Parkgatan 8C LANDSKRONA
LANDSKRONA

Parkgatan 8C

Exceptionellt hem med egen ingång och uteplats i Tvålfabriken!

Till salu

Exceptionellt hem med egen ingång och uteplats i Tvålfabriken!

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 995 000 kr
  • Boarea: 80 kvm Föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 5, hiss finns
  • Avgift: 4 015 kr Ett drifttilägg med värme och vatten på 738 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.
  • Förening: Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
  • Byggnadsår: 2021
  • Område: LANDSKRONA, Landskrona
eller högstbjudande

2 995 000 kr

Visningar

22 Maj 12:30 - 13:00
Boka tid via hemsidan!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Louise Tygård

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Parkgatan 8C

Med fåtal steg från vackra Citadellparken och hamninloppet bjuder Tvålfabriken in till detta exceptionella hem med industrikänsla. Lägenheten är belägen på markplan med privat ingång med trevlig uteplats i norr. Interiört bjuder bostaden på två sovrum och ett passande svart kök från HTH till den coola industriella stilen med synliga rör som inte bara ger ett ståtligt uttryck utan samtidigt bjuder på extra takhöjd och synliga pelare för en rustik och industriell känsla. Ett hem med oslagbar karaktär med stadskärnan runt knuten och vackra promenadstråk utanför fönstret. Välkomna på visning!

Interiör

Med några enstaka steg från fantastiska Citadellparken finns denna coola industriella trea på markplan. Lägenheten har en härlig uteplats i norr med egen ingång till bostaden.

Hallen välkomnar med en ståtlig vy in genom hela hemmet. I anslutning till hall finns en avgränsad yta med skjutdörrsgarderober och en rymlig klädkammare.
Vardagsrumdelen är rymlig och kan med fördel inredas med soffa och TV mot motsatt vägg. Fönstret från vardagsrummet är ut mot uteplatsen i norr.

Det svarta köket från HTH smälter inte bara in otroligt passande utan har samtidigt en stor yta för matlagning samt mycket förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med hel kyl och frys, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. I anslutning till kök kan det dukas upp långbord för långa härliga middagar.

Lägenheten har två sovrum, ett master bedroom samt ett lite mindre rum med dubbeldörrar och båda rummen har fönster ut mot gatan. Genomgående i hela lägenheten ligger vitpigmenterat parkettgolv.

Badrummet är helkaklat och finns i anslutning till sovrum och är försett med dusch med vikbara duschväggar i glas, tvättmaskin, torktumlare från Siemens och en spegel med touch för bekväm belysning med svart kommod som en följsam tråd till övriga inredningen.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 015 kr, Ett drifttilägg med värme och vatten på 738 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m² Föreningens information
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel i förening
3,28107 %
Andel av årsavgift
3,28107 %

Föreningen

Namn
Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28 lägenheter
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggdes 2020 om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna i föreningen har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Bostadsrättsföreningen omfattar totalt 28 lägenheter i varierande storlek.
Information om månadsavgiften
Ett drifttilägg med värme och vatten på 738 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.
Tv och Bredband
Fiber är indraget via Landskrona Stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar abonnemang själv via Landskrona stadsnät.
Gårdsplats
Gemensamt miljöhus på gården.
Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet i källarplan med fyra sovplatser, cykel- och barnvagnsrum i källaren.
Parkering
Finns parkeringsplatser att hyra till en kostnad om 700 kr/mån
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår
Övrigt
Finns extra vindsförråd till uthyrning.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2021
Hiss
Ja

Ekonomi

eller högstbjudande
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,681%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
400 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.