Parkgatan 8A Centrum
Centrum

Parkgatan 8A

Till salu

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 750 000 kr
  • Boarea: 32 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1 rum
  • Våning: 2 av 5, hiss finns
  • Avgift: 1 872 kr utöver månadsavgiften tillkommer ett bränsletillägg om 344 kr/mån som avser värme och varmvatten.
  • Förening: Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
  • Byggnadsår: 1942/2020
  • Område: Centrum, Landskrona
eller högstbjudande

1 750 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Malin Strid

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Parkgatan 8A

I samma ögonblick som du kliver in i trapphuset märker du att bostäderna här är något annat. De sticker ut, är lite tuffare och det vackra bevarade trapphuset tar oss upp till plan två. Önskar du ta hissen finns även denna möjlighet. Den rejäla ståldörren är entrén till denna kvadratsmarta etta på 32 kvm. Här finns alla bekvämligheter såsom rymligt badrum med kombimaskin, tufft kök i svart från HTH med diskmaskin och ett ljust parkettgolv som bryter av snyggt mot de svarta detaljerna i bostaden. De spröjsade fönstren i svart ger detta hem karaktär och i bostaden ryms både matplats, fåtöljer och en sovhörna. Förvaringen är god med ett generöst garderobsparti i anslutning till hallen och i källarplan finns ett praktiskt förråd. I föreningen finns dessutom en gästlägenhet med fyra bäddar! Denna bostad fungerar utmärkt som förstagångsbostad, extra bostad eller övernattningslägenhet - allt efter dina behov. Välkommen på visning!

Interiör

Man välkomnas av en hall med ljust parkettgolv som är genomgående i hela bostaden. I hallen finns ett generöst garderobsparti samt avhängning i form av en stilfull hatthylla. Köket i svart från HTH är iögonfallande och passar så bra med den industriella känslan i huset. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskho samt diskmaskin. Bänkskivan är av laminat och överskåp med vitrin och belysning ger köket extra karaktär. Här finns även en mikro installerad. Rummet med matplats, sovhörna och soffa eller fåtöljer är riktigt trivsamt. Rummet är ljust och härligt tack vare de två spröjsade fönstren som vetter mot Selma Lagerlöfs väg. I anslutning till sovhörnan finns en garderob för ytterligare förvaring.

Bostadens badrum är väl tilltaget, helkaklat och utrustat med tvättställ med tillhörande underskåp med lådor, överskåp med dimbar spegel, duschhörna med vikbara duschväggar, handdukstork samt kombimaskin.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 872 kr, utöver månadsavgiften tillkommer ett bränsletillägg om 344 kr/mån som avser värme och varmvatten.
Antal rum
1 rum
Boarea
32 m² föreningens information
Våning
2 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,529 %
Bilplats
Föreningen hyr 28 parkeringsplatser på grannfastigheten till en kostnad om 700 kr/mån per plats. Separat kö tillämpas.

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggdes 2020 om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna i föreningen har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Bostadsrättsföreningen omfattar totalt 28 lägenheter i varierande storlek.
Information om månadsavgiften
utöver månadsavgiften tillkommer ett bränsletillägg om 344 kr/mån som avser värme och varmvatten.
Tv och Bredband
Fiber är indraget via Landskrona Stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang själv via Landskrona stadsnät.
Gårdsplats
Gemensamt miljöhus på gården.
Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet i källarplan med fyra sovplatser, cykel- och barnvagnsrum i källaren.
Parkering
Finns parkeringsplatser att hyra till en kostnad om 700 kr/mån
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår
Övrigt
Finns extra vindsförråd till uthyrning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1942/2020
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk FTX
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Tillhörande förråd i källaren. Extra förråd finns att hyra på vinden. Det finns även en gästlägenhet med fyra bäddar som föreningens medlemmar kan nyttja till gäster.

Ekonomi

eller högstbjudande
1 750 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,681%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer

Allmänt om området

Landskronas arkitektoniskt vackra stadskärna erbjuder många kulturella upplevelser med museum, teater och konsthall. Stadslivet är rikt med restauranger, shopping och fina platser som Citadellet och Kaptensgårdens skulpturpark.

Här bor du granne med havet mitt i den expansiva Öresundsregionen. Staden gör långsiktiga satsningar på skola och skapar en attraktiv miljö för kreativa entreprenörer, näringar och företag som vill växa.

Från Landskrona är det nära till allt och till tågstationen kan man ta en av stadens karakteristiska trådbussar. Med tåget är man på bara 13 min i Helsingborg, 16 min i Lund och 28 min i Malmö. Närheten till E20 och E6 gör också bilpendling smidig. Dessutom ligger det tre flygplatser på mindre än en timmes resväg från Landskrona.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.