Kommande försäljning lägenhet på Vengatan 1B i Väster
Väster

Vengatan 1B

Helrenoverad trea högst upp i huset!

Kommande

Helrenoverad trea högst upp i huset!

Underbar lägenhet belägen högst upp i huset med stor balkong i solsäkra väster! Lägenheten har löpande renoverats genom årens gång och bjuder på ett snyggt klassiskt vitt kök, ett helkaklat badrum från 2022 i hög standard och stora fina utrymmen i vardagsrum och sovrum. Den stora balkongen vetter mot föreningens innergård och de vackra byggnaderna mot Granet till. Här bor du i en bra förening med närhet till Citadellets prunkande omgivningar med fina promenadstråk runt knuten och havet på bara 10 minuters promenadavstånd. Varmt välkomna till trevliga väster!

Visa mer
Vengatan 1B Vengatan 1B [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 295 000 kr
  • Boarea: 76 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 3, ej hiss
  • Avgift: 6 522 kr. Inkl. värme, vatten och kabel-tv
  • Förening: Hsb Brf Lanternan
  • Byggnadsår: 1963
  • Område: Väster, Landskrona
eller högstbjudande

1 295 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Vengatan 1B

Hall

Välkomnas till en stor och rymlig hall med avhängningsyta direkt intill entrén. På golv ligger ett praktiskt och snyggt laminat i mörk ek och väggarna går i en slät ljus nyans.

Sovrum

Det första rummet utgör ett sovrum och här ligger samma laminatgolv i mörk ek och och väggarna är målade i en fin grå/beige nyans. Här finns goda förvaringsmöjligheter i garderober och plats för en större säng med tillhörande möbler. Fönster vetter i öster och bjuder på behaglig morgonsol.

Kök

Snyggt och klassiskt vitt kök från IKEA med bänkskiva i massiv ek och vitt kakel som stänkskydd. På golv ligger laminat i mörk ek och väggarna är släta och ljusa och som bryts av mot en färgglad fondvägg intill matplats. Här finns att tillgå ugn med spishäll (2009), mikrovågsugn (2011), kombinerad kyl och frys (2015), kolfilterfläkt (2009), samt diskmaskin (2019). Intill fönsterparti i öster finns en platsbyggd matplats med extra förvaring och 4 personer sittandes. Denna del ingår inte per automatik i köpet men kan övertas efter överenskommelse.

Badrum

Helrenoverat badrum i samband med stambytet 2022 och i föreningens regi. Vita klassiska kakelplattor och grå klinker på golv. Här finns dusch med klarglasdörrar, handdukstork, vägghängd wc-stol, handfat med kommod, golvvärme, spotlights i tak samt spegelskåp med belysning.

Sovrum

Det större sovrummet är inrett smakfullt och personligt med en snygg Ralph Lauren tapet och laminatgolv i mörk ek. Här finns 5 st garderober varav en är fristående. Här finns gott om plats för en större säng med tillhörande möbler. Fönster vetter i öster och bjuder på härlig morgonsol.

Vardagsrum

Ett stort och rymligt vardagsrum med goda möjligheter att inrymma en matsalsdel och en soffgruppsdel. På golv ligger en mörk laminat och väggarna är släta och ljusa. Härifrån nås balkongen i perfekt västerläge och för de allra hetaste dagarna finns en markis att skula under. Här sitter du lugnt och skönt med uppsikt över det fina villaområdet intill och Citadellets prunkande omgivningar.

Visa mer

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sophie Wennerberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 522 kr, inkl. värme, vatten och kabel-tv
Antal rum
3 rum
Boarea
76 m² föreningens information
Våning
3 av 3
Andel i förening
3,11218 %
Andel av årsavgift
3,11218 %
Nettoskuldsättning
420 092 kr, 5527,5 kr/kvm
Övrigt
Detta är en kommande försäljning som förbereds inför att möta den öppna marknaden. Vänligen kontakta mäklaren för mer information om bostaden och bostadsrättsföreningen.

Föreningen

Namn
Hsb Brf Lanternan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
36 lägenheter varav 4 hyresrätter, 4 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 432 kr
Pantsättningsavgift
575 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lanternan bildades 1960 och består av en bostadsbyggnad med 36 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken, Bryggaren 16. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i denna försäkring ingår även bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningens långfristiga lån fördelar sig på totalt 4 lån om 16 780 273 kr med bunden ränta mellan 0,85 - 1,23%. Dessa löper ut i slutet av -24, -25 och -26. Ett av lånen är upptaget med rörlig ränta på 1,52%.

Avgifterna höjdes årsskiftet 2023/2024 med 11%
Tv och Bredband
Tele2 och fiber.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns i källaren, gymlokal, hobbyrum, föreningslokal, cykelrum och barnvagnsrum i tapphusen och förråd i källaren.
Parkering
Parkeringsplatser finns att hyra till en kostnad om 200 kr/mån. Kösystem tillämpas. Utöver detta finns datumparkering i området.
FÖRSÄKRING
Länsförsäkringar
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Stambyte är utfört 2021 och samtidigt har samtliga badrum i föreningen renoverats.
Under årens gång har även fönster, tak och säkerhetsdörrar bytts. Trapphuset har målats om tillsammans med portarna och ett nytt tagg-system till entrédörrarna har installerats.

Berörda uppgifter är inhämtade från föreningen den 6/2-2023. Dessa bör kontrolleras av en köpare om det är av speciell vikt för denna.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Självdrag
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Balkongen upplåts tillsammans med bostadsrätten.
Det finns ett källarförråd som hör till lägenheten och ett mindre matkällarförråd.

Ekonomi

eller högstbjudande
1 295 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Nej

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Baserad på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Energideklaration
Utförd 2019-04-29
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
118 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Väster är en mycket trevlig och populär stadsdel i Landskrona som kantas av gröna omgivningar med närhet till blått hav och parker. Stadsdelen består till största del av flerfamiljshus och praktiskt belägna skolor som Albanoskolan och Svarvarens förskola. Ett stenkast ifrån väster nås även koloniområdet Larvi och Citadellet med sina natursköna omgivningar.

Det är nära till havet och vackra promenadstråk. Mot havet till går Strandvägen, med sin blandning av vackra gamla villor och moderna radhus. Borstahusen med populär badstrand och trevliga restauranger ligger mindre än tio minuter bort med cykel. På samma tid når man Landskrona centrum och tågstationen. Både i centrum och vid stationen finns stora matbutiker. Centrum erbjuder också ett stort utbud av restauranger, shopping, service och skolor.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.