Algatan 5 Teckomatorp
Teckomatorp

Algatan 5

Familjevänligt & nyrenoverat hus i barnvänligt område!

Till salu

Familjevänligt & nyrenoverat hus i barnvänligt område!

Algatan 5 Algatan 5 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 3 195 000 kr
  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 115 kvm + 27 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1966
  • Område: Teckomatorp, Svalöv
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Teckomatorp 21:45
eller högstbjudande

3 195 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Algatan 5

Välkomna till detta mysiga och familjevänliga hus i Teckomatorp beläget i ett lugnt och barnvänligt område. Husets är ett enplanshus med källare och nivåskillnader i form av några enstaka trappsteg upp till övre entréplan vilket gör att det blir en väldigt fin samvaro med varje plan.
I huset har det utförts större renoveringar såsom nytt kök och badrum samt tak, så för nästa ägare är det enkelt att flytta i och bara njuta!
Ett stort plus är att solceller är beställt och kommer att installeras under våren 2023 och detta övertar nästa ägare fördelen med att nyttja samt även kostanden.
Huset är optimalt beläget i Teckomatorp med närhet till ICA butik, gångavstånd till tågstation samt förskola och skola. I närheten finns även vackra natursköna parker att vandra och njuta i.
Välkomna på visning!

Interiör

Med lätthet parkeras bilen på uppfarten för att sedan välkomnas in i genom husets entré några steg bort. Entrédörren har Yale doorman i stället för nycklar och här välkomnas man in i en rymlig hall och i direkt anslutning finns vardagsrummet vilket har en väl tilltagen yta. Här finns det gott om plats att inreda med både matplats och vardagsrumsdel. I rummet finns även en kamin för extra trivsel de kyligare dagarna om året.
Vidare från hallen nås det nyrenoverade svarta köket från Kvik med mycket förvaringsmöjligheter i form av under- och överskåp. Överskåpen är öppningsbara med klickfunktion i stället för handtag och handtagen till underskåpen är valda med omsorg i passande svart färg och snygg design. Bänkskivan är av svart laminat och mellan den och överskåpen är det en ljusgrå nyans. I köket finns även en köksö perfekt som avlastningsyta eller frukostbord. Kyl och frys från Siemens är även de svarta i fullhöjd. I anslutning till kök finns en altandörr i glas som leder ut till baksidan av trädgården.
I hallen finns en separat toalett med vita väggar och grå plastmatta på golv samt ett fönster för extra ljusinsläpp. Den otroligt höga takhöjden ger en extra härlig känsla.

Från hallen med några fåtal steg upp till övre entréplan möts vi av tre sovrum, alla tre rummen har en rymlig storlek och två av sovrummen har även utgång till balkongen som vetter ut mot trädgården. Här kan morgonkaffet avnjutas eller täckena vädras. I alla tre sovrum finns garderober och i det ena sovrummet finns träpanel på två av väggarna samt en brun heltäckningsmatta.
I anslutning till sovrummen finns ett helkaklat badrum vilket även det är väldigt nyligen renoverat. På väggarna finns beigea stora kakelplattor och på golvet grått klinker. Badrummet är utrustat med badkar och har en duschvägg i glas. Vask och kommod är extra bred och har skåp under för förvaring av hygienartiklar. Även detta badrum har fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Från entréplan nås källaren även den med några fåtal trappsteg. Här möts vi av ett allrum som leder vidare till tvättstugan där även dusch finns. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare. Från tvättstugan nås en liten hall där även utgången finns till trädgården. Från denna hall nås källarens sista rum som idag nyttjas som ett motionsrum.

Trädgården består av en altan utmed vardagsrummet med ett stort trädäck där både matmöblemang och solstolar med mera kan placeras i en härlig miljö. Nedanför altanen finns en pool. Trädgården är omringad av en uppvuxen tät häck och på trädgårdens baksida i anslutning till altandörren från kök finns ett charmigt lusthus.

Välkomna hem!

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Louise Tygård

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Teckomatorp 21:45
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
115 m² + 27 m² biarea Taxeringsinformation
Tomtarea
912 kvm
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
Information angående solceller:
Månadsavgift inklusive moms är 2 355 kr under en avtalsperiod på 20 år. Solcellssystemets ursprungliga värde inklusive moms är 314 011 kr.
Månadsavgiften justeras med ROT avdrag om -526 kr/månad under avtalets första 48 månader under förutsättningen att kunden kan nyttja ROT.
Solcellspaket: Essential - 405W
Panelfärg: Svart/vit
Systemstorlek, watt: 15 795
Kapacitet per panel: 405 Watt
Optimerat system: Nej
Antal paneler: 39 st
Antal inverterare: 1 st

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten-värmepump
BYGGNADSÅR
1966 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
Isolerglaskassetter
Tak
Papp
Stomme
Trä
Grundläggning
Källare och krypgrund
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2017 Ny takpapp monterades och all tillhörande plåt
2017 El drogs ny i hela fastigheten samt ny elcentral
2019 Badrum på övre entréplan renoverades
2019 Utvändig utkastare och tillhörande vattenledningar
2019 Markplast applicerades. Utfördes sanering samtidigt.
2020 Fönster byttes i hela fastigheten förutom tre fönster mot baksidan på övre entréplan. Samtidigt byttes samtliga ytterdörrar. All tillhörande plåt byttes samtidigt.
2021 Nytt kök

Ekonomi

eller högstbjudande
3 195 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
32,181%
TAXERINGSVÄRDE
1 411 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 086 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 380 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
30 000 kr/år
VA
8 000 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Försäkring
5 000 kr/år
Kommentar
I kostnaden för uppvärmning är även elkostnaden inräknad.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
45 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Fiber

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2016-09-05
Energiförbrukning
56 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Kloakledning Mm
Last: Avtalsservitut: Kloakledning Mm, 12-IM6-25/464.1
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Allmänt om området

Teckomatorp är en ort som ligger i södra delen av Svalövs kommun. Orten är kommunens knutpunkt för kommunikation. Till exempel tar det endast 16 minuter med tåget till Lund. Idag används linjerna mot Malmö och mot Helsingborg (Rååbanan) för persontrafik (Pågatåg). Mot Svalöv, Landskrona och Eslöv går busstrafik Skånetrafikens busslinje 230.
Det finns även förskola och skola från F-6, vackra grönområde, ICA, post och spelombud samt fotbollsklubb och minigolf.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.