Erikstorpsvägen 84 Borstahusen
Borstahusen

Erikstorpsvägen 84

Gatuhus med havsutsikt från såväl matplats som sovrum!

Till salu

Gatuhus med havsutsikt från såväl matplats som sovrum!

Erikstorpsvägen 84 Erikstorpsvägen 84 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 4 595 000 kr
  • Boarea: 116 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1.2 av 2
  • Avgift: 5 567 kr i månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstilägg
  • Förening: HSB Brf Brisen i Borstahusen
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Borstahusen, Landskrona
eller högstbjudande

4 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Erikstorpsvägen 84

Gatuhus på 116 kvm längs Erikstorpsvägen med havsblick från såväl matplats som sovrum. Här bor du endast 200 meter från havet och kan njuta av det anrika fiskeläget Borstahusen. Här finns småbåtshamnen, badbryggor, golfbanor och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald. Området ger ett underbart tillskott i din vardag och detta välplanerade gatuhus som ritats av JAIS-arkitekter är både välbyggt och anpassningsbart utifrån dina önskemål. Bostadens övre plan fördelar sig med totalt tre sovrum samt badrum. Nedre plan huserar de sociala ytorna som gör det enkelt att umgås. Även här finns det ett badrum. Trädgården är grönskande och fin alla dagar om året och den stenlagda uteplatsen kan lätt täckas över vid soldränkta dagar med den elektriska och vindstyrd markis. I HSB Brf Brisen bor du i en stabil förening där månadsavgiften inkluderar både värme och vatten. Bo stabilt och bra med havet som närmsta granne - Varmt välkommen till Erikstorpsvägen!

Interiör

Du välkomnas av en hall med skjutdörrsgarderob och praktisk förvaring. Ljusinsläppet i dörren gör att hallen känns luftig och välkomnande. Vidare i passagen mot vardagsrummet finns två extra garderober för förvaring. I ett av de andra skåpen finns fjärrvärmecentralen placerad.

Kök och matplats bind samman på ett social och trevligt sätt. Det vita parallelkök med inbyggnadsugn och mikro placerade i högskåp för en bekväm arbetshöjd, kyl och frys i fullhöjd, helintegrerad diskmaskin och dubbla hoar. Spotlights under överskåpen. Bänkskivan är av laminat och ovan denna sitter vitt kakel.

Vardagsrummet är ljust och härligt med utgång till den stora uteplatsen. Här ryms ett generöst soffmöblemang. Från vardagsrummet når man uteplatsen och trädgården som är grönklädd året om med vacker bambu. Här finns även klematis, buxbom, lönnträd och och en Alunbokhäck som omringar trädgården. Här finns även ett praktiskt förråd för extra förvaring.

På entréplan finns ett helkaklat utrymme med WC-stol, kommod, spegel med belysning, infällbara duschväggar och handdukstork med timer. Spotlights i taket.

Övre plan och sovrumsavdelningen ligger en våning upp och nås via en ektrappa med vita sättsteg.

Sovrummet på övre plan har snedtak i takvinkeln. Det största sovrummet har en stor skjutdörrsgarderob och ett trevligt burspråk med havsutsikt. En fantastisk plats att vakna på!

Det andra sovrummet har två garderober och ett trevligt burspråk med utsikt i öster.

Det minsta sovrummet fungerar utmärkt som kontor eller sovrum. Här finns dessutom ett takfönster för fint ljusinsläpp.

På övre plan finns ett helkalkat badrum med WC-stol, kommod, spegel, vikbara duschväggar i glas och handdukstork med timer. I detta utrymme finns även en tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Malin Strid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 567 kr, i månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstilägg
Antal rum
4 rum
Boarea
116 m² föreningens information
Våning
1.2 av 2
Andel i förening
2,20691 %
Andel av årsavgift
2,25567 %
Nettoskuldsättning
781 863 kr, Nettoskuldsättning 6 740 kr/kvm

Föreningen

Namn
HSB Brf Brisen i Borstahusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
54 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
HSB Brf Brisen i Borstahusen är en bostadsrättsförening som består av punkthus, gathus och radhus. Föreningens mark är friköpt och består av 9 fastigheter och ligger 175 meter från strandpromenaden vid Öresund. Föreningen har 54 lägenheter. Inflyttningen skedde sent 2017 och våren 2018. Föreningens fastigheter är uppförda med betongstomme och uppfyller kraven för miljöbyggnad silver. Fastigheterna är byggda för ljudklass C men med en strävan mot ljudklass B.

Brf Brisen är en äkta bostadsrättsförening.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett tilläggsavtal för bostadsrätter hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar omfattande samtliga lägenheter.
Information om månadsavgiften
Ingår värme, vatten och brf-tillägg
Tv och Bredband
Alla föreningens lägenheter är försedda med bredband och TV via fiber.
I varje lägenhet finns ett kopplingsskåp med möjlighet att koppla ut nätverkskabel till vardagsrum och varje sovrum. Du har två RJ-45 kontakter i dessa rum för anslutning av TV eller datatrafik. Du kopplar själv förbindelsen från korskopplingsskåpet till respektive rum.
Fibern är ansluten till Landskrona Energi Stadsnät. Du tecknar själv abonnemang för bredband och TV.

Bredband och TV ingår för närvarande inte i månadsavgiften utan skall tecknas av varje bostadsrättshavare.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gästlägenhet för uthyrning till medlemmar.
Parkering
Parkeringsplatser finns för uthyrning, p-plats 200 kr/mån, p-plats i carport 400 kr/mån och p-plats i garage 686 kr/mån. (Avser 2022)
Föreningen har platser för elbilsladdning som bokas via ett tvättstugesystem. Effekten vid laddning är ca 11 kW.
FÖRSÄKRING
I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett tilläggsavtal för bostadsrätter hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar omfattande samtliga lägenheter.
Övrigt
Brf Brisen ligger alldeles invid det anrika fiskeläget Borstahusen som grundades av bröderna Andersson Borste på 1700-talet. Området har varit boplats sedan äldre bronsåldern. Här ligger småbåtshamnen, badbryggan och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald som väcker en underbar känsla. Strandpromenaden ligger ett stenkast bort och går till Ålabodarna via naturreservatet Hilleshögs dalar med sina unika rasbranter som löper ut i Öresund. Något 100-tal meter bort ligger Landskrona golfklubb magiskt inbäddad i grönskan med sina 36 hål, med fantastisk utsikt över Öresund och Ven. Detta är en av Sveriges vackraste golfbanor.
Brf Brisen är ritat och formgivet av prisbelönta JAIS Arkitekter och erbjuder vackra fastigheter, genomtänkta planlösningar och genererösa allmänna ytor med detaljer som inspirerats av den äldre bebyggelsen i Borstahusen. Föreningen har ett garage under mark samt parkeringsplatser utomhus och i carport som kan hyras av boende.

Föreningen ligger på bekvämt gångavstånd från golfbanan. Med cirka 300 meter till första tee erbjuder Landskrona Golfklubb en av de mest populära och prisvärda golfbanorna. Landskrona Golfklubb består av två 18 hålsbanor med en slående vy över Öresunds blanka hav och Hildesborgs backar.
Den populära Erikstorpsbanan, som är par 71 erbjuder en spännande kombination mellan park- och seaside bana. Hildesborgsbanan som är par 70, ställer krav på spelstrategin. Från säsongen 2021 finns en nyrenoverad driving range med riktiga greenområden vilket höjer kvaliteten på din träning. Till detta finns också ett träningsområde med stor övningsgreen och sex kortare hål med avstånd mellan 50 och 80 meter.

I närområdet finns förutom golfklubben, restauranger och badplats. Lill-Olas badplats har förutom mysiga grillplatser även utegym och ett elljusspår på 3,8 km. Grillplatserna kan användas hela året. Vid pumphuset finns restauranger, fiskaffär och badplatsen Cement med sin långa pir och småbåtshamn.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har fortfarande en del pågående garantiärenden kopplade till tvåårsbesiktningen. Underhållsplan skall upprättas.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
BYGGNADSÅR
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
FTX
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Praktiskt förråd på tomten.

Ekonomi

eller högstbjudande
4 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 279 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 279 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2021-07-07
PRIMÄRENERGITAL
74 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Redan under sent 1700-tal började ett litet samhälle växa sig till med startskottet för kalkugnsindustrin. Med ett fåtal bostäder kring kalkbruket utvecklades till ytterligare två tomter längre söderut av bröderna Borste. Borstahusen var snart ett faktum och stadens fiskeläge växte i hisnande fart. Borstahusen fick däremot vänta i 100 år innan fiskeläget fick en egen hamn. Kanske var det byggmästaren Andreas Lindh som inspirerade Borstahusborna till ett eget hamninlopp när han påbörjade bygget i anslutning till tegelbruket som han ägde och drev söder om Borstahusen. Åtta år tog det för byggmästaren att slutföra bygget och Lindh kunde därmed stoltsera med en egen hamn 1882. Tegelbruket lades sedermera ner 1896 och hamnens huvudsakliga syfte, att frakta tegel, var ett minne blott. Marken längs strandremsan lät nu styckas av och säljas som villatomter. Detta var startskottet för många utav de pampiga villorna längs Strandvägen. På den tiden var Strandvägen endast en smal och obetydlig gång-stig in till Norra Fäladsparken, men användes flitigt av fiskegummor som genom svår terräng begav sig in till staden med den dagliga fångsten. Det var inte förrän år 1906 som Strandvägen fick sitt igenkännande namn och då efter att Borstahusen och dess fiskeläge skulle förbindas med staden.

Idag möts vi av en stadsdel som lever och bjuder på färsk fisk och sköna bad! I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man en av Sveriges bästa golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Erikstorps Kungsgård serverar mat av hög kvalitet året runt. Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala skolor och friskolor. Inom kort avstånd finns både Coop och gym.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.