Södra Långgatan 15B Centrum
Centrum

Södra Långgatan 15B

Rymlig 3:a med skymt av Öresund och som med lätthet kan göras om till 4:a!

Till salu

Rymlig 3:a med skymt av Öresund och som med lätthet kan göras om till 4:a!

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 1 750 000 kr
  • Boarea: 94 kvm säljarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 4 av 4
  • Avgift: 5 263 kr i månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
  • Förening: HSB Brf Södergården
  • Byggnadsår: 1965
  • Område: Centrum, Landskrona
eller högstbjudande

1 750 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Södra Långgatan 15B

Unikt tillfälle att förvärva denna trea med möjlighet att göra om till fyra rum på centralt läge som dessutom är belägen i en stabil och välmående bostadsrättsförening. Bostaden fördelar sig på en rymlig hall som har takfönster vilket vetter ut mot sydväst och gör hallen ljus. I nära anslutning till hallen finns en av bostadens två klädkammare belägen. Ett väl tilltaget badrummet renoverat i samband med stambytet, två sovrum, kök med matplats. Ett ljust och härligt vardagsrum med en balkong belägen över hustopparna vilket ger dig en fantastisk vy mot sydväst och Gråen. Bostaden är belägen på fjärde våningen i trevliga HSB Brf Södergården. Tillsammans med de andra bostadsrättsinnehavarna delar man en välskött och mysig innergård. Här bor man på ett centralt läge med närhet till såväl inköp som stadens centrum. Välkommen på visning!

Interiör

Man välkomnas av en rymlig hall med säkerhetsdörr, genomgående ekparkett och tapetserade väggar. Hallen kan till fördel delas av så att bostaden får ytterligare ett sovrum. Hallen upplevs som ljus och rymlig tack vare de två takfönsterna som vetter mot sydväst. I direkt anslutning till hallen finns en av bostadens två klädkammare.

Intill hallen finns bostadens badrum som renoverades i samband med föreningens utförande av stambyte. Det helkaklade badrummet i behagliga färger är utrustat med wc-stol, dusch med vikbara duschväggar, tvättställ med överskåp ovan handfatet. Här finns även en tvättmaskin och handdukstork.

Bostaden har två sovrum som vetter ut mot den privata innergården. Rummen är målade i behagliga ljusa färger och har nya dörrfoder och nylagd ekparkett.

I det större sovrummet som ligger längst in i bostaden finns två garderobspartier. I nära anslutning till de båda sovrummen finns en klädkammare som även kan användas som en walk-in-closet.

Köket som är L-format är har goda förvaringsmöjligheter med både ovan- och underskåp. Ovanskåpen är målade i vitt och underskåpen likaså. Bänkskivan är av rostfritt stål och ovan den finns ett stänkskydd som är kaklat i en ljusare nyans av grått. Köket är vidare utrustat med en spis med keramikhäll och ugn, fläkt och en delad kyl och frys. Här finns dessutom en diskmaskin installerad. På golvet är det laminat och väggarna är ljusa. Köket rymmer en matplats för cirka 4-6 personer.

Vardagsrummet nås från hallen och har ekparkett och väggarna är ljusa och tapetserade. Det stora fönsterpartiet mot sydväst gör rummet ljust och behagligt. Från vardagsrummet finns en utgång till balkongen. Väl ute på balkongen möts du av en otrolig vy över sundet och delar av Gråen. Här njuter du av många härliga soltimmar på din insynsskyddade balkong!

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 263 kr, i månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Antal rum
3 rum
Boarea
94 m² säljarens information
Våning
4 av 4
Andel i förening
2,10095 %
Bilplats
Garage finns i källaren. Separat kö tillämpas. Gratis parkering längs gatorna i området.

Föreningen

Namn
HSB Brf Södergården
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
46 lägenheter, 8 lokaler
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Södergården bildades 1965. Föreningen omfattar förvaltningen av fastigheterna Lommen 21 och Lommen 22. Adresserna är Fiskaregränd 12-14, Trädgårdsgatan 3 samt Södra Långgatan 15. I föreningen finns totalt 46 lägenheter med bostadsrätt och 8 lokaler med hyresrätt.

TV OCH BREDBAND
Comhem. Basutbudet för tv ingår i månadsavgiften. Fiber installerades under 2019.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägget bekostas av föreningen.

GÅRDSPLATS
Gemensam innergård med konstgräs som till fördel är grönt året runt. Det finns även en lekplats.

BYGGNADSÅR
1965

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en tvättstuga i källaren samt mötesrum/styrelserum.

PARKERING
Det finns totalt 44 garageplatser. Separat kö tillämpas. 385 kr/mån.

ÖVRIGT
Stambyte skedde 2006. Även fönsterna är bytta. Det finns inga större renoveringar planerade.
Information om månadsavgiften
i månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Nej

Ekonomi

eller högstbjudande
1 750 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,681%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 200 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Energideklaration
Utförd 2021-03-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
125 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Landskronas arkitektoniskt vackra stadskärna erbjuder många kulturella upplevelser med museum, teater och konsthall. Stadslivet är rikt med restauranger, shopping och fina platser som Citadellet och Kaptensgårdens skulpturpark.

Här bor du granne med havet mitt i den expansiva Öresundsregionen. Staden gör långsiktiga satsningar på skola och skapar en attraktiv miljö för kreativa entreprenörer, näringar och företag som vill växa.

Från Landskrona är det nära till allt och till tågstationen kan man ta en av stadens karakteristiska trådbussar. Med tåget är man på bara 13 min i Helsingborg, 16 min i Lund och 28 min i Malmö. Närheten till E20 och E6 gör också bilpendling smidig. Dessutom ligger det tre flygplatser på mindre än en timmes resväg från Landskrona.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.