Slånbärsgården 5 Häljarp
Häljarp

Slånbärsgården 5

1,5 plansvilla i familjevänliga Häljarp!

Till salu

1,5 plansvilla i familjevänliga Häljarp!

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 4 495 000 kr
  • Antal rum: 6 rum
  • Boarea: 159 kvm
  • Byggnadsår: 1985
  • Område: Häljarp, Landskrona
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Humleblomstret 11
eller högstbjudande

4 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Wennerberg

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Slånbärsgården 5

På en lugn återvändsgata finner vi Slånbärsgården 5 med sin rosa kostym och sin prydligt välskötta trädgård som med kreativitet har delats upp i olika sektioner för en mer spännande och inbjudande miljö där sittplatserna är många. Här kan du påta i en eller två rabatter, planera för säsongens primörer i trädgårdslandet, ta skydd under pergolan när sommardagarna känns extra heta eller umgås i baren i goda vänners lag. På gatan uppfördes flertalet av villorna under 80-talet vilka kännetecknas av stora sociala och familjevänliga ytor, flertalet rum och tilltagna trädgårdar. Vi bjuds på gedigna materialval, generösa sällskapsytor, förvaringsutrymmen för hela familjen samt ett tilltaget garage och anslutande förråd. Välkomna att anmäla er till visning av detta fantastiska hus i hjärtat av Häljarp!

  • Bostaden är förhandsbesiktigad, protokoll finns att ta del av. Kontakta mäklaren för mer information.

Grovkök

Via uppfart når vi grovköket som är en praktisk ingång i vardagen och ger plats åt hela familjens skor och ytterplagg. Här finns tvättmaskin och tvättställ, frånluftsvärmepump, ett vädringsfönster och förvaring i garderob samt hyllsystem för diverse ting.

Kök

Köket som renoverades 2008 är av wenge (afrikanskt träslag) med en gedigen och massiv granitskiva i mörk ton som tillsammans med vitvarorna i rostfritt gifter sig fint i nyanserna. Flertalet underskåp och goda arbetsytor tillsammans med den stora köksön där familjen kan samlas runt måltiderna gör detta välutrustade kök perfekt lämpat för den stora familjen. Här finns att tillgå kyl/frys, inbyggd ugn och espressomaskin, induktionshäll i ön, fläkt, diskmaskin samt skafferi och diskho i ön. Golvet är beklätt med parkett och väggarna är målade i en ljus kulör. Härifrån nås den stenlagda uteplatsen i söderläge via altandörr när middagen hellre vill förtäras i solen.

Vardagsrum

Via öppen planlösning finns vardagsrummet som även funkar som matsal beroende på hur man vill inreda och dela upp rummen. Här är väggarna målade i en ljus ton tillsammans med en fondtapet i röd nyans och på golv ligger parkett. Fönster i österläge med morgonsol och utgång via altandörr till uteplatsen i söder.

Matsal

Vidare i vinkel från vardagsrummet ligger matsalen som bjuder på fönster i två läge för optimalt ljusintag. Här kan det stora möblemanget ta plats med utsikt i sydväst och den prunkande trädgården.

Kontor

Belägen i hallen nås ett av rummen som idag nyttjas som kontor men går lika bra att användas som sovrum i det fall behovet finns. Här ligger parkett på golv och väggarna är målade i en ljus nyans. Fönster ut mot Slånbärsgården i norr.

Sovrum

Master bedroom är beläget på entréplan och bjuder på väldigt goda förvaringsmöjligheter i en tilltagen klädkammare samt garderob med skjutdörrar. Här ligger ett snyggt parkettgolv och väggarna är målade i en ljus nyans. Fönster i behagliga och svala norr.

Badrum

Från sovrummet men även hallen nås badrummet som renoverades 2006 av fackmän och går i grå behagliga toner med dusch och vikbara väggar, handfat med kommod i ek, wc-stol, handdukstork, skåp samt vädringsfönster i norr med insynsskydd.

Allrum övre plan

Via trappan i vardagsrummet når vi bostadens övre plan och som inhyser ett stort allrum med dubbla takfönster för bra ljusinsläpp och utsikt över närområdet och till och med Lundåkrabukten vid god sikt. Här ligger parkett på golv och väggarna är vitmålade. I sidovind har en garderob med skjutdörrar fått komma till och som sväljer mycket inom förvaringsväg.

Sovrum övre plan

Sovrum i gaveln med utsikt i västerläge och goda möbleringsmöjligheter. Rummet skulle kunna delas av till två om flertalet sovrum önskas.

Sovrum övre plan

Sovrum i gavel med utsikt i österläge och goda möbleringsmöjligheter. Rummet skulle kunna delas av till två om flertalet sovrum önskas.

Badrum övre plan

Badrummet på övre plan är uppfört under 90-talet och här ligger plastmatta och våtrumstapet i rosa nyanser. Dusch, handfat, wc-stol samt takfönster för bra ljusinsläpp.

Garage och förråd

Isolerat förråd med goda förvaringsmöjligheter samt garage med plats för en bil. Nås via uppfart samt trädgård.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Humleblomstret 11
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
6 rum, varav 4 sovrum
Boarea
159 m² taxeringsinformation
Tomtarea
740 kvm
Uteplats
Stenlagd framsida och baksida intill huskropp med möjlighet att gå runt huset. Fina rabatter och planteringar med gott om yta för reakreation och lek på gräsmatta. Pergola med klätterväxter och trädgårdsland samt utgång till gata via grind är några av de attribut som denna välskötta trädgård erbjuder.
Bilplats
Stenlagd uppfart intill entré och garage
Tomt
Ovanför vinkelutbyggnaden (matsalen) finns möjlighet till att öppna upp och utöka boyta eller nyttja som extra utrymme och förråd.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Direkt el via golvvärme i badrum + frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
1985 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Puts + trä
Fönster
2-glas + 3-glas isoler
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Frånluft med återvinning
RENOVERINGAR MM.
Bytt fönster på gavel (övre plan) och ytterdörr till grovkök.
1990 inreddes övre plan.
2006 renoverades badrummet på entréplan, kvalitetsdokument finns.
2008 renoverades köket.
2015 installerades en ny frånluftsvärmepump.
2019 målades fasaden om.
2021 målades dörrar och fönster om.
Övriga byggnader
Garage med förråd.

Ekonomi

eller högstbjudande
4 495 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,681%
TAXERINGSVÄRDE
2 697 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 058 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
998 400 kr

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
19 287 kr/år
VA
2 631 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
1 000 kr/år
Renhållning
1 895 kr/år
Försäkring
4 605 kr/år
Kommentar
Enligt nuvarande ägares uppgifter och kan variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
I elkostnaden ingår även kostnad om uppvärmning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
29 418 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
9 126 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-02-18
Energiprestanda primärenergital
37 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
78 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
C

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Landskrona Humleblomstret GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Landskrona Humleblomstret GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Gemensamhetsanläggningarna förvaltas av Humleblomstrets samfällighetsförening.
Planbestämmelser
Stadsplan

Omgivning

Allmänt om området

Häljarp är en tätort i Landskrona kommun. Orten åtskiljs från Landskrona av motorvägen E6 samt koloniområdet Axeltofta. Häljarp ligger öster om E6:an, till huvuddelen söder om Saxån och norr om Saxtorpsskogen.

Kommunikation

Den dubbelspåriga Västkustbanan går genom Häljarp och det finns en järnvägsstation med stopp för Skånetrafikens lokaltåg Pågatågen.

Närservice

I Häljarp finns förskola och skolor upp till nionde klass samt sedan 2004 en golfbana - Öresunds GK. Vid högstadieskolan som heter Sandåkerskolan ligger en idrottsplats med fullstor gräsplan för fotboll (hemmaplan för Häljarps IF) och en konstgräsplan, samt en idrottshall,som är hemmaplan för Häljarps SK:s innebandy. Där ligger också den nybyggda lågstadieskolan Emiliaskolan mellan konstgräsplanen och idrottshallen. Sedan 2017 finns en rugbyklubb på orten Heroes Rugby Club.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.