Drottninggatan 65 Norr Helsingborg
Norr Helsingborg

Drottninggatan 65

Kommande

Bo med hotell och SPA känsla i ditt eget hem. Stilfullt hem som har allt man kan önska sig.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 71 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 1 av 4, hiss finns
  • Avgift: 3 888 kr Fast avgift 3 788 kr + kabel-tv 100 kr = 3 888 kr. Ingår värme, vatten och brf tillägg
  • Förening: Brf Viadukten 1
  • Byggnadsår: 1938
  • Område: Norr Helsingborg, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Susanne Durgaram

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Drottninggatan 65

Välkommen till Drottninggatan 65

Söker du den perfekta lägenheten med stil och charm då har du den här. En totalrenoverad 2 rok på hela 71 kvm som har allt du kan önska dig.

Ligger perfekt med Margaretaplatsen på ena sidan och havet på andra sidan. En oerhörd charmig lägenhet som man har renoverat med hjärta.
Du tar dig in från Drottninggatan och möts direkt av ett underbart trapphus som är renoverat nyligen för att bevara husets ursprung. En våning upp finner du denna vackra lägenhet. Direkt när du öppnar dörren möts du av stil och omsorg. På golvet ligger en ekplanksklinker (ser ut som ekplank) med vattenburen golvvärme som smälter in tillsammans med den klassiska fiskbensparketten som finns i sovrum och vardagsrum.

Köket är charmigt och har många fina finesser. Vita luckor i äldre stil och en vacker massiv ekbänkskiva. Mycket bänkyta och vackra vitrinskåp och självklart spotlights i tak och belysning under skåp. Vinkyl finns till ditt vin, både rött och vitt funkar då den har två temperaturzoner. Vill man ta sitt morgonkaffe i köket finns ett perfekt vikbord på vägg mot hallen.

Sovrum och vardagsrum ligger i fil och har stuckatur i taket och längst med väggarna. Sovrummet har allt du kan önska dig. Stor och stilfull garderob med spotts som belyser dörrarna och som passar in i hela lägenhetens karaktär. Här har man nyttjat hela takhöjden och är helt perfekt för dig som vill ha ordning och reda. Vill man stänga om sig finns vackra spegeldörrar ut mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är stort och rymligt och det finns plats både för soffgrupp och ett stort matbord. Som pricken över "i:et" finns en öppen spis med ingjuten brasa. Utanför vardagsrummet finner du lägenhetens balkong som är stor och rymlig med stora inglasningspartier. Här är platsen du njuter och kopplar av på medan du blickar ut över Gröningen och Öresund. En perfekt plats där du kan njuta av solen och de vackra solnedgångarna.

Badrummet, som ligger till höger, när du kommer in i bostaden, är som ett riktigt SPA. Här finns kakel och klinker på både vägg och golv som är transporterat från Provence i Frankrike. Ett inbyggt badkar, vacker kommod och spegelskåp som verkligen ger en riktigt myskänsla och självklart har du spotlights i tak. Ett badrum med mycket detaljer och som ger en härlig känsla.

Denna bostad är perfekt för dig som vill ha ett hem som du bara kan flytta direkt in i och som är minutiöst renoverat med massor av charmiga och smakfulla detaljer. Perfekt promenadavstånd till Helsingborgs citykärna och med både hav och skog i din närhet.

Välkommen till en helt underbar lägenhet som har det där lilla extra.

Drottninggatan 65 - Välkommen

Från trapphuset, en våning upp, kommer du in i hallen som har träplankliknande klinker på golvet med vattenburen golvvärme. Ser ut som parkett men är klinker. Till höger kan du hänga av dina kläder och i hörnan mellan vardagsrum och badrum finns en perfekt förvaring med spegel som kommer finnas kvar. I taket finns infällda spotlights.

Köket ligger separat till vänster och har en rundad vägg mot trapphuset. På denna vägg finns en stilfull tapet. Köket är totalrenoverat och klart januari 2021. Vita luckor med känsla av äldre stil, vitrinskåp och en stor härlig massiv ekbänkskiva. Mycket skåp och bänkyta och mellan skåp och bänkskåp finns vitt kakel med fasad kant. Många detaljer såsom två pop-up el-uttag, vinkyl med 2 temperaturzoner, avfallsskåp med push, spotlights i tak och belysning under väggskåp. Ugn, induktionshäll och fläkt (kolfilter) från Ikea samt helintegrerad diskmaskin och mikrovågsugn. Ett oerhört charmigt kök som man har nyttjat till fullo och fällt in kyl/frys i vägg samt speceriskåp.

Från hallen når du sovrum och vardagsrum. Sovrummet har vackra spegeldörrar i glas. Ett stort rymligt sovrum med klassisk fiskbensparkett på golvet som är slipat under renoveringen. På vägg mot köket har man monterat garderober från golv till tak med både lådor och dörrar och massor av funktioner samt spotts som belyser dörrarna. En perfekt garderob för dig som ställer krav. För att göra det ännu bättre, finns det ytterligare en garderob till höger om sängen, som du kan placera dina skor i. Finns bara ett ord - PERFEKT för dig som har många skor. Tavlan ovan sängen ingår i köpet och tillhör lägenheten. Mellan sovrum och vardagsrum finns också förvaring på båda sidor i väggarna. Här har säljaren nyttjat garderoberna till fullo och har installerat en skrivare i en av dem.

Vardagsrummet är stort och rymligt och har även den klassiska fiskbensparketten på golvet. I taket finns stuckatur och runt väggarna som ger lägenheten sin charm. Ett mycket trevligt rum som har plats både för soffgrupp och ett stort matsalsbord med plats för många gäster. I den öppna spisen har man gjutit in en brasa som tänds med spisbränsle. Observera även de vackra figurerna i spisens sidor. Ett härligt rum med mycket ljusinsläpp men även grönskan från både Margaretaplatsen och från den fina väggen vid uteplatsen gör sig påmind i lägenheten och skapar en behaglig känsla. Ett mycket trevligt rum som är lika vackert på sommaren som på vintern.

Utanför vardagsrummet finns lägenhetens stora inglasade balkong. Den vänstra delen har man förhöjt för att få bättre utsikt över sundet och för att nyttja ytan maximal finns förvaringsmöjlighet under den förhöjda delen. På golvet är det trätrall med matta ovanpå. En stor balkong som nästan är insynsskyddad då du har en vägg till vänster och nedanför är föreningarnas garage. Nyligen installerade föreningen grindar in till parkeringen/garagen och nu är det endast de boende som har tillgång till området.

Badrummet har en SPA-känsla. Ett supertrevligt badrum med kakel och klinker som har transporteras från Provence i Frankrike. Säljaren älskar sitt badkar med den perfekta hopvikbara duschväggen. Skulle du inte vilja ha detta har man tänkt till när man renoverade och det finns ett kuvertmönstrat utrymme för dusch under badkaret vilket innebär att det går att ta bort och göra om till dusch om så önskas. Ett superläckert badrum med komfortvärme på golvet och en vattenburen handdukstork på vägg. Snygg kommod och spegelskåp och spotlights i taket för att få den rätta känslan. En plats du kan komma hem och njuta i.

Här finns hemmet för dig som bara vill njuta och leva livet. Lägenheten är oerhört trevligt renoverad och har det mesta du kan önska dig. Du bor fantastiskt bra med nära till city, skog, bad och natur. Restauranger och affärer finns i din närhet.

Välkommen till ditt drömboende.

Visa mer

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 888 kr, Fast avgift 3 788 kr + kabel-tv 100 kr = 3 888 kr. Ingår värme, vatten och brf tillägg
Antal rum
2 rum + Renoverat kök
Boarea
71 m²
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
2,9539 %
Andel av årsavgift
2,9539 %
Bilplats
Parkering finns att hyra bakom fastigheten - separat kö. Det går att hyra p-plats eller garage. Två alternativ finns gällande garage, varm eller kallgarage.
Vill du inte hyra finns det möjlighet att parkera längst närliggande gator. Helsingborgs Kommun har även parkering som går att hyra under viadukten sidan om huset Böljan.

Föreningen

Namn
Brf Viadukten 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
32 lägenheter varav 4 hyresrätter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen bildades 2006-10-06 då även nuvarande stadgar registrerades hos Bolagsverket.
Bostadsrättsföreningen har inte bedrivit någon ekonomisk verksamhet före oktober 2017 vilket bör beaktas i jämförelse mellan åren.
Den ekonomiska planen registrerades 2017-09-21. Föreningen förvärvades 2017-10-01 fastigheten Viadukten 8, Drottninggatan 65-67 i Helsingborg.
Information om månadsavgiften
Fast avgift 3 788 kr + kabel-tv 100 kr = 3 888 kr. Ingår värme, vatten och brf tillägg
Tv och Bredband
Kabel-tv Comhem
Parkering
Parkering finns att hyra bakom fastigheten - separat kö. Det går att hyra p-plats eller garage. Två alternativ finns gällande garage, varm eller kallgarage.
Vill du inte hyra finns det möjlighet att parkera längst närliggande gator. Helsingborgs Kommun har även parkering som går att hyra under viadukten sidan om huset Böljan.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Under gånga året (2020) har föreningen gjort stora investeringar i entréer och trapphus avseende målning och ny golvbeläggning. Material och färgsättning anknyter till husets ursprung och har tagits fram av arktitekten SAR Viktoria Buskqvist.

Entrédörrar har bytts ut som är bättre säkerhetsanpassade och ger huset ytterligare högre kvalitet och vackrare utseende.

Tillsammans med grannföreningen har man uppfört grindar till gårdsinfarten.

Kommande renoveringar
Vid köpstämman i oktober 2017 godkändes enhälligt underhålls- och ekonomiska plan. Underlag för underhållsplan är den noggranna besiktning som gjordes i samband med förvärvet. Till renoveringar och förbättringar påverkar naturligtvis rörelseresultatet negativt vissa år.

BYGGNADSFAKTA

BYGGNADSÅR
1938
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Bostadsrättsföreningen bildades 2006-10-06 då även nuvarande stadgar registrerades hos Bolagsverket.
Bostadsrättsföreningen har inte bedrivit någon ekonomisk verksamhet före oktober 2017 vilket bör beaktas i jämförelse mellan åren.
Den ekonomiska planen registrerades 2017-09-21. Föreningen förvärvades 2017-10-01 fastigheten Viadukten 8, Drottninggatan 65-67 i Helsingborg.
Fastigheten byggdes 1938 och består av 33 lägenheter, varav 28 är bostadsrätter och 4 upplåts med hyresrätt.
Total yta uppgår till 2711kvm varav bostadsyta 2 391 kvm och lokalyta 320 kvm

Utförda renoveringar
- Under gånga året (2020) har föreningen gjort stora investeringar i entréer och trapphus avseende målning och ny golvbeläggning. Material och färgsättning anknyter till husets ursprung och har tagits fram av arkitekten SAR Viktoria Buskqvist.
- Entrédörrar har bytts ut som är bättre säkerhetsanpassade och ger huset ytterligare högre kvalitet och vackrare utseende.
- Tillsammans med grannföreningen har man uppfört grindar till gårdsinfarten.

Kommande renoveringar
Vid köpstämman i oktober 2017 godkändes enhälligt underhålls- och ekonomiska plan. Underlag för underhållsplan är den noggranna besiktning som gjordes i samband med förvärvet. Till renoveringar och förbättringar påverkar naturligtvis rörelseresultatet negativt vissa år.
Övriga byggnader/utrymmen
Tvättstugan ligger en trappa ned och det finns två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp samt en mangel.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,643%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
300 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2019-11-06
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
109 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

I området kring Drottninggatan 65 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1960-talet. Ut mot Drottninggatan ligger Margaretaplatsen som skapades till minne av kronprinsessan Margareta. Hon kom till Sverige från England 1905 och gifte sig med svenska kronprinsen Carl VI Adolf . Kronprinsessan var även hertiginna av Skåne och tillbringande somrarna på Sofiero Slott.

Gröningen som är belägen på husets baksida och är ett stort grönområde med närhet till hela strandpromenaden. Ett underbart promenadstråk längst med havet. På Gröningen når du trevliga badplatser, lekplats och restauranger.

Från Gröningen promenerar du in till Norra Hamnen som har ett stort utbud av olika typer av restauranger och en småbåtshamn.

Ica Hamilton ligger ett par minuter från bostaden och vill du hellre handla i city är du där på ca 5-7 min gångväg. För dig som gillar att motionera finns hela Pålsjö skog till ditt förfogande. Längst med strandpromenaden mot Pålsjö Krog och bad tar det ca 7-8 min.

Kommunikation

Bussar går utanför

Närservice

Ica Hamilton inom gångavstånd även ICA Nära i City

Parkering

Parkering finns att hyra bakom fastigheten - separat kö. Det går att hyra p-plats eller garage. Två alternativ finns gällande garage, varm eller kallgarage.
Vill du inte hyra finns det möjlighet att parkera längst närliggande gator. Helsingborgs Kommun har även parkering som går att hyra under viadukten sidan om huset Böljan.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.