreningens trevliga innergård.

Visa mer

Sovrum 3

Även detta sovrum är i bra storlek och det ryms både säng, skrivbord och övrigt möblemang. Väggarna går i en pastellgrön ton och det finns ett stort fönster som bidrar med fint ljusinsläpp.

Visa mer

Badrum

Stort och välplanerat badrum med kaklade väggar samt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, badkar och handdukstork. Det är förberett för att sätta in tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Hall

Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder via hatthylla samt en hel garderobsvägg som rymmer massor med förvaring. Hallen går i varm kulör (Liljevit och Grön Rosenholm) samt har grått klinkers på golvet vilket övergår till ett slitstarkt oljebehandlat bambugolv med vitt pigment av det danska märket Holse og Vibroe. Detta golv är genomgående i lägenheten.

Visa mer

Exteriör

Stor trivsam innergård där man är helt privat från omgivning. Perfekt för lekande barn eller om man vill sitta en varm sommardag och njuta av solen. Här finns även utemöbler och grill. Huset är också ett av få i Hammarbyhöjden med hiss.

Visa mer

Omgivning

Lägenheten ligger med ett toppenläge med ca. fem minuters promenad till Skärmarbrink och ca. sju minuter till Hammarbyhöjden. Det är promenadavstånd till Globen och Tele 2 arena. Härifrån har man även nära till Hammarby sjöstad och Sickla köpkvarter som erbjuder all tänkbar service såsom shopping, restauranger och matbutiker. Garagevägen ligger nära Nytorps gärde och inte långt ifrån finns även Nackareservatet. I området finns flertalet förskolor och populära Hammarbyskolan Norra ligger endast ett par minuter bort.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 382 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
4 rum
Boarea
82 m² föreningens information
Våning
3 av 3, hiss finns
Andel i förening
0,81171 %

Föreningen

Namn
Brf Härden 107
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 14 hyresrätter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Härden 107 är en äkta bostadsrättsförening består av 3 byggnader med totalt 133 lägenheter varav 117 stycken är bostadsrätter samt 14 hyresrätter. Föreningens hyresrätter kan ses som en dold tillgång för föreningen då dessa upplåts och överlåts allteftersom de blir lediga och då tillfaller pengarna föreningen som redan i dagsläget har en god ekonomi och amorterat mycket på sina lån. Föreningen har idag en skuldgrad på ca 1000 kr/kvm/boyta, vilket är mycket lågt.

Föreningens adresser är Garagevägen 5-9 samt Skarabacken 2-8, Skarabacken 1-13 samt Lidköpingsvägen 8-10. Föreningen har 3 lokaler som upplåts med hyresrätt (2 förskolor och 1 tandläkare). Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Husen uppfördes 1990/1991 och föreningen förvärvade fastigheten 2002. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning alternativt gå in på föreningens hemsida: harden107.se

För aktuella byggplaner i området (gällande Lidköpingsvägen och Garagevägen) se länken: https://vaxer.stockholm/nyheter/2017/09/granskning-av-detaljplan-for-garagevagen-hammarbyhojden-11/

Genomförda renoveringar:

- 2020 Renovering tvättstugor.
- 2020 Renovering av föreningens hyresrätter.
- 2016 Renovering av trapphus.
- 2010 Renovering av undercentral.
- 2009 Byte av samtliga köksfläktar.
- 2005 Renovering av ventilation.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Tv och Internet:
Föreningen har avtal med Comhem och Ownit, båda kan leverera bredband, TV och telefoni. Föreningen har ett avtal (ej obligatoriskt) med Ownit där medlemmarna för 100 kr/månaden får 100Mbit.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en stor och fräsch tvättstuga, en grovtvättstuga på Skarabacken, cykelförråd och pingisrum. På Skarabacken 13 finns en föreningslokal med möbler och köksutrustning som kan bokas av föreningens medlemmar. I hörnet av Garagevägen finns en miljöstuga för glas, tidningar, pappersförpackningar, wellpapp, hårdplast och metall samt ett grovsoprum.

Föreningen har två stora mysiga innergårdar med gemensamma gräsytor, lekplatser och grillplatser med många sittplatser. De två huskropparna på Lidköpingsvägen (8-10) har även en grillplats bakom port 10 och en mindre lekplats med sandlåda och gunghästar. Styrelsen har låtit Slottsträdgården Ulriksdal ta fram konceptskisser för föreningens utemiljö som grund för kommande förnyelse av utemiljön. Se föreningens hemsida.

Parkering:
Det finns P-platser att hyra. P-plats med el kostar 540 kr/mån och utan el kostar 315 kr/mån. För närvarande är det kö. Parkeringsplatser finns även att hyra på Garagevägen via Stockholm stad, ca 675 kr/mån. För tillgänglighet vänligen kontakta Stockholm stad. Boendeparkering på gatorna i området (ca 500 kr/mån).
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme och vatten.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
FTX och F
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-02-07
PRIMÄRENERGITAL
157 kWh per kvm och år

Omgivning

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.