Dalhemsvägen 21A Dalhem
Dalhem

Dalhemsvägen 21A

Exklusiv tvåa med inglasad balkong

Till salu

Exklusiv tvåa med inglasad balkong

SNABBFAKTA

  • som utgångsbud: 990 000 kr
  • Boarea: 63 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 2, Hiss finns ej
  • Avgift: 5 571 kr Grundavgift 5 181 kr + balkongtillägg 390 kr = 5 571 kr. Ingår brf tillägg, uppvärmning, vatten, kabel-tv, IP-telefoni, Internet och 2 parkeringskort.
  • Förening: HSB Brf Kjellstorp
  • Byggnadsår: 1971
  • Område: Dalhem, Helsingborg
som utgångsbud

990 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Susanne Durgaram

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Dalhemsvägen 21A

Söker du en lägenhet utöver det vanliga som dessutom billig att bo i?

På andra våningen finns denna fantastiska fina tvåa med en inglasad balkong i rätt solläge.

Bostaden är totalrenoverad under det senast året. Direkt när du öppnar entré dörren ser du lägenhetens karaktär och höga standard. På golvet ligger ett snyggt marmorliknade golv. En högblank platta som verkligen sticker ut. Detta golv finns i hallen och i köket.

Köket är renoverat och har högblanka vita moderna luckor, snygg bänkskiva i laminat med en underlimmad vask. Ett superfint kök med en vägghängd fläkt i rostfritt och en bred häll i silver. Ett lyxigt kök med mycket förvaring och bänkyta samt en trevlig matplats vid fönstret där du blickar ut mot innergården.

Från köket når du bostadens stora sovrum. Ett stort rymligt sovrum med gott om plats.

Vardagsrummet är ljust och har laminat på golvet och vitmålade väggar. Rummet är stort och med rätt möblering finns det plats både för soffa och matbord. I taket har man fällt in spotlights ut med sidorna och även i en mitten sektion. Ett superhärligt rum med mycket yta.

Lägenhetens balkong är fantastisk. En fin inglasad balkong som har fått samma laminat golv som i vardagsrummet. En balkong som ligger på hörnan av fastigheten med det rätta solläget om man gillar sol. Här kan man mysa i många timmar.

HSB Brf Kjellstorp bildades 1971 och består av totalt 338 lägenheter. En förening med bra ekonomi och en förening som satsar på sina medlemmar. Föreningen har ett eget gym och det ingår p-plats.

Välkommen till ditt nya hem.

Hall

Du välkomnas in i en rymlig hall. Direkt när du öppnar dörren ser du det vackra golvet som är högblanka stora marmorliknande klinkerplattor. Ett platta som sätter lägenhetens prägel. På höger sida finns en hatthylla och sidan om denna finns en stor skjutdörrsgarderob som går från golv till tak med rostfria profiler och frostade glas dörrar. I taket finns infällda spotlights.

Visa mer

Kök

Ett stort härligt kök med samma klinker på golvet som i hallen. Köket är ett modernt kök med vita högblanka luckor, laminatbänkskiva med underlimmad vask . Mellan bänkskåp och väggskåp finns samma platta som på golv. Vitvarorna är från Siemens med rostfri ugn och mikro samt diskmaskin. En exklusiv häll i silver som är bredare än normalt och en rostfri vägghängd fläkt i samma storlek som hällen. Spotlights finns i tak och under väggskåp.

Visa mer

Matplats

I köket finns en fin matplats vid fönstret.

Visa mer

Sovrum

Du når sovrummet från köket. Ett stort rum med plats för mycket förvaring. Direkt till höger finns en naturlig plats att sätta garderober. På golvet är det laminat och väggarna är vitmålade.

Visa mer

Vardagsrum

Ett stort fint rum som går att möblera med både soffa och matbord. Här har man infällda spotlights längst med sidorna och en mittensektion som går att tända var för sig. Ett trevligt ljust rum med fönster ut mot parkeringen. På golvet finns samma laminat som i sovrummet.

Visa mer

Balkong

Balkongen är lägenhetens extra rum under de varma månaderna. En supermysig balkong som är inglasad och har samma golv som i övriga bostaden. Jag skulle tro att detta kommer att bli er favoritplats. Läget är perfekt då du har sol långt in på dagen.

Visa mer

Badrum

Badrummet är renoverat och har kakel på väggarna och klinker på golvet. Badrummet har ett fönster på kortväggen som ger ett trevligt ljus in i badrummet. Vill du njuta finns ett badkar med bubbel, kommod och spegelskåp finns samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare som är ca 6 månader gammal från Goreng.

Visa mer

Närområdet

Lägenheten ligger perfekt i området och är en hörnlägenhet på andra våningen. Utanför finns naturen i din närhet.

Visa mer

Mäklaren

Susanne Durgaram heter jag och har varit mäklare sedan hösten 2019. Innan dess arbetade jag med nyproduktion där jag hjälpte kunderna med deras inredningsval och även sålde nya bostäder. Jag är en påläst mäklare som är kunnig och engagerad och som alltid vill göra det lilla extra. Hittar du inte svar på dina frågor - tveka inte att höra av dig till mig.
Vill du sälja din bostad eller veta marknadsvärdet - ring mig så bokar vi ett möte.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 571 kr, Grundavgift 5 181 kr + balkongtillägg 390 kr = 5 571 kr. Ingår brf tillägg, uppvärmning, vatten, kabel-tv, IP-telefoni, Internet och 2 parkeringskort.
Antal rum
2 rum
Boarea
63 m²
Våning
2 av 2
Andel i förening
0,27618 %
Andel av årsavgift
0,27618 %
Bilplats
2 parkeringskort ingår i avgiften
Övrigt
Föreningens hemsida finns mycket bra information om föreningen: https://kjellstorp.hsbbrfwebb.se/

Föreningen

Namn
HSB Brf Kjellstorp
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
338 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
HSB Brf Kjellstorp i Helsingborg består av 338 lägenheter. Inflyttning skedde under år 1971. Föreningen har tvättstugor, garage, gym, bastu, föreningslokal, övernattningslägenhet och fria parkeringsplatser. Senaste åren har utemiljön fått sig en ordentlig ansiktslyftning och är mycket välskött och tilltalande. Föreningen har också nyligen fått renoverat sina balkonger. I samband med det passade föreningen på att göra balkongerna större. Nära till natur och kommunikationer. Besök gärna föreningens hemsida https://kjellstorp.hsbbrfwebb.se/
Information om månadsavgiften
Grundavgift 5 181 kr + balkongtillägg 390 kr = 5 571 kr. Ingår brf tillägg, uppvärmning, vatten, kabel-tv, IP-telefoni, Internet och 2 parkeringskort.
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 5% from 1 januari 2021. Föreningen planerar höjning med ca 4-5% per år med anledning av det tilltänkta stambytet.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat gruppavtal med Com Hem vilket innebär att Bredband 100 och Telefoni Bas nu ingår i månadsavgiften.
Parkering
2 parkeringstillstånd till föreningens parkeringsplatser, ingår i månadsavgiften.

Föreningen har tillgång till 156 garage (kostar mellan 378kr-480kr beroende på typ), separat kö.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
Övrigt
Kvarterslokal
700kr/dygn
Deposition 1500kr

Övernattningslägenhet (1 rum och kök)
1 dag - 400kr
2-6 dagar - 300kr/dag
1 vecka - 1500kr
Deposition 1500kr

Föreningen har 10 st. tvättstugor varav 1 st. är anpassad för grovtvätt. Den finns i kvarterslokalens källare.
Övriga tvättstugor finns:
1 st. i kvarterslokalens markplan, denna är handikappanpassad
4 st. i källaren på hus 23
4 st. i källaren på hus 51
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har färdigställt arbetet med renovering, inglasning och utbyggnad av balkongerna. På senaste tiden har även gymmet renoverats och byggts ut samt porttelefoner installerats.

Stambyte planeras inom de närmsta åren (ca 2021-2022, inte helt fastställt ännu), och därefter även byte av takpapp och fönsterbyte. För mer information, läs senaste årsredovisningen.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1971
VENTILATION
Ventilationen i samtliga hus är under 20
Hiss
Nej, Hiss finns ej
Övrigt om byggnaden
Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes den 20 april 2020 av besiktningsman från HSB Skåne. Föreningen underhållsplan har uppdaterats.
Föreningen har genomfört utredningar inför stambyte och badrumsrenovering. För de närmaste åren fokuserar styrelsen för slutförande av detta projekt.

Ekonomi

som utgångsbud
990 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2019-04-29
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
162 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Dalhem är en stadsdel i nordöstra Helsingborg som byggdes 1971 till 1975 som ett led i miljonprogrammet. Denna är trots detta väldigt varierad då man valde att använda sig av flera olika byggherrar och upplåtelseformer. Nära den äldre bebyggelsen i norr hittar man villaområdena från miljonprograms-utbyggnaden, dessa består mestadels av 1½-plansvillor, men även en del radhus och kedjehus. Stadsdelens södra delar består nästan uteslutande av flerbostadshus, varav de flesta består av låghus i två våningar. I sydväst och sydost är tvåvåningshusen tätt placerade med endast ett fåtal gröna platser.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Närheten till motorväg gör det smidigt för pendlaren

Närservice

I området ligger Dalhemsskolan som stadsdelens grundskola. Här finns även en rad livmedelsaffärer, apotek mm på promenadavstånd.

Parkering

2 parkeringskort ingår. Parkering finns både garage och p-plats. Garage mot extra kostnad.

Vägbeskrivning

Det är lätt att ta sig till HSB Brf Kjellstorp, tack vare föreningens attraktiva läge. Vi har nära till E4/E6. Det finns goda kommunikationer/stadsbuss och direkt anslutning till stadens välutbyggda cykelvägnät.

Övrigt

2018 bodde det 5 736 personer i statistikområdet för Dalhem.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.