Larvigatan 27B Väster
Väster

Larvigatan 27B

Tvåa med potential!

Till salu

Tvåa med potential!

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 995 000 kr
  • Boarea: 57 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2
  • Avgift: 4 208 kr Inkl. värme, vatten och kabel-tv
  • Förening: HSB Brf Norregården
  • Byggnadsår: 1951
  • Område: Väster, Landskrona
eller högstbjudande

995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Larvigatan 27B

På Larvigatan ligger denna bostad på andra våningen och som nu söker en ny ägares förtänksamhet. Bra planlösning och stor potential är några av ledorden. Badrummet är renoverat i föreningens regi i samband med stambytet. Annars är resterande ytor behov av omsorg och här finns möjlighet till att få bostaden precis i det skick som du önskar. Den inglasade balkongen är rymlig i storlek och i perfekt västerläge med eftermiddagssol och utsikt ut mot föreningens innergård. Välkomna att anmäla ert intresse!

Hall

Genom säkerhetsdörr välkomnas vi av en planerad och bra hall där plats för avhängning och förvaring är goda. Dessutom finns här en tilltagen klädkammare lite längre in i hallen.

Kök

Direkt till vänster i hallen når vi köket med fönster i österläge. Inredningen är av äldre karaktär och här finns att tillgå en delad kyl och frys, ugn med spishäll, fläktkåpa samt städskåp och skafferi.

Badrum

Mellan sovrum och vardagsrum är badrummet beläget som renoverades i samband med att föreningen bytte stammarna 2003-2005. Här finns kakel och klinker i beige nyans och en dusch med vägg samt handfat, spegel och wc-stol.

Sovrum

Vidare når vi sovrummet som är otroligt rymligt och här får du plats med en större säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbler. Här finns en inbyggd garderob, fönster i österläge med härlig morgonsol.

Vardagsrum

Till syvende och sist når vi det tilltagna vardagsrummet där möjligheterna är många. Här ligger ett fint parkettgolv och väggarna är tapetserade. Härifrån nås även den inglasade balkongen i västerläge och ut mot föreningens trevliga innergård.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 208 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-tv
Antal rum
2 rum
Boarea
57 m² föreningens information
Våning
2
Andel i förening
0,98595 %

Föreningen

Namn
HSB Brf Norregården
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96 lägenheter, 13 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Norregården är en äkta förening som förvaltar och äger fastigheten Svarvaren 1. Byggnaderna stod klara 1951 och föreningen bildades 1950. Föreningen består av 96 st bostadsrättslägenheter och 13 st lokaler varav 12 av dessa innehas med hyresrätt.
Information om månadsavgiften
Inkl. värme, vatten och kabel-tv
FÖRENINGENS EKONOMI
Årsavgifterna höjdes 1 Januari 2021 med 1 %.
Årsavgifterna förblev oförändrade 2022.
Tv och Bredband
Fiber med Sydantenns basutbud (gruppavtal inte tecknat än).
Bredband via Telenor eller öppna stadsnätet. Från och med 1 januari 2022 är det Landskrona Energi.
Gårdsplats
Grönskande innergård med grillplats och boulebana. Två miljöhus för källsortering.
Gemensamma utrymmen
Samtliga tvättstugor utom en, blev nyligen renoverade. Här finns förutom vanliga tvättmaskiner och torktumlare; torkrum, manglar och tvättmaskin för grövre textiler såsom mattor och sänglinne. Cykelparkering finns i källaren. Föreningen har en lokal som medlemmarna och företag kan hyra till en billig peng. Lokalen passar perfekt till möten, föreläsningar, fester, informationsträffar och liknande. I det lilla köket finns tallrikar, bestick etc.
Parkering
Föreningen hyr ut parkeringsplatser för 120kr/mån, kontakta styrelsen för mer information om lediga platser. Föreningen har inga garageplatser, det råder fri parkering i området.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättsföreningen bekostar bostadsrättstillägget.
Övrigt
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 208 kr år 2022). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500kr. Avgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har under de senaste 15 åren genomfört en rad olika stora renoveringar som fasadrenovering, byte av tak, inglasning av balkonger samt badrumsrenoveringar i samband med stambytet (2003-2005). Föreningen följer en underhållsplan och har under våren 2016 spolat vatten- och avloppsledningarna för att bibehålla stammarnas goda skick. Under 2018 byttes entrédörrar, källardörrar och man försåg fastigheterna med nytt tagsystem och porttelefoner. 2021 byttes ventilationen från självdrag till mekanisk frånluftventilation samt byte av köksfläkt i alla lägenheter.

Under 2023 är det planerat för målning av trapphus. Utöver detta kommer styr/regler på undercentralen att bytas ut. För övrigt har föreningen en underhållsplan.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd som är beläget i källaren.

Ekonomi

eller högstbjudande
995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,681%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 560 kr/år
Försäkring
1 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 760 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Kommentar
Denna uppgift är hämtad av nuvarande ägare och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.

Allmänt om området

Väster är en mycket trevlig och populär stadsdel i Landskrona som kantas av gröna omgivningar med närhet till blått hav och parker. Stadsdelen består till största del av flerfamiljshus och praktiskt belägna skolor som Albanoskolan och Svarvarens förskola. Ett stenkast ifrån väster nås även koloniområdet Larvi och Citadellet med sina natursköna omgivningar.

Det är nära till havet och vackra promenadstråk. Mot havet till går Strandvägen, med sin blandning av vackra gamla villor och moderna radhus. Borstahusen med populär badstrand och trevliga restauranger ligger mindre än tio minuter bort med cykel. På samma tid når man Landskrona centrum och tågstationen. Både i centrum och vid stationen finns stora matbutiker. Centrum erbjuder också ett stort utbud av restauranger, shopping, service och skolor.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.