Matrosgatan 2 Borstahusen
Borstahusen

Matrosgatan 2

Takvåning med magnifik havsutsikt!

Kommande

Takvåning med magnifik havsutsikt!

Matrosgatan 2 Matrosgatan 2 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 595 000 kr
  • Boarea: 85 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 3 av 3, hiss finns, Egen privat hiss från andra våningen upp till lägenheten.
  • Avgift: 5 226 kr Inkl. värme, vatten och parkeringsplats.
  • Förening: Brf Tecknargården
  • Byggnadsår: 1952, Ombyggd 2010
  • Område: Borstahusen, Landskrona
eller högstbjudande

2 595 000 kr

Visningar

26 Mar 15:00 - 15:30
Boka tid via hemsidan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Matrosgatan 2

Det här är en takvåning som imponerar och får hjärtat att slå ett extra slag! Drömmer du också om ett läge där det öppna havet och färgrika solnedgångar är en del av din bostad? På Matrosgatan 2 finns en gömd skatt, belägen högst upp i huset, med privat hiss och ingång direkt till bostaden. Så fort du kliver in i i hissen märker du att detta är en bostad som är ingen annan lik, detta är ett hem som lämnar avtryck och som för tankarna till havet, ljuset och värmen. Hissen stannar vid och med ens har du klivit över tröskeln till bostaden. En glimt av köket, havsutsikt och en enastående takhöjd. Vid första anblick är du imponerad och ju mer du erbjuds desto mer förälskad blir du i denna otroliga takvåning. Du dras bort mot sällskapsytorna, det stilfulla köket som så varsamts renoverats och planerats för att passa in och inte förta de unika attribut som förenas med modernt och nytt i en eklektisk mix. En synlig murstock delar av de sociala ytorna och ger rummen karaktär. Likaså de synliga takbjälkarna som är en fin detalj mot den beundransvärda takhöjden. Men det är det tilltagna fönsterpartiet som lockar, du påminns återigen om läget. Ett böljande blått hav med vågor som sakta rullar in mot land. Måsar som stillsamt rider på de västliga vindarna och så Ven som glittrar så ädelstenslik i fjärran. Somliga säger att närhet till vatten ökar kreativiteten och kan förbättra kvaliteten på kommunikation. Jag är benägen att hålla med.

  • Detta är en kommande försäljning som förbereds för att möta marknaden inom kort. Vänligen kontakta mäklaren för mer information kring bostaden och bostadsrättsföreningen.

Hall

När du kliver in i den privata hissen har du även klivit innanför tröskeln till din helt unika bostad. Via hisschaktet har du direktaccess till bostaden då utrymmet är öppet upp i tak. En slående entré och som inte liknar någon annan bostad! Låt gärna skorna vila i hissen och fortsätt sedan in i denna otroliga bostad med genomgående norskt 1-stavs parkettgolv och vita väggar med synlig murstock, takbjälkar och en iögonfallande takhöjd. Förvaringsmöjligheterna i denna hall är otrolig och snedväggarna har utnyttjats på ett smart vis med öppna hyllplan och dörrförsedda förvaringsutrymmen. Dessutom erbjuds ett utrymme för hemmakontoret beläget mitt över badrummet och flertalet möbleringsmöjligheter längs med denna spatiösa hall.

Kök

Det här är ett kök som inte bara är så fantastiskt iögonfallande utan även väl planerat med noggrant utvalda detaljer. Köket specialbyggdes 2020 och bjuder på vita klassiska luckor med integrerade maskiner som tillsammans med de ljusa ytskikten skapar en ren och enhetlig look som harmoniserar med vardagsrummet. Den vackra bänkskivan i kompositsten får tala och utmärker sig tillsammans med de infällda elkontakterna och handtagen i borstat stål. Den är inte enbart vacker utan även otroligt praktiskt och tåler alla tänkbara köksbestyr. Den är även extra djup och bygger upp över snedväggarna för en fin anslutning. Köket är vidare utrustat med en kombinerad ugn och micro från Siemens, integrerad diskmaskin från Bosch, induktionshäll med inbyggd kolfilterfläkt från IKEA, integrerad och kombinerad kyl/frys från IKEA, inbyggd vinkyl med dubbla tempererade zoner från mQuvée. Samtliga vitvaror är nya från 2020. Takfönstret ger ett härligt ljusinsläpp och med given utsikt över sund och havet i söder. Matplats intill murstock med uppsyn över hall, sovrum och vardagsrum.

Vardagsrum

I en förenad och öppen planlösning till köket blir detta rum en förlängning av det otroliga köket och möjligheterna att umgås mellan rummen är givna. Här finns goda möbleringsmöjligheter med plats för ett större TV- och soffmöblemang. I tak är det öppet upp i nock och rymden är enastående. Den franska balkongen bakom altandörrar och fönsterpartiet i väster går ingen förbi. Första parkett med obruten vy över det pittoreska fiskeläget Borstahusen och havet på bara 150 meters avstånd. Slå dig ner och ställ altandörrarna på vid gavel. Njut av frisk havsbris, måsar som rider på de västliga vindarna och ett läge som skvallrar om en historia från 1700-talets mitt.

Badrum

I samma anda har detta fantastiska badrum inretts där vi blir påminda om närheten till havet och det oslagbara läget. Badrummet är inrett med kakel och klinkers i turkos och vitt med inslag av italiensk glasmosaik. Kombinationen är vacker och lyfter varandra på ett väldigt smakfullt vis. Lägg märke till takhöjden och ljussättningen. Detta är ytterligare ett rum som noggrant planerats och väl valda detaljer även här. Vi bjuds på en rymlig duschdel, stor nog att inrymma ett badkar, som avskiljs med klarglasvägg. En Smedbo-handdukshängare finns intill denna yta, praktiskt och bekvämt. Vidare finns vattenburen golvvärme för extra komfort, dubbla handfat med kommod, infälld spegel, vägghängd wc-stol, högskåp för förvaring samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Badrummet renoverades 2016 av fackmän och kompletterades med ny inredning och vitvaror från 2020/2021.

Tvättmaskin ´Electrolux PerfectCare 700 Steam Care/Auto dose 9 kg´
Torktumlare ´Electrolux PerfectCare 800 8 kg´

Sovrum

I andra delen av bostaden och något mer privat finner vi sovrummet med fönster i två väderstreck och sagolik havsutsikt över Borstahusens norra och västra delar. Som sänggavel fungerar en rest vägg vilken har två smarta funktioner. Den delar upp rummet och skapar en spännande planlösning där dubbelsängen har en given plats. Bakom denna vägg gömmer sig förvaring av kläder på ett alldeles ypperligt vis. Här får alla välstrukna skjortor och blusar plats att hänga och samsas med de klädesplagg som hellre förvaras i hyllsektionerna eller de platsbyggda hyllplanen mot snedväggarna. Ett annorlunda och lekfullt sätt att planera ett sovrum, där flertalet förvaringsmöjligheter är ett måste, tillsammans med en tilltagen säng, från vilken ni kan vakna och somna till utsikten av detta drömska läge med havet i blickfånget.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sophie Wennerberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 226 kr, Inkl. värme, vatten och parkeringsplats.
Antal rum
2 rum
Boarea
85 m² föreningens information
Våning
3 av 3, hiss finns
Andel i förening
14,7569 %
Nettoskuldsättning
Mot bakgrund av att andel av årsavgift inte går att inhämta från föreningen går inte beräkningen av indirekt nettoskuldsättning att genomföra på ett riktigt vis varvid uppgiften inte finns angiven i objektsbeskrivningen.
Bilplats
P-plats ingår i avgiften och är belägen intill fastigheten.
Övrigt
Finns eventuell möjlighet att bygga till en balkong i västerläge. Innan föreningen kan godkänna ett sådant beslut behöver man titta på bygglov, ingrepp i fastigheten och finansiering av detta.

Föreningen

Namn
Brf Tecknargården
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
5 lägenheter, 1 lokal
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Tecknargården registrerades 2010. Fastigheten är uppförd 1952 och föreningen äger marken och byggnaden som består av 5 st bostadsrättslägenheter och en lokal i källarplan. Föreningen sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen själv och fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.
FÖRENINGENS EKONOMI
Lånen som belastar fastigheten är fördelade enligt nedan:
1. 2 550 000 kr. Bundet t.o.m. 25-06-01 ränta 3,42%
2. 2 549 000 kr. Rörligt 3 mån ränta 3,70%
3. 1 600 000 kr. Rörligt 3 mån ränta 3,10%

I övrigt en bra förening med god ekonomi enligt styrelsen.
Tv och Bredband
Fiber
Gårdsplats
Plats för cyklar, grusbelagd stig och en liten grästäppa i väster.
Parkering
Intill fastigheten finns en p-plats för varje medlem.
FÖRSÄKRING
Länsförsäkringar
Övrigt
Trappstädning sker enligt ett rullande schema och två gånger per år eller/och vid behov har föreningen en fixardag. Detta för att hålla kostnader nere och att skapa samhörighet i föreningen.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Under 2022 har en omfattande renovering skett av fastigheten där taket lagts om med tillhörande plåtarbete. En del fönster har samtidigt bytts där det funnits behov.

I övrigt finns inga planerade renoveringsarbeten.

Berörda uppgifter är inhämtade från föreningen den 6/2-2023. Dessa bör kontrolleras av en köpare om det är av speciell vikt för denna.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Gårdshus
BYGGNADSÅR
1952
Kommentar BYGGNADSÅR
Ombyggd 2010
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Ja, Egen privat hiss från andra våningen upp till lägenheten.
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd i källarplan.

Ekonomi

eller högstbjudande
2 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 300 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Energideklaration
Utförd 2021-05-20
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
144 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Kommunikation

Buss 4 och 5 tar ca 10 minuter till tågstationen och ungefär lika lång tid till centrala Landskrona. Med bil är man snabbt ute på motorvägen och når Malmö på under 40 min och Helsingborg på ca 20 minuter. Du kan även ta bussen till Helsingborg och den är inom kort gångavstånd.

Närservice

Välsorterade och nyöppnade Coop Borstahusen på kort avstånd från bostaden och endast 4 min bilfärd.

Mötesplatsen Borstahusen med full service, livsmedel och bakverk på 1,5 km avstånd och endast 3 minuters bilfärd.

Parkering

Fri parkering i området och längs med gatorna.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.