Holmgatan 5 Landskrona
Landskrona

Holmgatan 5

Som en sol på Holmgatan!

Till salu

Som en sol på Holmgatan!

inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 7 800 000 kr
  • Antal rum: 10 rum
  • Boarea: 276 kvm + 49 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1970
  • Område: Landskrona, Landskrona
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Poppeln 7

7 800 000 kr

Visningar

3 Jul 15:00 - 16:00
Boka tid via hemsidan!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Malin Strid

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Holmgatan 5

Efter snart 40 år i samma ägor är det nu dags för en ny ägare att få ta över denna fantastiska villa som är belägen i norra delen av Landskrona mellan Borstahusens småbåtshamn och naturreservatet Exercisfältet. Med sin gula kostym och skyddande mur välkomnas vi in till en bostad som inte liknar någon annan på gatan. Och kanske är det just det som gör det så fantastiskt att få bo här med så varierande och vackra stilelement att få betrakta i och utanför hemmet. Poppeln 7 är en otroligt tilltalande fastighet som genomgått många stora och nödvändiga renoveringar efter tidens tand farit fram med största fokus i att lyfta och hylla attributen från uppförandetiden. Att bibehålla sina karaktäristiska drag som följde med 70-talets arkitektur har varit otroligt viktigt och dubbelgaraget som tillkommit under 80-talet går i linje med årtiondets värdeord. Nämligen stora villor med generös bostadsyta som skulle avsättas för umgänge och representation. Villan på 276 kvm och tillhörande dubbelgarage om 49 kvm ligger på en tilltagen tomt om 1044 kvm som inte lämnar mycket mer att önska. Stenlagd uteplats i öster för alla de ljuva sommarmorgnarna som vi har framför oss. Trädäck i vinkel som nås från bostadens sällskapsytor i västerläge med uppsyn över gräsmatta med svalkande skuggplats under fruktträd. Vandrar blicken vidare västerut bjuds det stundtals på vyer över vårt vackra Öresund. Vill man komma ännu närmre havet så är det inte mer än någon enstaka minut till fots ner till strandpromenaden som tar dig vidare till Landskronas absolut mest populära badstränder. Det är med oerhörd stolthet som vi vill presentera denna otroliga bostad som nu söker en ny ägares eftertänksamhet. Välkomna till Holmgatan 5!

Entré

Det här är en välkomnande hall med god plats för alla hälsningsfraser och kära samtal. Ytterplagg och skor har en given plats direkt till höger om entrén och här finns även ett fönster för ett extra ljusinsläpp tillsammans med fönstret i trappen. Ljust och luftigt och på golv ligger laminat i en blå nyans och väggarna är tapetserade.

Gäst-wc

I anslutning till entrén finns en gästtoalett som bjuder på wc-stol, handfat med spegel och vackert tapetserade väggar.

Matsal

Längre in i hallen möts vi av vackra pardörrar som tar oss vidare till bostadens matsal som är helt otrolig till sin storlek. Tänk att få kunna duka upp till det stora sällskapet och sedan under sommarens heta månader öppna upp altandörrarna ut mot verandan och få umgås mellan trädgården och de sociala ytorna. Det ligger ett fint och välhållet parkettgolv och väggarna är tapetserade i en ljus kulör.

Bibliotek

Fån matsalen når vi bostadens hjärta, biblioteket. Detta är en plats för avkoppling och förkovring. Tillåt dig att slå dig ner i en av fåtöljerna med en intressant bok och blicka ut över stillsamheten i rummet som böckerna för med sig. Detta är ett rum som givetvis kan nyttjas efter eget behov men passar utmärkt som bibliotek eller kontor. Här ligger ett fint parkettgolv och väggarna är tapetserade. Bakom en av bokhyllorna finns dessutom en dörr som nås via hallen, om rummet behövs som sovrum istället.

Matrum

I fil mellan kök, matsal och vardagsrum ligger ett mellanrum som passar perfekt som matrum och där vardagsmaten gärna förtärs. Här sitter man med uppsyn över alla sällskapsytorna samt tomtens framsida som baksida. Parkett pryder golv och väggarna är tapetserade.

Vardagsrum

Tilltaget och socialt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt utgång till verandan. En uppbyggnad av golvet skvallrar om att undertill finns en inomhuspool som inte längre är i bruk men som bevarats. Nu nyttjas ytan som vardagsrum och braskaminen är en fin stämningshöjare och värmekälla. Här ligger ett laminatgolv i grå nyans och väggarna är tapetserade i en ljus kulör.

Serveringsgång

Från vardagsrummet nås köket via en genomgång där det bland annat ryms en bastu och helkaklad dusch som renoverades under 2003.

Kök

Detta otroliga kök renoverades 1989 och den vackra stenbänkskivan (Giallo Venetiano) i granit från Brasilien installerades 2010. Köksinredningen är från Ballingslöv och går i ljusa pastellkulörer som harmoniserar fint med övriga inredningsdetaljer. Den tilltagna köksön med två sittplatser blir oftast en härlig samlingspunkt när middagen kräver fler än en kock eller bullbaket är i full gång. Här finns en separat kyl och frys från 2017, en diskmaskin från 2010, inbyggd mikrovågsugn och ugn från 2010, induktionshäll och grill från 2010 och fläkt från -89. Dessutom otroligt många förvaringsmöjligheter i under- och överskåp samt skafferi, vitrin- och städskåp. Arbetsytorna är flertalet och köket är förenat tillsammans med grovköket i en öppen yta vilket gör att köket om möjligt känns ännu större och bjuder på ytterligare förvaringsmöjligheter. I grovköket finns en tvättmaskin från 2015, en torktumlare från 2017 och ett mindre torkskåp. Här finns även finesser som ett tvättnedkast, inbyggd strykbräda, gömt sopnedkast till soptunnan utanför och stort skafferi. Fönster vetter i norr från grovköket sett och i österläge vid diskhon med uppsyn över Holmgatan. På golv ligger laminat och väggarna är tapetserade. Från köket nås uteplatsen på framsidan där ni givetvis dukar upp frukostbordet eller njuter av en god kopp kaffe i de ljumma solstrålarna på morgonkvisten.

Allrum övre plan

Via trappan i hallen når vi bostadens övre plan och här är allrummet inrett som TV-rum men skulle också kunna passa utmärkt som kontor eller dylikt. Här ligger ett plankgolv och väggarna är tapetserade. Två fönster i västerläge mot trädgården och delvis havsutsikt med utsikt över trädgården och grannskapet.

Hobbyrum

Intill allrummet finns ett rum som idag används som hobbyrum. Och vem skulle inte vilja få ha ett hobbyrum hemma? Men om inte behovet för just hobbyrum finns så går det givetvis utmärkt att inreda som sovrum, gästrum eller annat. Här finns ett takfönster i österläge och på golv ligger en ljus heltäckningsmatta och väggarna är tapetserade.

Badrum övre plan

Mellan de två första sovrummen finns ett helkaklat badrum som renoverades 2002 i ljusa härliga kulörer med ett handfat med kommod samt wc-stol och golvvärme. Här finns också ett vädringsfönster i söderläge som ger ett tacksamt ljusinsläpp.

Sovrum övre plan

De två sovrummen på södergavel är troligtvis identiska i storlek och har båda utgång till balkongen i solsäkert läge. Väggarna är tapetserade väggar och på golv ligger ett laminat. Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Från ett av sovrummen har man utsikt över den vackra trädgården och det härliga äppleträdets grenverk och frukt.

Master bedroom

Längst bort nås det större sovrummet och som lämnar plats åt flertalet förvaringsmöbler, en dubbelsäng och mycket mer. Här är väggarna tapetserade i en behaglig grön kulör och på golv ligger parkett. Från sovrummet nås även en tilltagen klädkammare med plats alla klädesplagg och lite därtill!

Kontor övre plan

Från det större sovrummet nås kontoret med inbyggda garderober och goda ytor för kontorsmöbler. Här är väggarna tapetserade och på golv ligger parkett.

Badrum övre plan

Från det större sovrummet nås det privata badrummet som renoverades 2015 med kakel och klinker i ljusa nyanser och dusch med vackert glasbetongblock som ramar in ytan fint. Här finns dubbla handfat med kommod och skiva av granit, överhängande spegel samt golvvärme, handdukstork och vädringsfönster i behagliga norr.

Visa mer

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Poppeln 7
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
10 rum
Boarea
276 m² + 49 m² biarea SVENSK STANDARD SS 21054:2020
Kommentar till areakälla
Mätningen är utförd med reservation om felmarginal +- 2%
Tomtarea
1 044 kvm
Uteplats
Trädgården bjuder på en otrolig blomsterprakt och vi slås av den färgsprakande japanska lönnen intill entrén. På tomten finns även en klotformad forsythiabuske som lyser upp hela tomten när den blommar så vackert. På baksidan bjuds det på ett praktfullt äppleträd med sju olika sorters äpple, pioner i rosa och vitt, rosenbuskar längs med muren och en lagerhäggsbuske som är vackert grön året om. På framsidan stoltserar en flaggstång och när det vankas högtidsfirande hissar man mer än gärna flaggan i topp!
Bilplats
Uppfart för två bilar framför dubbelgaraget.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
Besiktningsprotokoll finns och kan skickas på förfrågan.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt El + Luft/luft + Braskamin
BYGGNADSÅR
1970 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
3-glas och 2-glas isolerglaskasetter
Tak
Tegelpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Platta på mark och mindre källardel
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Luftvärmepump installerades 2018 med 10 års garanti.
Nya glaserade betongpannor lades 2004 och under 2012 renoverades läkt, takpapp och plåtdetaljer.
Fasaden målades om 2018 och tvättades 2022.
Fönster på ovanvåning byttes 2011 till 3-glas.

El: Jordfelsbrytare
Larm: Finns att överta vid intresse
Övriga byggnader
Dubbelgaraget byggdes till i slutet på 80-talet och nås från grovköket. Här får ni plats med två bilar ståendes och dessutom ypperlig förvaring för alla verktyg och trädgårdsattiraljer.

Ekonomi

Utgångspris
7 800 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,681%
TAXERINGSVÄRDE
5 831 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 735 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 300 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
57 129 kr/år
VA
4 861 kr/år
Renhållning
1 895 kr/år
Försäkring
10 576 kr/år
Kommentar
Denna uppgift är baserad på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
74 461 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Elförbrukning
17 468 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-04-22
Energiprestanda primärenergital
183 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
85 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Avtalsservitut Avloppsledning Mm
Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM6-70/494.1
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning

Allmänt om området

Svaneholm är beläget i Landskrona nordvästra delar med grönskande miljöer och böljande hav bara utanför dörren. Promenadstråken är många och här finns olika typer av bebyggelser som friliggande villor, kedje- och radhus, bostadsrätter och några hyresfastigheter. Svaneholm ligger i nära anslutning till flertalet skolor och förskolor dessutom med träningscentra, apotek, vårdcentral, folktandvård, pizzeria, restauranger, välsorterade matbutiker och mycket mer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.