Mariestadsvägen 1 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Mariestadsvägen 1

Fantastisk gaveltvåa på populära Mariestadsvägen.

Kommande

Fantastisk gaveltvåa på populära Mariestadsvägen.

Välkommen till en öppen och härlig genomgångslägenhet precis intill Hammarbybacken! Här bor ni i ett fritt och insynsskyddat läge med stora fönsterpartier i tre väderstreck samt balkong. Huset är beläget på en av Hammarbyhöjdens trevligaste adresser. Lägenheten är välplanerad och rymmer allt du kan önska. Med fönster i tre väderstreck skapas här fantastiskt ljus och rymd. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med gott om plats för avhängning, generöst vardagsrum med fint ljusinsläpp och balkong, sovrum med plats för dubbelsäng, trevligt och stort kök samt ett kaklat badrum med dusch. Genomgående fina ytskikt med välbevarade originaldetaljer i en smakfull kombination med moderna inslag samt generös takhöjd (2,7m).

Som boende på adressen tillhör du en stabil och välskött förening. Här bor du lugnt och trevligt med ett par minuters promenad till tunnelbanan och torget. Nackareservatets skid- och motionsspår samt badsjöar ligger runt hörnet, samtidigt är Södermalms puls bara tre stationer bort. Detta är helt klart ett hem att trivas i. Varmt välkommen på visning.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 47.5 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 3 785 kr I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-tv.
 • Förening: Riksbyggens Brf Ljuskällan
 • Byggnadsår: 1942
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Mariestadsvägen 1

 • Optimal planlösning.
 • Möjlig trea.
 • Gavelläge med fönster i tre väderstreck.
 • Genomgående ljus och insynsskyddad.
 • Balkong i söderläge.
 • Fina originaldetaljer bevarade i kombination med moderna inslag.
 • Solid förening med god ekonomi.
 • Centralt men lugnt läge.

Kök

Rymligt och socialt kök med gott om både förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av elspis/ugn, köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Köket uppskattas väldigt mycket av säljarna och är trivsamt på dagtid samt stämningsfullt på kvällstid. Här finns gott om plats för ett större matbord för sociala sammankomster samt två stora fönster som bidrar med ett fint ljusinsläpp. Köket går att dela av för den som önskar och istället skapa ett extra rum (se alternativ planlösning).

Visa mer

Vardagsrum

Optimalt planerat vardagsrum som både rymmer soffa, matbord och övrigt möblemang. Väggarna är vita och det fina trägolvet finns bevarat. Stora fönster i två väderstreck bidrar med fint ljusinsläpp in i rummet. Från vardagsrummet finner du utgången till bostadens mysiga balkong där grönskan utanför är påtaglig under sommarhalvåret och så även höstlöven.

Visa mer

Balkong

Mysig balkong belägen i fritt söderläge. Här kan du avnjuta solen från morgon till kväll och har en trevlig utsikt mot bland annat Ivar Lous Park.

Visa mer

Sovrum

Rogivande och insynsskyddat sovrum med plats för såväl dubbelsäng som byrå samt garderober. På golvet ligger det fina plankgolvet bevarat och det finns en stor platsbyggd garderob som rymmer mycket förvaring.

Visa mer

Badrum

Stambytt badrum med ljust kaklade väggar och klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat och dusch med vikvägg. Det finns ett stort vädringsfönster.

Visa mer

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter via hatthylla. Det finns även utrymme att ställa dit en garderob om så önskas. Hallen har ett fint bevarat trägolv, vilket är genomgående i flera utav rummen. Från hallen nås samtliga rum.

Visa mer

Exteriör

Stor och solid förening med hus byggda 1942. Husen ligger med ett lugnt läge invid Nackareservatet.

Visa mer

Omgivning

Lägenheten är centralt belägen i hjärtat av Hammarbyhöjden. Här bor man med kort gångavstånd ifrån torget vid Finn Malmgrens plan där det mesta finns - Coop, apotek, blomaffär, café, restauranger, Seven Eleven, gym, Bonne Femme m m. Invid torget finner man även T-banan som snabbt tar dig in till stan på cirka 7 minuter. Lägenheten ligger även mycket nära naturen. Enbart ett kort avstånd från lägenheten ligger Nackareservatet och koloniområdet. Det finns gott om fritidsaktiviteter i närområdet - skidbacke precis bakom huset, utomhusbassäng, golfbana och eljusspår. Det är cirka 10 minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö, bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Inom 20 min promenadavtånd ligger även Sickla köpkvarter med dess utbud av affärer, restauranger, biograf, teater, apotek mm.

Visa mer

Övrigt

Till lägenheten ingår två förråd. Föreningen har egna parkeringsplatser för 300 kr/månaden. Det är förnärvarande kort kötid till dessa.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 785 kr, I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-tv.
Antal rum
2 rum
Boarea
47.5 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
1,47089 %

Föreningen

Namn
Riksbyggens Brf Ljuskällan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
78 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, föreningen accepterar delat ägande.
Allmänt om föreningen
Brf Ljuskällan innehar fastigheterna Ljusrampen 1-3 och Ampeln 6-7. Föreningens 5 byggnader uppfördes 1942 och innehåller 78 bostadsrätter. Dessa är fördelade på 54 st 1rok och 24 st 2rok. Det finns även 3 lokaler. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. '

Fastigheterna innehas med tomträtt. Nuvarande period löper till 2022/01/01. Totalavgäld för dom 5 fastigheterna blir 497 000 kr/år med en progressiv höjning from 1/1 2022 och 5 år framåt (2022-2032).

Läs gärna mer om planer för området: https://vaxer.stockholm/projekt/bostader-skola-och-forskola-vid-hammarbyskogen/

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. Föreningen har även en egen hemsida: www.brfljuskallan.se

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
-1990 Yttertak.
-1995 Stambyte badrum och kök.
-1995 Byte elstigar.
-2000-talet renovering av tvättstugor.
-2009 Installation av bergvärme.
-2011 Asfaltering parkeringsplats, nya motorvärmaruttag.
-2012 Nya fasader, tilläggsisolering av ytterväggar och tak.
-2012 Nya balkonger.
-2014 Effektivisering värmeanläggning.
-2014 Brandskyddsarbete.
-2014 Byte till elektroniskt låssystem.
-2015 Fuktdränering Mariestadsvägen 2-6.
-2016 Installation av fiber till alla lägenheter genom IP-only.
-2016 Elektronisk tvättstugebokning.
-2017 Stamspolning.
-2017 Slamsugning.
-2017 Ommålning av trapphusens källarplan.
-2018 Utbyte av radiatorventiler och värmeinjustering.
-2018 Utbyte av armaturer i trapphus.

Inga större renoveringar är planerade och ingen avgiftsändring finns beslutad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns gemensam tvättstuga, cykelförråd samt en trevlig grillplats. Det finns ett antal cykelförråd i föreningen där du har möjlighet att förvara din cykel eller så väljer du att placera din cykel i ett av cykelställen som finns på gården.

TVÄTTSTUGA:
Föreningen har två tvättrum tillgängliga för medlemmar. Dessa ligger i källarplan på baksidan av huset Mariestadsvägen 2- 6. Tvättstuga 1: 1 torkskåp, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 mangel. Tvättstuga 2: 2 torkskåp, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 manglar.

KABEL-TV & BREDBAND:
Via ComHem. Fiber: Föreningen har ingått avtal med IP-only som 2016 installerade fiber i alla lägenheter.

PARKERING:
Föreningen har 24 p-platser som hyrs ut till medlemmarna. För närvarande är det kö. Avgiftsbelagd boendeparkering gäller på omkringliggande gator.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-tv.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme och Markvärmepump
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2014-09-09
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
95 kWh per kvm och år

Omgivning

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.