Olaus Magnus Väg 58 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Olaus Magnus Väg 58

2:a med balkong i söder och härlig utsikt mot skogen och ingen insyn. Välskött lågbelånad förening.

Till salu

2:a med balkong i söder och härlig utsikt mot skogen och ingen insyn. Välskött lågbelånad förening.

I hjärtat av Hammarbyhöjden ligger denna välplanerade tvåa som har ett ljust och rymligt vardagsrum med fönster i söderläge, balkong och utsikt mot naturen och utan någon insyn från andra hus.
Sovrum med fina parkettgolv och plats för en dubbelsäng.
Trevligt och funktionellt kök och stamrenoverat badrum med bra vädringsfönster.
Stor hall med bra förvaring.

Lägenheten är i genomgående bra skick med fina parkettgolv och högt i tak. Högt upp i huset med stora fönster och balkong skapar en ljus och hemtrevlig lägenhet.

Här bor du i en solid lågbelånad förening med låga månadsavgifter. Lånen kommer under 2022 hamna på endast ca 3 mkr (ca 2 850kr/kvm) och en kassa på ca 2 mkr.

Lägenheten är belägen centralt i området med Nackareservatet inom kort promenad, Södermalm inom cykel- och gångavstånd och med enbart en kort promenad till T-bana Skärmarbrink och Hammarbyhöjden.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 490 000 kr
 • Boarea: 37 kvm
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 2 618 kr bredbandstillägg på 210 kr/mån
 • Förening: Brf Bromsen 1
 • Byggnadsår: 1937
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm
Utgångspris

2 490 000 kr

Visningar

22 Maj 12:00 - 12:45
Föranmälan på hemsidan. Välkommen!
Håll dig uppdaterad
23 Maj 17:30 - 18:00
Föranmälan på hemsidan. Välkommen!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Gabriel Gawell

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Olaus Magnus Väg 58

 • Underbar utsikt - ingen insyn
 • Ljus
 • Bra planlösning
 • Naturnära och centralt läge
 • Solid och bra förening

Balkong

Mysig balkong i söderläge med härlig utsikt och utan insyn.

Visa mer

Vardagsrum

Ljust rymligt vardagsrum med plats för sittgrupp och större matbord. Fönster i söderläge och fina parkettgolv.

Visa mer

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Fina parkettgolv.

Visa mer

Kök

Trevligt litet kök med gasspis, kyl/frys. Bra förvaring och arbetsytor.

Visa mer

Badrum

Fräscht rymligt badrum. Plats för badkar eller tvättmaskin. Stamrenoverat. Praktiskt vädringsfönster.

Visa mer

Hall

Hall med plats för ytterkläder och skor. Flera bra originalgarderober. Snyggt (och praktiskt) klinkergolv som fortsätter in i köket.

Visa mer

Huset

Välskött hus och förening med 25 lägenheter varav 23 bostadsrätter och två hyresrätter. Fint lugnt läge med ett litet skogsparti på baksidan.

Visa mer

Omgivning

Bostaden är belägen i hjärtat av Hammarbyhöjden med närhet till det mesta. Utmärkt läge med möjlighet att välja mellan tre T-banelinjer, där även Skärmarbrink och Gullmarsplan ligger inom gångavstånd. Endast några minuters gångavstånd till Hammarbyhöjdens centrum med T-bana, gym, restauranger, postutlämning, apotek, livsmedelsbutiker, 7-eleven, frisör mm. Det är även en kort promenad till Gullmarsplan där tunnelbana, tvärbana och busstrafik ansluter till stadens alla hörn. För er som gillar vintersport finns Hammarbybacken nära. Inom bekvämt gångavstånd finns även tillgång till natursköna Nackareservatet, sjöar, bad, promenadvägar och vintertid längdskidspår. Med cykel eller med en kort promenad tar man sig till såväl Södermalm som Hammarby Sjöstad. Även Globen, Tele2 arena och Sickla köpcenter ligger i närheten med sina stora nöjes- och shoppingutbud.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 618 kr, bredbandstillägg på 210 kr/mån
Antal rum
2 rum
Boarea
37 m²
Våning
2 av 3
Andel i förening
4,33221 %

Föreningen

Namn
Brf Bromsen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25 lägenheter varav 2 hyresrätter, 3 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
ALLMÄN INFORMATION OM FÖRENINGEN
Brf Bromsen 1 förvärvade fastigheten 2010 och består av 25 st lägenheter varav 23 st upplåts med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. Det finns även 3 st lokaler i fastigheten. Fastigheten består av ett flerbostadshus på adresserna Olaus Magnus väg 54-60.
Föreningen har amorterat en hel del dom senaste åren bla genom att sälja två lokaler som som gjorts om till bostadsrätter. Föreningens lån kommer att ligga på ca 3 mkr under 2022 och man har ca 2 mkr i kassan. Föreningen har också beslutat sänka avgiften något.
Föreningens mark innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades senast 2015, nuvarande avgäld gäller till och med 2027.

Utförda renoveringar:
- 1993 Byte av köks- och badrummsstammar
- 1993 Elstigar
- 2007 Fasaden
- 2011 Renoverades av taket
- 2011 Stamspolning
- 2014 Installation av bredband
- 2015 Fönsterrenovering
- 2015 Takisolering
- 201 Rensning av alla frånluftskanaler i fastigheten
- 2016 Stamspolning
- 2017 Ny tvättstuga med mer energieffektiva maskiner
- 2018 Trapphusen
- 2018 Renovering av cykelrummet och källargångar
- 2018 Ny värmecentral


Inga större renoveringar eller avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.
Nya portar är planerade inom 2022 och enklare balkongrenovering inom en 5 års period. För detta finns pengar i kassan.

Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som ägare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykel- barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga i port 58 med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och torkskåp.

KABEL-TV & BREDBAND
Via ComHem. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 210 kr tillkommer för kabel-tv och bredband.

PARKERING
Parkering på gatorna i området. Boendeparkering söks via Stockholm Stad (för närvarande kostar boendeparering 500 kr/mån eller 35 kr/dygn).
Information om månadsavgiften
bredbandstillägg på 210 kr/mån

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 490 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2021-04-01
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
167 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Hammarbyhöjden är kanske en av Stockholms populäraste närförorter och ligger med ett enastående läge invid Nackareservatet och endast 7 minuter med tunnelbanan till Stockholms innerstad. Området bebyggdes under 30- och 40-talet och kallas även den vita staden. Området är mycket lugnt, tryggt och beskrivs oftast som idyllisk med sin gröna omgivning och småstadskänsla. Här finns flertalet förskolor och skolor.

Hammarbyhöjden gränsar till Sveriges mest besökta friluftsområde. Nackareservatet är ett naturreservat och friluftsområde som ligger mellan sydöstra Stockholm, Skarpnäck och Nacka kommun. Området är mycket uppskattat med typisk Södertörnsnatur, sjöar som Källtorpssjön och Söderbysjön som används för både bad och skridskoåkning. I området börjar Sörmlandsleden och där finns friluftgården Hellasgården och Björkhagens GKs 9-håls golfbana. Inom området finns ett väl utbyggt system av cykel- och promenadvägar, löparspår samt skidspår. Motortrafik är förbjuden. Det finns ca 30 km vandringsleder, två el-ljusspår, tre friluftsbad (ett vid Söderbysjön och två vid Källtorpssjön). I samtliga sjöar är sportfiske med fiskekort tillåtet. Årligen besöks Nackareservatet av 1,5 miljoner människor.

Nytorps gärde är ett gräsfält som till största delen ligger inom stadsdelen Kärrtorp. Mindre delar av fältet ligger inom stadsdelarna Hammarbyhöjden, Björkhagen och Gamla Enskede. Nytorps gärde är ett omtyckt strövområde och är en viktig grön kil för de boende. På gärdet finns även Nytorps bollplan, Nytorpsbadet ett friluftsbassängbad och ett mindre skogsparti. På Nytorps gärde arrangeras varje år ett stort valborgsfirande. Valborgsfirandet har en lång historia av olika arrangörer men sköts sedan 2004 av Kärrtorps scoutkår.

Från Hammarbyhöjden är det gångavstånd till Hammarbybacken. Här kan man utöva aktiviteter oavsett årstid, t.ex. åka skidor på vintern och downhill på sommaren.

Norr om Hammarbyhöjden ligger Hammarby Sjöstad, en ny stadsdel som vuxit fram under 2000-talet. Här finns det härliga bryggor som man kan tillbringa på under sommarhalvåret och gott om trevliga restauranger. På andra sidan Nackareservatet, också gångavstånd från Hammarbyhöjden, ligger Sickla. I Sickla köpkvarter finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffärer m.m. Här finns även en SF-biograf.

Kommunikation

Kommunikationerna är suveräna med tunnelbanans gröna linje som trafikerar Skarpnäck - Hässelby. Byte vid Skärmarbrink alt. Gullmarsplan för grön linje mot Farsta och Hagsätra. 6 minuters restid från Hammarbyhöjden till Södermalm samt 14 minuter till T-centralen.

Vid Gullmarsplan hittar man Tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad Sickla Udde och mot Årstaberg, Liljeholmen, Gröndal och byte vid Alvik mot Sundbyberg och Solna.

Vid Årstaberg har man även Pendeltåget som trafikerar Nynäshamn och Södertälje söderut samt Bålsta och Märsta norrgående.

Vid Gullmarsplan har man även bussterminal med flertalet busslinjer som trafikerar övriga delar av Stockholm.

Närservice

I Hammarbyhöjdens centrum finner man det mest nödvändiga såsom Coop, 7-eleven, sko & nyckelservice, gym, restauranger, bageri, café, kemtvätt, sushi, blomsterbutik, optiker, bankomat och kiosk. Lampans Thaifood är en lokal klassiker med äkta Thailändsk mat. Restaurangen har ett gott rykte och folk från andra områden kommer ofta på besök. Café Bonne Femme är ett litet café på Malmövägen med fokus på bageri med fransk inriktning och trevlig uteservering på sommaren.

Övrigt

#Nackareservatet
100 hektar naturskog med utomhusaktiviteter året om.
#Hammarbyhöjden
En stadsdel som förenar storstadslivet med naturen.
>Det tar mig ca 7 min med tunnelbanan till pulsen på Södermalm.
>-Lokalbo

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.