Strandridaregatan 40 Borstahusen
Borstahusen

Strandridaregatan 40

På havssidan av Erikstorpsvägen bor du ypperligt i detta oerhört stilfulla hörnhus!

Till salu

På havssidan av Erikstorpsvägen bor du ypperligt i detta oerhört stilfulla hörnhus!

Strandridaregatan 40 Strandridaregatan 40 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 5 295 000 kr
  • Boarea: 119 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 1 av 2
  • Avgift: 6 026 kr Kallhyra (kostnad för värme, vatten, hushållsel, bredband och tv tillkommer) Föreningen står för kostnad för sophanteringen.
  • Förening: BRF Soldiset i Borstahusen
  • Byggnadsår: 2021
  • Område: Borstahusen, Landskrona
eller högstbjudande

5 295 000 kr

Visningar

9 Apr 14:00 - 14:30
Boka tid via hemsidan
11 Apr 17:00 - 17:30
Boka tid via hemsidan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Strandridaregatan 40

Ett oerhört stilfullt hem med väl genomtänkta materialval och en färgskala som harmonierar fint genom hela bostaden. Utmärkt belägenhet på hörnet av Strandridaregatan bor du med havsblick från såväl trädgård som inne ifrån bostaden. Bostadsrättsradhuset är uppfört av Midroc och andas kvalitet. Med påkostade tillval är detta hem något utöver det vanliga och dess läge gör dig inte besviken. Huset fördelar sig på en härlig och social planlösning på entréplan. Köket från Vedum i varmgrått utförande och kompositsten inbjuder till härliga middagar. På entréplan finns också ett generöst badrum samt ett grovkök med egen entré som nuvarande ägare nyttjar med glädje. Att takhöjden är 2,70 och att golvvärmen löper genom hela entréplan gör bostaden extra trivsam. Övre plan huserar sovrum, där nuvarande ägare valt till ett extra rum. Här finns även ett badrum utrustat med badkar. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Interiör

Med fördel finns det två entréer till denna bostad. Nuvarande ägare använder mest grovingången då det är praktiskt när man parkerat bilen och handlat. Med lätthet tar du dig in via grovingången in till köket. Entrén på denna sida har dessutom ett överhäng vilket gör det bekvämt att stå här även vid ruskigare väder. Från entrésidan som vetter mot havet har vi huvudingången, även här finns ett överhäng som skyddar. Här välkomnas du av en ljus och rymlig hall med stilfulla klinkers av granitkeramik och skjutgarderober med spegelparti som valts till. Från det långsmala fönstret i dörren skymtar du havet. Nuvarande ägare har dessutom kostat på stilrena solskyddslösningar, så även i dörren.

I direkt anslutning till hallen finns bostadens första badrum. Med samma klinkers som i hallen fortsätter den stilrena känslan även här. Badrummet är rymligt och väggarna är beklädda med vitt kakel. Inredning från Vedum är stilfull och praktiskt i form av lådor. Duschen har vikväggar av glas som ger praktisk avskärmning.

Med generösa fönsterpartier och härligt ljusinsläpp får vardagsrum och kök ett fantastiskt ljus. Det matta ekgolvet från Kährs i tvåstavsutförande andas kvalitet och det är en härlig känsla här. Den generösa takhöjden ger hemmet extra rymd och dess välplanerade kvadratmeter kommer till sin absoluta rätt här. Väggarna är målade i en neutral och tilltalande färg som matchar otroligt fint med köket från Vedum. Luckorna med fullhöjd i varmgrått och med handtag i rostfritt, bänkskiva av kompositstenen "Turbine grey" gör detta kök till något extra. Då huset är beläget på en hörna får man extra ljusinsläpp från det liggande fönstret. Matplatsen är väl tilltagen och rymmer de stora sällskapet. Ytan är social och binds samman med vardagsrummet på ett härligt sätt. Från köket finns en terrassdörr och ett generöst fönsterparti ut mot den privata trädgården.

Groventrén är även det väldigt stilfullt med granitkeramik på golvet och inredning från Vedum. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt goda avlastningsytor.

Trappan med klädda steg tar oss upp till övre plan. Här välkomnas vi av välplanerade sovrum där master bedroom bjuder på havsutsikt från den franska balkongen. Det är en ynnest att få vakna här och blicka mot havet varje morgon! I master bedroom finns också en klädkammare för praktisk förvaring samt integrerade garderober med skjutparti. Nuvarande ägare valde till ytterligare ett sovrum på övre plan och här finns idag totalt fyra sovrum i varierande storlek och olika väggfärger, samtliga valda med omsorg.

Den centrala delen av övre plan är badrummet. Ett rymligt badrum som helkaklats med samma kulör på såväl golv som vägg. Här finns ett väl tilltaget badkar och inredningen från Vedum är lika stilfull som på första plan.

Övrigt

Fönsterbänkar är av kalksten och takhöjden uppgår på första plan till 2,70 m och takhöjd på andra plan är 2,50. Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan.

Utemiljö

Då huset är beläget på en hörna har det den stora förmånen att man med lätthet når grovingången för en enkel tillvaro. I trädgården finns dessutom ett praktisk förråd. Trädgården är delvis stenlagd och här växer bland annat en bokhäck, hortensia och murgröna för grön växtlighet året om. Från trädgården njuter du av såväl havsutsikt som sol.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Malin Strid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 026 kr, Kallhyra (kostnad för värme, vatten, hushållsel, bredband och tv tillkommer) Föreningen står för kostnad för sophanteringen.
Antal rum
5 rum
Boarea
119 m² föreningens information
Våning
1 av 2
Andel i förening
4,861 %
Andel av årsavgift
5,62 %
Bilplats
Bilplats finns att hyra för 350 kr/mån eller gratis längs gatan

Föreningen

Namn
BRF Soldiset i Borstahusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
19 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Soldiset består av 19 st radhus uppförda av Midroc. Bostäderna stod klara för inflyttning våren 2021. Föreningen äger fastigheterna Soldiset 1 och Vågtoppen 1.
Information om månadsavgiften
Kallhyra (kostnad för värme, vatten, hushållsel, bredband och tv tillkommer) Föreningen står för kostnad för sophanteringen.
Tv och Bredband
Fiber via Stadsnätet. varje bostadsrättsinnehavare bekostar och väljer själv leverantör.
Gemensamma utrymmen
Miljöhus samt parkeringsytor.
Parkering
En parkeringsplats per bostad (350 kr/mån). Gratis parkering i området.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Radus
BYGGNADSÅR
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme samt värmeväxlare (FTX) Vattenburen värme
Fönster
Lågenergiglas
VENTILATION
FTX
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd intill bostaden

Ekonomi

eller högstbjudande
5 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Ja

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.