Skarabacken 1 Hammarbyhöjden
Hammarbyhöjden

Skarabacken 1

Varmt välkommen till Hammarbyhöjdens mest unika 5:a!

Kommande

Varmt välkommen till Hammarbyhöjdens mest unika 5:a!

Nu har ni kommit till något alldeles extra. Lägenheten som sådan är en 5:a med två badrum på hela 114 kvm. Man kan välja om man vill disponera den som just det, eller som en 4:a och istället använda sig av det andra rummet och wc:n som en uthyrningsdel. Lägenheten har nämligen två ingångar så det fungerar alldeles utmärkt för antingen uthyrning. Lägenhetens öppna planlösning mellan kök och vardagsrum bidrar till den sociala känslan, här får alla plats! Köket är renoverat med finess och fingertoppskänsla. Alla sovrummen är av bra storlek så här behöver man inte "lotta om" vem som ska ha vilket rum. Badrummet lämnar inte heller det något åt slumpen, det är snyggt renoverat med alla moderniteter. Detta är helt klart en bostad som bör upplevas på plats. Kontakta mäklaren för mer information och visning.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 114 kvm Faktisk uppmätn.SS 21054:2009
 • Antal rum: 5 rum
 • Våning: 1 av 2, hiss finns
 • Avgift: 5 442 kr I avgiften ingår värme och vatten.
 • Förening: Brf Härden 107
 • Byggnadsår: 1990-1991
 • Område: Hammarbyhöjden, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Sanna Pickelner

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Skarabacken 1

 • Sällan till salu.
 • Optimal planlösning-
 • Går att disponera antingen som en 5:a med två badrum eller en 4:a med uthyrningsdel.
 • Öppen planlösning.
 • Centralt läge.
 • Solid förening med god ekonomi.

Vardagsrum

Vardagsrummet är välplanerat och rymmer både matsalsdel och soffhörna. Det ligger med öppen planlösning. Ljusa väggar och fint golv.

Visa mer

Balkong

Möblerbar balkong mot föreningens mysiga och stora gård.

Visa mer

Kök

Smakfullt renoverat kök som har gott om förvaringsutrymmen bakom ljusa skåpluckor samt bra med arbetsytor. Köket har även utrustats med en praktisk köksö med och kombinerat bord där man kan sitta 4 personer. Detta är ett modernt och stilsäkert kök där inget lämnats åt slumpen. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, integrerad elugn och mikrovågsugn, köksfläkt samt diskmaskin. Det finns ett trevligt burspråk som släpper in mycket ljus och köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet vilket bidrar till den sociala känsla som det medför. Dessutom är det ljusinsläpp från två väderstreck vilket gör rummen extra ljusa.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum 1 är det största sovrummet med gott om plats för både dubbelsäng, övrigt möblemang och en fristående garderobsvägg med bra förvaringsmöjligheter. Rummet är fint ljusinsläpp tack vare dess dubbla fönsterpartier. Här finner du även utgången till lägenhetens trevliga balkong. Ljusa väggar och fint golv.

Visa mer

Sovrum 2

Även sovrum 2 är av bra storlek. Det rymmer såväl en större säng om så önskas, garderober och övrigt möblemang

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum 3 är likvärdigt i storlek med sovrum 2. Rymmer både säng och övriga möbler. Detta rum har öppnats upp och används idag mer som ett arbetsrum men är lätt att sätta upp väggar för att göra det mer privat för den som önskar det.

Visa mer

Badrum

Fint renoverat badrum med kaklade väggar och fint golv. Badrummet är utrustat med unidrain och två nischer, vägghängd WC, handfat med kommod och överskåp, dusch med duschväggar och tvättmaskin.

Visa mer

Hall

Hallen är stor och välkomnande med en mycket stor klädkammare direkt till vänster när man kommer in och innerdörren till uthyrningsdelen direkt till höger. Den mesta avhängningen och förvaringen sker i den stora klädkammaren men det finns även en fristående garderob för ytterligare förvaring. Hallen sträcker sig ända bort till badrummet och är möblerbar.

Visa mer

Sovrum 4/Uthyrningsdel

Detta används som idag som ett extra gästrum och arbetsrum men går med enkelhet att hyra ut detta rum för den som istället önskar det.

Visa mer

WC

En lite mindre wc men som är utrustad med både WC, dusch och handfat.

Visa mer

Exteriör

Visa mer

Omgivning

Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även trevliga restauranger på Tidaholmsplan och på Finn Malmgrens plan samt den populära parken Tingeling. Med ett kort promenadavstånd tar man sig lätt till det trevliga friluftsområdet Nackareservatet med fina promenadstråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar skidåkning.

I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. Med ett kort avstånd från bostaden ligger Finn Malmgrens Plan. Där finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kemtvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På en cirka 15 minuters promenad är man vid Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd.

Lägenheten ligger mycket nära flera olika t-banestationer. På bara 6-7 minuter nås både Hammarbyhöjdens, Blåsuts och Skärmarbrinks T-bana. Med T-banan tar du dig in till söder på ca 5 minuter och till T-Centralen på 12 minuter.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sanna Pickelner

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sanna Pickelner

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 442 kr, I avgiften ingår värme och vatten.
Antal rum
5 rum
Boarea
114 m² Faktisk uppmätn.SS 21054:2009
Våning
1 av 2, hiss finns
Andel i förening
0,9322 %
Andel av årsavgift
1,01694 %

Föreningen

Namn
Brf Härden 107
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
133 lägenheter varav 14 hyresrätter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Härden 107 är en äkta bostadsrättsförening består av 3 byggnader med totalt 133 lägenheter varav 117 stycken är bostadsrätter samt 14 hyresrätter. Föreningens hyresrätter kan ses som en dold tillgång för föreningen då dessa upplåts och överlåts allteftersom de blir lediga och då tillfaller pengarna föreningen som redan i dagsläget har en god ekonomi och amorterat mycket på sina lån. Föreningen har idag en skuldgrad på ca 1000 kr/kvm/boyta, vilket är mycket lågt.

Föreningens adresser är Garagevägen 5-9 samt Skarabacken 2-8, Skarabacken 1-13 samt Lidköpingsvägen 8-10. Föreningen har 3 lokaler som upplåts med hyresrätt (2 förskolor och 1 tandläkare). Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Husen uppfördes 1990/1991 och föreningen förvärvade fastigheten 2002. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning alternativt gå in på föreningens hemsida: harden107.se

För aktuella byggplaner i området (gällande Lidköpingsvägen och Garagevägen) se länken: https://vaxer.stockholm/nyheter/2017/09/granskning-av-detaljplan-for-garagevagen-hammarbyhojden-11/

Genomförda renoveringar:

- 2020 Renovering tvättstugor.
- 2020 Renovering av föreningens hyresrätter.
- 2016 Renovering av trapphus.
- 2010 Renovering av undercentral.
- 2009 Byte av samtliga köksfläktar.
- 2005 Renovering av ventilation.

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Tv och Internet:
Föreningen har avtal med Comhem och Ownit, båda kan leverera bredband, TV och telefoni. Föreningen har ett avtal (ej obligatoriskt) med Ownit där medlemmarna för 100 kr/månaden får 100Mbit.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en stor och fräsch tvättstuga, en grovtvättstuga på Skarabacken, cykelförråd och pingisrum. På Skarabacken 13 finns en föreningslokal med möbler och köksutrustning som kan bokas av föreningens medlemmar. I hörnet av Garagevägen finns en miljöstuga för glas, tidningar, pappersförpackningar, wellpapp, hårdplast och metall samt ett grovsoprum.

Föreningen har två stora mysiga innergårdar med gemensamma gräsytor, lekplatser och grillplatser med många sittplatser. De två huskropparna på Lidköpingsvägen (8-10) har även en grillplats bakom port 10 och en mindre lekplats med sandlåda och gunghästar. Styrelsen har låtit Slottsträdgården Ulriksdal ta fram konceptskisser för föreningens utemiljö som grund för kommande förnyelse av utemiljön. Se föreningens hemsida.

Parkering:
Det finns P-platser att hyra. P-plats med el kostar 540 kr/mån och utan el kostar 315 kr/mån. För närvarande är det kö. Parkeringsplatser finns även att hyra på Garagevägen via Stockholm stad, ca 675 kr/mån. För tillgänglighet vänligen kontakta Stockholm stad. Boendeparkering på gatorna i området (ca 500 kr/mån).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1990-1991
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.