Parkgatan 8E Centrum
Centrum

Parkgatan 8E

Fantastisk etta på oslagbart läge!

Till salu

Fantastisk etta på oslagbart läge!

Parkgatan 8E Parkgatan 8E [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 595 000 kr
  • Boarea: 33 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 4 av 5, hiss finns
  • Avgift: 2 123 kr Avgiften är exklusive varmvatten och värme. Detta bekostas genom ett schablon-tillägg på månadsavgiften om 355 kr/mån. Detta är upptaget under driftkostnad och uppvärmning.
  • Förening: Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
  • Byggnadsår: 1938/2021
  • Område: Centrum, Landskrona
eller högstbjudande

1 595 000 kr

Visningar

2 Apr 14:30 - 15:00
Boka tid via hemsidan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Parkgatan 8E

På fjärde våningen finns en helt otrolig etta som nu söker ny ägare. Med hiss upp från markplan tar du dig till upp till denna bostad med en stor dos charm och karaktär. Takhöjden är direkt slående och bostaden badar i ljus från de stora fönsterpartierna mot Konsthallen och Citadellet till. Ytorna är väl genomtänkta och planerade för att kunna inrymma goda förvaringsmöjligheter men även gott om yta för de sociala sammanhangen. Vi erbjuds genomgående vita släta väggar och en fin vitpigmenterad tvåstavig parkett som gifter sig otroligt fint med det svarta matta köket, mörka fönsterpartierna med spröjs och de råa detaljerna som andas industriell arkitektur och som för tankarna till New York.

Hall

Det här är en hall som lämnar avtryck. Vi möts direkt av ett rikligt ljusintag och slående takhöjd tillsammans med de rustika detaljerna. På golv ligger en fin vitpigmenterad tvåstavig ekparkett som är genomgående för bostaden tillsammans med släta vita väggar. Till höger finns två tilltagna garderober med skjutdörrar som rymmer otroligt mycket inom förvaringsväg och en mindre avhängningsyta direkt till vänster i hallen för de dagliga ytterplaggen.

Badrum

Till höger från hallen finns bostadens badrum med goda utrymmen för en duschhörna med glasväggar, kombimaskin, wc-stol och överskåp samt handfat med kommod och spegeln ovan har pushfunktioner för att reglera ljuset i olika styrka samt ton. Kakel och klinker i ljusa sobra toner och som går i samma klassisk anda som resterande av bostaden. Här finns även behaglig golvvärme.

Vardagsrum

Här finns plats för en TV och soffa med soffbord och fönsterparti i norr. Sovalkoven lämnar plats åt en säng med tillhörande sängbord och vi bjuds på en fin utsikt över Konsthallen och Citadellet med dess vallgravar.

Kök

Ett HTH-kök som är få förunnat i en mindre lägenhet! Den svarta matta finishen är speciellt i ögonfallande och bjuder på en kombinerad kyl/frys i rostfritt, fläktkåpa i rostfritt, inbyggd ugn och mikro som även dessa går i rostfritt. Bänkskiva av laminat i en ljus nyans bryter av väldigt fint mot övrig inredning och vi erbjuds dessutom ett städskåp, över- och underskåp för bra förvaring och öppna hyllplan för alla de vackra ting som gärna får stå framme.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Malin Strid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 123 kr, Avgiften är exklusive varmvatten och värme. Detta bekostas genom ett schablon-tillägg på månadsavgiften om 355 kr/mån. Detta är upptaget under driftkostnad och uppvärmning.
Antal rum
1 rum
Boarea
33 m² föreningens information
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,577 %
Andel av årsavgift
1,6634 %
Nettoskuldsättning
471 901 kr, 14 300 kr/kvm
Bilplats
Parkering finns att hyra i anslutning till bostaden. Separat kö tillämpas och för närvarande uppgår kostnaden till 700 kr/mån.
Övrigt
Förråd i källaren tillhör bostaden. Önskar man hyra ytterligare ett förråd är detta möjligt på vinden till en kostnad av 400 kr/mån. Separat kö tillämpas.

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggdes 2020 om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna i föreningen har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Bostadsrättsföreningen omfattar totalt 28 lägenheter i varierande storlek.
Tv och Bredband
Fiber är indraget via Landskrona Stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang själv via Landskrona stadsnät.
Gårdsplats
Gemensamt miljöhus på gården.
Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet i källarplan med fyra sovplatser, cykel- och barnvagnsrum i källaren.
Parkering
Finns parkeringsplatser att hyra till en kostnad om 700 kr/mån
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår
Övrigt
Finns extra vindsförråd till uthyrning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1938/2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

eller högstbjudande
1 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
2 880 kr/år
Uppvärmning
4 260 kr/år
Försäkring
1 308 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
8 448 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Baserat på nuvarande säljares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.

Kostnad för hushållsel debiterar föreningen varje månad efter faktiskt förbrukning och det är föreningen som står på elavtalet och inte bostadsrättsinnehavaren.

Allmänt om området

Landskronas arkitektoniskt vackra stadskärna erbjuder många kulturella upplevelser med museum, teater och konsthall. Stadslivet är rikt med restauranger, shopping och fina platser som Citadellet och Kaptensgårdens skulpturpark.

Här bor du granne med havet mitt i den expansiva Öresundsregionen. Staden gör långsiktiga satsningar på skola och skapar en attraktiv miljö för kreativa entreprenörer, näringar och företag som vill växa.

Från Landskrona är det nära till allt och till tågstationen kan man ta en av stadens karakteristiska trådbussar. Med tåget är man på bara 13 min i Helsingborg, 16 min i Lund och 28 min i Malmö. Närheten till E20 och E6 gör också bilpendling smidig. Dessutom ligger det tre flygplatser på mindre än en timmes resväg från Landskrona.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.