Gnejsvägen 8 Häljarp
Häljarp

Gnejsvägen 8

Ombonad familjevilla i hjärtat av Häljarp!

Till salu

Ombonad familjevilla i hjärtat av Häljarp!

inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Tryggmärkt
Läs mer

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 3 695 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 165 kvm + 15 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1972
  • Område: Häljarp, Landskrona
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Saxtorp 100:102
eller högstbjudande

3 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Gnejsvägen 8

Gnejsvägen 8 är belägen på en lugn återvändsgata med gröna omgivningar runt knuten. I sann 70-tals anda så bjuds det på stora rymliga rum, socialt kök med stor köksö, matplats och vardagsrum i en tilltagen öppen planlösning där ytorna förenas i sällskapets tecken. Härifrån nås det inglasade uterummet med en öppen spis och skjutbara dörrar för att enkelt kunna tassa vidare ut på trädäcket i österläge. Bostaden har löpande renoverats genom åren och i år fick en del av biytan en uppfräschning och som nu istället ingår i den totala boytan om ca 165 kvm. Kör upp till huset längs med gatan, eller upp på uppfart och in i garaget och välkomnas in!

Interiör

Spatiös och luftig hall med plats för ytterkläder till höger och trappan till vänster som leder oss upp till ovanvåningen. På golv ligger en trestavsparkett och väggarna är målade i en ljus kulör. Vardagsrummet som ligger i vinkel till köket är otroligt generöst i storlek och är sammankopplad med matplatsen. Här kan man inreda efter det egna behovet eller smak och tycke. Snygg trestavsparkett, målade väggar i en ljus kulör och fönster i väster samt öster som ger ett bra ljusinsläpp. Det inglasade uterummet nås ifrån matsal/vardagsrum som ligger i österläge med öppen spis, klinkergolv och vitmålade väggar. Ett rum som förlänger sommarmånaderna och går att använda stora delarna av året. Köket med stommar från IKEA går i ljusa toner och har målats och fräschats upp efterhand vid behov. Här finns en stor köksö med förvaring och mikrovågsugn samt bänkskiva i laminat. Köksön är dessutom flyttbar om man vill placera denna mot väggen istället men fungerar även ypperligt som stöd för tv. I köket finns en side by side kyl och frys, diskmaskin, fläkt samt bänkskiva i grå laminat. Vidare når vi bostadens tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från 2011, plastmatta på golv och plats för garderob och byrå för goda förvaringsmöjligheter. I nästa del finns det som tidigare utgjort en del av biytan och som nu är inrett till sovrum och hall. Denna ytan kan nås via garaget och på så vis utgöra en mer privat del av bostaden, annars nås den även via kök och grovkök. Från sovrummet har man dessutom direktaccess till trädgården via altandörr. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade. Dessutom en liten hall för diverse förvaring. Badrummet som är beläget i entrén mellan kök och de två sovrummen på bottenplan bjuder på grå klinker och vitt kakel med detaljer av mosaik i en grå/vit/svart kombination, dusch, wc-stol, handfat samt handdukstork. Detta badrum renoverades 2010 och slogs då samman med gästtoaletten för att få till ett större och rymligare badrum. Vidare når vi ett sovrum med nytt fönster i västerläge och ut mot Gnejsvägen. Här ligger parkett på golv och väggarna är målade i en ljus kulör. Intill ligger ytterligare ett sovrum med parkett på golv, målade väggar och nytt fönster i västerläge. Två bra och stora sovrum som passar perfekt som rum till barnen. På övre plan finns ett stort allrum som idag fungerar som sovrum med nya takfönster från 2011. Ett snyggt laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns också ett badrum med wc-stol, handfat, plastmatta och våtrumstapet samt dusch. Det sista sovrummet ligger intill och bjuder på två nya takfönster, laminatgolv och en mindre walk-in garderob för alla klädesplagg.

Exteriör

På framsidan kan du njuta av eftermiddagssolen med uppsyn över gatan som är fri från förbikörande fordon. Stenlagd uppfart och garage samt möjlighet till att parkera fler bilar längs med Gråstensvägen. Tomtens baksida är inhägnad och här kan man njuta under sommarmånaderna med sol under hela dagen. Trädäck med plats för alla utegrupper och gräsmatta för de små benen med spring i. Några enstaka rabatter med gräs och blomster för de med gröna fingrar samt en svalkande utedusch för sommarmånadernas heta dagar. Här finns något för alla och möjlighet till att skapa/anlägga efter egna önskemål.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Saxtorp 100:102
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
165 m² + 15 m² biarea säljarens information
Kommentar till areakälla
Om det är av särskild vikt för en köpare bör denna kontrollera så att uppgifter om area stämmer.
Tomtarea
404 kvm
Uteplats
Stor trädgård i österläge omgärdad av häck och ett stort trädäck intill det inglasade uterummet med plats för utemöbler.
Bilplats
På tomten finns uppfart för en bil samt ett garage. I området finns dessutom flertalet parkeringsmöjligheter.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump + vattenburen el
BYGGNADSÅR
1972 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Tegel + trä
Fönster
3-glas och 2-glas
Tak
Eternit
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
RENOVERINGAR MM.
Samtliga syllar byttes under 2010. I samband med detta flöt man nytt golv och träreglarna byttes ut mot nya.
I samband med tillbyggnaden 2021 byttes även reglarna i det inredda sovrummet som tidigare fungerade som förråd.
Öppen spis nysotad, nynätad och godkänd 2022.
Ny luft/vatten pump 2018 med trygghetsförsäkring tills 2024. Efter denna tid kan försäkringen förlängas ett år i taget till maximalt 14 år.
Träpanel på gaveln i söderläge är bytt samt förrådsbyggnaden ut mot trädgården.
Övriga byggnader
Laddstolpe på uppfart intill garaget.
Fiber med bredband via Telia 100/100 om ca 300 kr/månad.
Jordfelsbrytare finns.
Larm från Alert larm finns installerat och kan övertas av en ny ägare.

Ekonomi

eller högstbjudande
3 695 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,681%
TAXERINGSVÄRDE
2 001 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 501 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 845 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
19 437 kr/år
VA
3 863 kr/år
Renhållning
2 365 kr/år
Försäkring
8 232 kr/år
Kommentar
I elkostnaden ingår uppvärmningskostnaden om ca 8300kr/år. Uppgiften är baserad på nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
33 897 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-06-13
Energiprestanda primärenergital
102 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
47 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan

Allmänt om området

Häljarp är en tätort i Landskrona kommun. Orten åtskiljs från Landskrona av motorvägen E6 samt koloniområdet Axeltofta. Häljarp ligger öster om E6:an, till huvuddelen söder om Saxån och norr om Saxtorpsskogen.

Kommunikation

Den dubbelspåriga Västkustbanan går genom Häljarp och det finns en järnvägsstation med stopp för Skånetrafikens lokaltåg Pågatågen.

Närservice

I Häljarp finns förskola och skolor upp till nionde klass samt sedan 2004 en golfbana - Öresunds GK. Vid högstadieskolan som heter Sandåkerskolan ligger en idrottsplats med fullstor gräsplan för fotboll (hemmaplan för Häljarps IF) och en konstgräsplan, samt en idrottshall,som är hemmaplan för Häljarps SK:s innebandy. Där ligger också den nybyggda lågstadieskolan Emiliaskolan mellan konstgräsplanen och idrottshallen. Sedan 2017 finns en rugbyklubb på orten Heroes Rugby Club.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.