Drottninggården 57 Drottningen
Drottningen

Drottninggården 57

Totalrenoverat tvåplanshus i Drottningen!

Till salu

Totalrenoverat tvåplanshus i Drottningen!

Drottninggården 57 Drottninggården 57 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 695 000 kr
  • Boarea: 126 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum
  • Våning: 1
  • Avgift: 7 800 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och garageplats
  • Förening: HSB Brf Drottningen
  • Byggnadsår: 1979
  • Område: Drottningen, Landskrona
eller högstbjudande

2 695 000 kr

Visningar

26 Mar 14:00 - 14:30
Boka tid via hemsidan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Drottninggården 57

Välkomna till en av de få stora tvåplanshusen i Brf Drottningen som är belägen på ett fint och fritt läge med vyer över bostadsområdet och det expansiva Norra Borstahusen. Detta totalrenoverade bostadsrättsradhus bjuder på två rejäla uteplatser i söderläge på framsidan och norrläge på baksidan. Norrläget bjuder på en lummig och grön trädgård med trädäck och pergola med fina vyer över området. Framsidan i söderläge bjuder på sol hela dagen med stenläggning och trädäck intill huskroppen samt ett tilltaget förråd. Bostaden har löpande renoverats med nya fräscha ytskikt och är i sin helhet i väldigt fint skick! Bostaden fördelar sig på 126 kvm och 5 rum varav två vardagsrum och tre sovrum på ovanvåningen. Tvättstuga och gästtoalett renoverades under 2018, därefter renoverades kök och badrum under 2021 till oklanderligt skick. Detta är en bostad som passar den stora familjen, som vill bo på ett läge med närhet till skolor och förskolor men framförallt inte vill tumma på kvadratmeter och utrymme. Välkomna till Drottninggården 57!

Hall

Välkomnas in till en rymlig hall med slitstark klinker på golv och väggar målade i en grå nyans. Härifrån nås även uteplatsen i söder via altandörr och gästtoaletten.

Kök

Köket har öppnats upp och fått en öppen planlösning till matplatsen med fönster och altandörr i söder och tillgång till uteplatsen på framsidan. Kökets inredning är från IKEA och renoverades under 2021 med vitvaror från 2017 och bänkskiva i laminat i grå marmorimitation. Från matplatsen har du uppsyn över kök och vardagsrum, otroligt socialt och som binder ihop de sociala ytorna när man vill umgås mellan rummen.

Vardagsrum

Vardagsrummet som är öppet mot matsalen bjuder på fönster i norr ut mot baksidan och trädgården. Här ligger samma trestavsparkett som i kök och matsal och väggarna är målade i en ljus nyans med undantag från en vägg där en snygg panel i vitt pryder.

Tvättstuga

Detta utrymmet renoverades under 2018 och bjuder på dusch, grå klinker och vitt kakel, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ samt inbyggd garderob för diverse förvaring. Härifrån nås uteplatsen i norr via altandörr och man kommer direkt ut på trädäcket med pergola.

Gäst wc

Gästtoaletten är belägen i hallen och är renoverad under 2018 med grå klinker på golv och vit kakel på väggarna. Här finns en wc-stol och handfat med överhängande spegel. Smart belägen i entrén!

Allrum övre plan

Via trappan når vi det stora allrummet på övre plan som bjuder på ett laminatgolv och väggarna är målade i en ljus nyans. Här finns dessutom en fransk balkong för vädringsmöjlighet i söder. Om önskemål finns skulle detta rum kunna delas av och således bli till ytterligare ett sovrum. Här finns en vindslucka för att komma upp på vinden där ytterligare förvaringsmöjligheter ges.

Sovrum övre plan

Sovrummen är bra i storlek och Master bedroom bjuder på garderob med praktiska skjutdörrar. Fönster i söder och norrläge och utöver detta bjuder sovrummen på gott om ytor för förvaring.

Badrum övre plan

Badrummet renoverades under 2021 och går i grå behagliga toner med dusch och vägg med svarta detaljer. Vädringsfönstret har även detta målats svart för att smälta in fint. Här finns wc-stol, handfat med kommod i vitt, spegel med inbyggd belysning samt elburen golvvärme.

Visa mer

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sophie Wennerberg

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
7 800 kr, inkl. värme, vatten, kabel-tv och garageplats
Antal rum
5 rum
Boarea
126 m² föreningens information
Våning
1
Andel i förening
0,5143 %
Andel av årsavgift
0,5143 %
Nettoskuldsättning
235 439 kr, 1869 kr/kvm
Uteplats
Framsida med trädäck i söder och baksida med trädäck och pergola i norr.
Bilplats
Garage ingår i avgiften. Utöver det finns det gratis parkeringsmöjligheter i området.

Föreningen

Namn
HSB Brf Drottningen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
227 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Hsb Brf Drottninggården i Landskrona är en välskött förening som bildades 1979 och omfattar förvaltning av fastigheten Drottninggården 1 med adress Drottninggården 1-244. Fastigheten består 227 lägenheter som uppfördes 1979. Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättsinnehavarna bekostar själva hemförsäkring och bostadsrättstillägget bekostas gemensamt av föreningen.
FÖRENINGENS EKONOMI
Det finns en beslutad avgiftshöjning om 5% i årsskiftet.

Föreningens lån hos kreditinstitut är följande:
5 810 000kr bundet till 2026-12-01 ränta 1,13%
4 195 250kr bundet till 2023-04-30 ränta 1,49%
6 017 726kr bundet till 2024-04-30 ränta 2,2%
3 959 564kr bundet till 2023-04-30 ränta 1,64%
17 348 000kr bundet till 2024-03-25 ränta 1,26%
2 928 000kr bundet till 2024-12-01 ränta 1,04%
2 820 000kr bundet till 2024-12-30 ränta 1,09%
15 936 650kr bundet till 2025-12-30 ränta 0,75%
6 052 042kr bundet till 2026-04-30 ränta 0,89%
4 219 194kr bundet till 2027-04-30 ränta 2,66%

Föreningens ekonomi är god och för mer information vänligen ta del av årsredovisningen under dokument.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Sydantenns kabelnät och grundutbudet ingår i månadsavgiften. Fiber finns indraget till bostaden och levereras av Landskrona Stadsnät. Kostnaden för abonnemanget står bostadsrättsinnehavaren själv för.
Gemensamma utrymmen
I föreningen välutrustade tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns en festlokal, idrottshall samt bastu i föreningen. Det finns även biltvätt som föreningens medlemmar numera kan nyttja gratis. Det finns även trevliga gemensamma utemiljöer i området med bland annat lekplats.
Parkering
Till bostaden hör ett garage. I området finns även gott om gästparkeringar och uppställningsplatser.
Övrigt
Föreningen undersöker just nu möjligheten för laddstolpar för elbilar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2020
Tvättstugorna moderniserades med nya maskiner. Det infördes även ett digitalt bokningssystem för tvättstugorna, idrottshallen och bastun.
Biltvätten blev kostnadsfri för de boende i Drottningen.
Ny belysning utvändigt på såväl väggar som stolpar.
Asfaltering av gångar.
Upprustning av utemiljön.
Utbyte av träpanel.

2021
Kvarterslokalen renoverades.
Utbyte av ventilation i lägenheterna planeras.
Förstärkning av brandskydd på och mellan fastigheterna.

Kommande prioriterad renovering är utbyte av ventilationssystem men det har inte fattats något beslut om när det ska utföras än.
Likaså gällande fönsterbyte som inte är beslutat om när det ska ske.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
2-plansbostadsrättsradhus
BYGGNADSÅR
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
Uteplatser och förråd är upplåtna tillsammans med bostadsrätten.
Övriga byggnader/utrymmen
Separat förråd på tomten.

Ekonomi

eller högstbjudande
2 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,68%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
12 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
15 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Kommentar
Baserad på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Energideklaration
Utförd 2021-05-11
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
162 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Området med bostadsrättsradhus uppfördes i slutet på 70-talet och är beläget mellan Borstahusen och Västra Fäladen. Här bor man med närhet till det mesta och vackra Borstahusen som bjuder på färsk fisk och sköna bad är endast några hjulsnurr bort. I denna pittoreska miljö finns ett stort utbud av aktiviteter bl. a hittar man golfbanor, utegym, motionsslingor, spa och konsthall. Hamnens restauranger står för både god mat och underhållning. Kvarteret Erikstorp serverar god och kvalitativ mat och från småbåtshamnen når du Ven inom en kvart.

Här finns flera förskolor och skolor att välja mellan – både kommunala skolor och friskolor. Endast några få minuter från området ligger Västervångsskolan och Engelska skolan. I Borstahusens hamn ligger matbutiken Ankaret och två fiskaffärer och beger man sig österut finns även Coop, apotek och träningsmöjligheter hos Friskis och Svettis. Med cykel är man i Landskrona centrum på drygt tio minuter och där finns all service man kan behöva. Nyligen öppnade även ett större Coop i de nordöstra delarna och här finns även ett gym samt djuraffär.

Bussen tar ca 10 minuter till tågstationen och ungefär lika lång tid till centrala Landskrona. Med bil är man snabbt ute på motorvägen och når Malmö på under 40 min och Helsingborg på ca 20 minuter.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.