Vingavägen 10 Blåsut/Johanneshov
Blåsut/Johanneshov

Vingavägen 10

Optimalt planerad 4:a med både uteplats och inglasad balkong!

Kommande

Optimalt planerad 4:a med både uteplats och inglasad balkong!

Välkommen till denna ytterst välplanerade 4:a. Redan när man kliver över tröskeln upplever man ljuset och rymden i denna optimalt planerade bostad. Lägenheten, där byggherren tagit hänsyn till de generösa fönsterpartierna, har modern stil med plats för både den stora familjen och paret som önskar yta. Bostaden präglas av dess moderna och öppna planlösning. Här erbjuds en välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter via hatthylla och garderober. Kök och vardagsrum går i varandra i modernt utförande, köksdelen innefattar alla bekvämligheter man kan önska sig med induktionshäll, inbyggnadsvitvaror m.m. Lätt möblerad vardagsrumsdel för både sällskaps- och middagsgrupp. Från köket nås även utgången till bostadens stora inglasade balkong med eftermiddags - kvällssol. Tre bra sovrum i varierande storlek där ett av sovrummen har utgång till bostadens mysiga uteplats som vetter mot föreningens innergård. Både badrum och separat WC där badrummet är utrustat med bekvämligheter såsom badkar, tvättmaskin och torktumlare. Fastigheten har hiss som smidigt går ner ända till garaget och i föreningen finns även ett uppskattat gym som kan nyttjas av medlemmarna.

Läget är mycket centralt med T-bana "utanför dörren" som snabbt, enkelt och smidigt tar er till önskad destination. Detta är det bästa av två världar, både centralt men även nära natur, nöjen och mysiga restauranger. Ett hem att trivas i. Välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 101 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 1 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 831 kr I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 214 kr/månaden.
 • Förening: HSB Brf Perrongen
 • Byggnadsår: 2012-2013
 • Område: Blåsut/Johanneshov, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Vingavägen 10

 • Optimal planlösning med mycket förvaring.
 • Öppet mellan kök och vardagsrum.
 • Genomgående ljusinsläpp från tre väderstreck.
 • Både inglasad balkong med eftermiddags-kvällssol och uteplats med morgon-förmiddagssol.
 • Både badrum och separat WC.
 • Hiss i huset som även går ner till garaget.
 • Centralt men lugnt läge.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot köket. Här ryms både soffhörna och övrigt möblemang. Det finns ett stort fönsterparti som bidrar med ett härligt ljusinsläpp.

Visa mer

Kök

Köket är stort och välplanerat med gott om bänk- samt skåpsutrymmen bakom ljusa luckor. Det finns gott om plats för ett matbord för 6-8 personer. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn, köksfläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och stor kyl samt frys. Från köket finner du utgången till lägenhetens mysiga balkong.

Visa mer

Balkong

Stor och inglasad balkong som rymmer både sittmöbler samt övrigt möblemang. Balkongen vetter i bästa solläge med eftermiddags-kvällssol.

Visa mer

Uteplats

Mysigt belägen uteplats med morgon- och förmiddagssol. Detta är en perfekt plats att avnjuta förmiddagskaffet medan barnen leker på innergården.

Visa mer

Sovrum 1

Bra planerat sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Det finns en bra klädkammare som rymmer det mesta. Från sovrummet finner du utgången till bostadens mysiga uteplats som vetter mot föreningens innergård. Väggar i en varm kulör och parkettgolv.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum 2 vetter mot föreningens mysiga gård och här får både säng, skrivbordshörna och garderober plats. Ljusa väggar, parkettgolv och ett fönster som bidrar med fint ljusinsläpp.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum 3 är även det av bra storlek och rymmer både en säng, skrivbordshörna, garderober och övrigt möblemang.

Visa mer

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med ljust kaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat, stor spegel, skåp, badkar och tvättmaskin samt torktumlare.

Visa mer

Wc

Fräsch WC med helkaklade ljusa väggar och klinker på golvet samt utrustat med handfat, spegel och WC.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder via hatthylla och garderober.

Visa mer

Exteriör

Trevlig fastighet med mysig barnvänlig innergård med grillmöjligheter. Här samlas familjer gladeligen sommartid och grillar samt umgås. Föreningen har ett gym som kan nyttjas av de boende och en tvättstuga för grovtvätt samt en föreningslokal som går att boka.

Visa mer

Omgivning

Här bor du med endast några minuters resväg till Södermalm och city samt granne med Globens stora shoppingcentrum och Tele2 Arena med dess nöjescenter. På promenadavstånd finns Nackareservatet med golfbana, badsjöar, elljusspår och vandringsleder. Hellasgården kan man lätt ta sig till där du på vintern hittar plogade skridskobanor och preparerade skidspår. Hammarbybacken är också nära, där finns lift och skidbackar. En kort promenad från lägenheten finner du Nytorps gärde med utomhusbad.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 831 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 214 kr/månaden.
Antal rum
4 rum
Boarea
101 m² föreningens information
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel av årsavgift
0,92747 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Perrongen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
152 lägenheter, 4 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 628 kr
Pantsättningsavgift
698 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2007 och inflyttning skedde under 2013 och 2014. Föreningen består av 152 lägenheter, 4 kommersiella lokaler och förvaltas av HSB Stockholm. Föreningens lägenheter ligger på adresserna Fyrvaktarkroken 66-70, Hållövägen 9-15, Sofielundsvägen 11-27 och Vingavägen 2-10. Föreningen har friköpt tomten varvid ingen tomträttsavgäld erläggs. Medlem i föreningen är skyldig att vara medlem i HSB Stockholm ek.för. Kostnad för detta är 500 kr samt en medlemsavgift om 150 kr. Detta kan man göra via www.hsb.se

RENOVERINGAR:
Brf Perrongen har en underhållsplan och inga större arbeten är planerade för tillfället.

2018 - Ombyggnad i källaren av två cykelrum till föreningslokal, gym och styrelserum.
2017 - OVK
2016 - Garantibesiktning genomfördes

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns gemensam föreningslokal, grovtvättstuga, cykelrum, styrelserum, gym och barnvagnsrum.

GÅRDSPLATS/INNERGÅRD:
Trevlig och barnvänlig gård med sittbänkar och sällskapsytor.

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4kvm med galler.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 214 kr/månaden.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har en skuld på 110 miljoner (ca 10 400 kr/kvm) och snitträntan är 0,40%. Den ekonomiska kalkylen som våra avgifter är satta utifrån byggde på en ränta på ca 3.5%. Föreningen har således under några år byggt upp en stark ekonomi och har minskat lånen med 11 miljoner kr. (Hämtat från föreningens hemsida 2022-02-14)

Föreningen har mycket stabil ekonomi till följd av låg ränta på våra lån samt intäkter från lokaler, garage och bilplatser. Vi har amorterat tre - fyra mnkr varje år de senaste åren. Hämtat från föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/perrongen/om-brf-perrongen/maklarinformation/
Tv och Bredband
Föreningen har en gruppanslutning med Telenor. Avgiften för bredband 250/100, basutbud TV och telefon tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin för månadsavgiften.
Parkering
Till föreningen hör 36 p-platser längst med Hållövägen och stora delar av Fyrvaktarkroken. I huset finner ni även ett garage med 70 p-platser. Parkeringsplasterna administreras av Corepark.
Garage 1020kr inkl. moms/mån
Garage(el) 1120kr inkl moms/mån
Markplats 400.- inkl moms/mån
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring ingår i föreningens försäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstillägg.
Övrigt
Föreningen har individuell mätning av el och varmvatten och kostnaden debiteras månadsvis till varje lägenhetsinnehavare.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2012-2013
Uppvärmning
Fjärrvärme & värmepump-frånluft (el)
VENTILATION
FTX och F med återvinning
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-09-05
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
100 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.