Tjäderstigen 15 Saxtorp
Saxtorp

Tjäderstigen 15

Lantlig idyll i Saxtorp med pool & hästmöjligheter!

Till salu

Lantlig idyll i Saxtorp med pool & hästmöjligheter!

SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 4 395 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 70 kvm + 40 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1931
  • Område: Saxtorp, Landskrona
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Saxtorp 14:84
eller högstbjudande

4 395 000 kr

Visningar

10 Jul 12:00 - 12:45
Boka tid via hemsidan!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare
Louise Tygård

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Tjäderstigen 15

Med infart via mysig skogsväg på ostört läge finner vi denna fastighet som är en dröm för er som vill bo avskilt men samtidigt inte ha grannarna allt för långt bort. Lägg där till en insynsskyddad lummig tomt med stor härlig pool och ett stall med två boxar.
Både huset och stallet är putsat i samma vackra röda kulör och bostadshuset anno 1931 är renoverat för dagens standard och komfort men samtidigt bevarat de tidstypiska kvalitéerna för att inte gå miste om den otroliga charmen. På entréplan finns de sociala ytorna med lantligt fint kök med matplats och ett rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp samt ett sovrum i anslutning till hall och trappa som binder samman husets alla plan. Ovanvåningen har öppet upp i nock med synliga takbjälkar och består av ett allrum samt ett sovrum med wc i anslutning. I källaren finns rymligt badrum med dusch och badkar, tvättstuga samt två extra rum som kan nyttjas efter behov.
Fastigheten är ypperligt belägen på Tjäderstigen omringad av både nybyggda som äldre fastigheter med gröna omgivningar passande för promenadstråk och ridturer samt med närhet till E6 för er som pendlar och inte många minuter till bland annat matbutik, förskola och skola.
Varmt välkomna på visning!

Interiör

Via ingången från trädäcket genom den helglasade altandörren kliver vi in i det charmiga lantliga köket från Ikea 2011 med vita luckor i högglans, upphöjd ugn från Bosch 2021 samt utdragbart skafferi. Bänskskivan i massiv ek med integrerad häll från Ikea Whirlpool 2011i rostfritt utförande och delvis kaklad vägg med svart/grå kakelplattor. Köket är även utrustat med hel kyl i vitt utförande, vita väggar samt grå klinkers på golv med underliggande vattenburen golvvärme.

Vidare från köket nås det mysiga vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från tre väderstreck, vackert brädgolv och kamin perfekt placerad i vardagsrummets mittpunkt.
I anslutning till vardagsrum finns husets andra entré därifrån trappan till de övriga våningarna finns. Vid hallen finns även ett sovrum.

Husets källare är inredd med bland annat ett stort badrum som är helkaklat med blått kakel på väggar och vitt klinker på golv och som har både dusch samt ett badkar med lejontassar och ett vitt väggskåp samt stort stilrent handfat med spegel ovanför med inbyggda lampor för bekväm belysning, det finns även inbyggda lampor på väggar i stället för tak.
I källaren finns tvättstuga med grönt kakel på väggar och grått klinker på golv, ett genomgångsrum samt ett sovrum med ett teknikrum. I sovrummet finns det gamla vackra tvättkaret bevarat och i genomgångsrummet finns en gammal ugn inbyggd i den synliga tegelväggen, dock ej i bruk men en väldigt vacker syn för ögat. Detta genomgångsrum används idag som motionsrum. Hela källaren har olika typer av ljust klinker på golv samt underliggande vattenburen golvvärme.

Husets ovanvåning har öppet upp i nock med synliga takbjälkar och ett runt fönster högst upp på båda gavlarna. På golvet ligger ett mörkare brädgolv. Här uppe finns ett allrum samt ett sovrum med separat wc i anslutning med vitt kakel och klinker.

Den stora tomten har ett stort trädäck som är byggt från uteplatsen vid kök och hela vägen runt poolen som är 10*5,5 och 1,22 djup. Resterande del av tomten kring huset består av gräsmatta.
På fastigheten finns även ett stall med två boxar samt två rum vilket är en uppvärmd sadelkammare och ett foderrum med vask. I stallet finns även ett loft för förvaring av grovfoder (hö och halm) och en carport utanför stallet.
Bredvid stallet finns även stor uppställningsplats som rymmer flera bilar.

Boarean uppskattas av nuvarande ägare samt av enklare uppmätning vid energideklaration/besiktning till en boarea om ca 105-110 kvm och en biarea på 63 kvm.

I anslutning till fastigheten finns en hage, denna mark tillhör kommunen och nuvarande arrenderar hagen av kommunen. Det finns möjlighet att fortsätta arrendera marken om man önskar.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Saxtorp 14:84
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 3 sovrum
Boarea
70 m² + 40 m² biarea Taxeringsinformation
Tomtarea
2 207 kvm
Uteplats
Fastigheten har många möjligheter till flera uteplatser bland annat på gräsmattan som går runt huset eller på trädäcket vid poolen.
Bilplats
I anslutning till stall finns carport med plats att parkera en bil. Vid infarten till fastigheten finns utrymme med plats för flera bilar.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump, luft/luft värmepump & kamin
BYGGNADSÅR
1931 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Tak
Zandapannor
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä/Betong
Grundläggning
Källare
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Huset är till stor del renoverat under år 2003-2005 då huset bland annat putsades och taket byttes.
Tidigare ägare har gjutit ny betongplatta i källaren ner mot mark under denna finns isolering av cellplast.
Fönsterna i huset är 3-glas och är från 2005.
Luft/luft värmepump är från ca 2009.
Luft/vatten värmepumpen CTC är från 2011.
Carport är byggd 2006.
Ovanvåningen har direktverkande el.
Kamin är installerad i vardagsrummet.
Den gamla vackra bakugnen i källaren är ej i bruk och behöver renoveras om den ska användas.
All golvvärme är vattenburen och drivs av luft/vattenvärmepumpen.
Trekammarbrunn med filterbädd.
Övriga byggnader
Stallet har två hästboxar samt två extra rum för förvaring.

Ekonomi

eller högstbjudande
4 395 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,681%
TAXERINGSVÄRDE
1 259 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
635 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 432 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
42 659 kr/år
VA
2 000 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
2 000 kr/år
Renhållning
2 072 kr/år
Försäkring
7 660 kr/år
Sotning
1 161 kr/år
Kommentar
I uppvärmningen är elkostnaden inkluderad.
Tömning avlopp 2 gånger per år 1 120 kr.
Larm finns att överta om man önskar, kostnaden är 7 388 kr per år.
Arrende för hage, 3 125 kr/år.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
57 552 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Fiber

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-10
Energiprestanda primärenergital
325 kWh per kvm och år
Energiklass
G

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Landskrona Saxtorp GA:17 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Landskrona Saxtorp GA:20 ändamål: Vägar, Grönområden
Förmån: Officialservitut Väg, 1282K-02/68.1

Allmänt om området

Det natursköna Saxtorp är beläget i Landskrona kommun. Här har du både närhet till havet och dammarna och vackra promenadstråk hela vägen ner till Hofterup och Järavallen. Det är ett aktivt område med både golfbana, badstränder, paintball och crossbana inom gång- och cykelavstånd. Förskola finns i Saxtorpsskogen och Häljarp där det även finns mellanstadie- och högstadieskola. I närområdet Hofterup finner du livsmedelsbutik och annan service. Några kilometer bort finner du också Center Syd som har all tänkbar service. Här pendlar du med bil med lätthet till de närliggande större städerna. Från Löddeköpinge pendlar man med buss till både Lund och Kävlinge, där man sedan kan ta sig vidare med tåg till Malmö, Köpenhamn, Landskrona och Helsingborg. Med bil pendlar med lätthet till alla större städer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.