Olaus Magnus väg 58 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Olaus Magnus väg 58

Varmt välkommen till en fin 2:a på populära Olaus Magnus väg!

BUDGIVNING PÅGÅR

Varmt välkommen till en fin 2:a på populära Olaus Magnus väg!

ACCEPTERAT PRIS! - KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING. I hjärtat av Hammarbyhöjden ligger denna välplanerade tvåa som har ett praktiskt kök, ett rymligt vardagsrum, balkong i söderläge och ett mysigt sovrum. Lägenheten är i ett genomgående bra skick och har högt i tak samt en mycket tilltalande planlösning med gott om förvaring och väldisponerade rum. Här bor man i en solid förening som nyligen sänkt månadsavgifterna. Lägenheten är belägen centralt i området med Nackareservatet inom kort promenad, Södermalm inom cykel- och gångavstånd och med enbart en kort promenad till T-bana Skärmarbrink och Hammarbyhöjden. Detta är helt klart ett hem att trivas i! Varmt välkommen på visning!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Accepterat pris: 2 650 000 kr
 • Boarea: 37 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 2 618 kr I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband på 210 kr/månaden.
 • Förening: Brf Bromsen 1
 • Byggnadsår: 1937
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm
Högsta BUD

2 495 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sanna Pickelner

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Olaus Magnus väg 58

 • Optimal planlösning.
 • Balkong i söderläge.
 • Naturnära och centralt läge.
 • Solid och bra förening.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i ett härligt läge med stora fönster som bidrar till ett fint ljusflöde igenom rummet. Här får du plats med både soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Ljusa väggar och fint golv.

Balkong

Mysig och möblerbar balkong i bästa söderläge mot lummig skogsdunge.

Kök

Fint kök med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av en gasspis/ugn, kyl/frys och köksfläkt.

Sovrum

Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Det finns gott om förvaringsmöjligheter via en stor garderob och ett fönster som bidrar med härligt ljusinsläpp.

Hall

Hallen är rymlig med gott om plats för avhängningsmöjligheter och ytterligare förvaring via två originalgarderober med överskåp. Hallen har ljusa väggar och ett praktiskt golv.

Badrum

Stambytt badrum med ljust kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med överskåp, handdukstork och dusch. Det finns ett praktiskt vädringsfönster.

Exteriör

Omgivning

Bostaden är belägen i hjärtat av Hammarbyhöjden med närhet till det mesta. Utmärkt läge med möjlighet att välja mellan tre T-banelinjer, där även Skärmarbrink och Gullmarsplan ligger inom gångavstånd. Endast några minuters gångavstånd till Hammarbyhöjdens centrum med T-bana, gym, restauranger, postutlämning, apotek, livsmedelsbutiker, 7-eleven, frisör mm. Det är även en kort promenad till Gullmarsplan där tunnelbana, tvärbana och busstrafik ansluter till stadens alla hörn. För er som gillar vintersport finns Hammarbybacken nära. Inom bekvämt gångavstånd finns även tillgång till natursköna Nackareservatet, sjöar, bad, promenadvägar och vintertid längdskidspår. Med cykel eller med en kort promenad tar man sig till såväl Södermalm som Hammarby Sjöstad. Även Globen, Tele2 arena och Sickla köpcenter ligger i närheten med sina stora nöjes- och shoppingutbud.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sanna Pickelner

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 618 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband på 210 kr/månaden.
Antal rum
2 rum
Boarea
37 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
4,33221 %

Föreningen

Namn
Brf Bromsen 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
26 lägenheter varav 2 hyresrätter, 2 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
ALLMÄN INFORMATION OM FÖRENINGEN
Brf Bromsen 1 förvärvade fastigheten 2010 och består av 26 st lägenheter varav 24 st upplåts med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. Det finns även 2 st lokaler i fastigheten. Fastigheten består av ett flerbostadshus på adresserna Olaus Magnus väg 54-60. Föreningen har amorterat en hel del dom senaste åren bla genom att sälja två lokaler som som gjorts om till bostadsrätter. Föreningen har sedan den senaste årsredovisningen amorterat ytterligare cirka en miljon på sina lån. Föreningens mark innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades senast 2015, nuvarande avgäld gäller till och med 2027. Föreningen har omförhandlat sina lån och bundit dessa på 3 år innan innan räntorna gått upp.

Utförda renoveringar:
- 1993 Byte av köks- och badrummsstammar.
- 1993 Elstigar.
- 2007 Fasaden. .
- 2011 Renoverades av taket.
- 2011 Stamspolning.
- 2014 Installation av bredband.
- 2015 Fönsterrenovering.
- 2015 Takisolering.
- 2015-2016 Rensning av alla frånluftskanaler i fastigheten.
- 2016 Stamspolning.
- 2017 Ny tvättstuga med mer energieffektiva maskiner.
- 2018 Trapphusen.
- 2018 Renovering av cykelrummet och källargångar.
- 2018 Ny värmecentral.
- 2021 Dränering.
- 2022 Bygge av balkonger våning 1.

Inga större renoveringar förväntas ske de kommande 10 åren. Föreningen kommer närmast se över eventuell förnyelse av entréportar till byggnaden. Föreningen har inte planerat någon avgiftshöjning utan snarare diskuterat att sänka avgifterna.

Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som ägare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykel- barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga i port 58 med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och torkskåp.

KABEL-TV & BREDBAND
Via ComHem. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 210 kr tillkommer för kabel-tv och bredband.

PARKERING
Parkering på gatorna i området. Boendeparkering söks via Stockholm Stad (för närvarande kostar boendeparering 500 kr/mån eller 35 kr/dygn).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
2 650 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.