Erikstorpsvägen 80 Borstahusen
Borstahusen

Erikstorpsvägen 80

Strandnära radhus i populära Borstahusen

Till salu

Strandnära radhus i populära Borstahusen

SNABBFAKTA

  • Pris: 4 695 000 kr
  • Boarea: 118 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 5 551 kr Ingår värme, vatten och brf tillägg.
  • Förening: HSB Brf Brisen i Borstahusen
  • Byggnadsår: 2017, Inflyttning 2018
  • Område: Borstahusen, Landskrona

4 695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Susanne Durgaram

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Erikstorpsvägen 80

Vill du bo i populära Borstahusen med närhet till hav och natur och bara kunna njuta?

Nu finns denna fina fyra till salu. Den är på 118 kvm och har en öppen planlösning på bottenplan och 3 sovrum på ovanplan. Du har din egen trädgård utanför ditt vardagsrum som är inhägnad med miljöstaket Organowood och häck. Här kan du njuta och bara vara.

Husen är kvalitetshus som blev inflyttningsklara 2018. Ett område uppfört av HSB Landskrona som har satsat på kvalitet både på insidan och utsidan. Låg belåning i förening och underhållsfria materialval bådar gott för framtiden. Ett perfekt hem för dig som vill bo i hus med mindre trädgård. Ligger perfekt med närhet till strand och hav men även med kommunikationer runt hörnet. Du tar dig lätt ut till motorväg och med buss till tågstationen.

På bottenvåningen har du öppen planlösning med ett modernt kök med mycket förvaring. Matplatsen är bra tilltagen och här blickar du ut över Erikstorpsvägen. Vardagsrummet som ligger mot husets baksida är stort och rymligt med många möbleringsalternativ. Utanför har du en härlig trädgård som är inhägnad samt ett eget förråd.

På andra våningen finns sov avdelningen. 3 sovrum finns varav ett större sovrum som jag kallar masterbedroom. Detta rum har en egen fransk balkong samt en stor skjutdörrsgarderob. Öppnar du upp kan du få se havet in mot stan. Det andra sovrummet vetter in mot innergården och har gott om plats. Det tredje rummet är mindre och fungerar perfekt som kontor, gästrum eller barn rum.

HSB Brf Brisen har en mycket låg belåning om du jämför med andra nyproducerade bostäder runt omkring. Bostäderna är byggda med Finjabetong och har betongbjälklag men man har även satsat på bättre fönster vilket gör dem tysta. Fasaden av tegel gör underhållet blir minimalt vilket är en viktigt faktor när du bor så nära havet som man gör. Husen är byggda med Miljöbyggnad Silver viket innebär att man höjer kraven på ljud, ljus och energi. Du upplever lägenheten tyst invändigt och de är energisnåla. Värme och vatten ingår i avgiften.

Brf Brisen ligger precis sidan om Ulkavallen och med närhet till den Engelska skolan. Vill du bada når du stranden på ett par minuter. Golfklubb, restauranger, camping mm finns i din närhet. Ny matbutik har öppnats i området och bussar går kontinuerlig till stan och tågstationen.

Detta är det perfekta hemmet för dig som vill bo i Borstahusen och tycker om kvalitet. Älskar du sedan hav, sol och strand och god mat då har du hamnat rätt.

Välkommen till ditt nya drömboende.

Entré

Du välkomnas in i den öppna planlösningen med en skjutdörrsgarderob till höger med vita dörrar. På golvet ligger Kärhs ek parkett i 3-stav. Entrédörren har sidoljus vilket ger fint ljus in i bostaden.

Visa mer

Kök

Trevligt och modernt kök från Vedum med vita luckor och handtag i rostfritt. Bänkskivan är i laminat som heter ICE Quarstone med underlimmad vask. Under väggskåpen finns infällda spotlights. Samtliga vitvaror är av märket Electrolux med helintegrerad diskmaskin dvs en skåpslucka framför som gör diskmaskinen tyst. Rostfri kyl och frys och självklart är frysen frostfri. Mellan bänkskåp och väggskåp finns ett trevligt fönster ut mot en gångväg in på området. Mycket förvaring finns.

Visa mer

Matplats

En naturlig matplats finns ut mot Erikstorpsvägen och i bra solläge. Ett stort trevligt utrymme som det funkar bra både med ett runt eller rektangulärt bort.

Visa mer

Vardagsrum

Ett stort och rymligt vardagsrum som du både kan ha soffa och matplats. Stora härliga fönsterpartier mot uteplatsen och en fönsterdörr ut mot uteplatsen. Detta rum har du alla möjligheter att möblera efter tycke och smak. Ut

Visa mer

Uteplats

Trevlig uteplats med stenlagd yta närmast huset där du sätter ut dina trädgårdsmöbler när säsongen kommer igång. Staket finns på ena sidan av tomten i miljövänligt märke Organowood och häck på övriga sidor. En grusad gång finns till förrådet samt en grind om du vill gå ut i området från din tomt.

Visa mer

Förråd

Ett oisolerat förråd finns längst ner på tomten och även det i Organowood som är helt underhållsfritt.

Visa mer

WC/Dusch

Helkaklat wc/dusch på bottenplan med stora vita kakelplattor på vägg och och grå klinker på golvet i 10x10. Infällda spotlights i tak som är dimbara och kommod av märket Vedum och även spegel. Duschvägg INR med klarglasväggar och handdukstork PAX med timer.

Visa mer

Trappuppgång

Till ovanvåning tar du dig upp via trappan som är av ek med vita sättsteg. Under trappan finns ett förråd med dörr där du kan ha extra förvaring.

Visa mer

Hall

När du kommer upp från trappan finns en mindre hall som förbinder rummen.

Visa mer

Sovrum

Masterbedroom - Ett stort härligt rum med fransk balkong som där du har sundsutsikt in mot staden. Ekparkett på golvet och målade väggar och en stor skjutdörrsgarderob med vita dörrar där du har plats för mycket kläder.

Visa mer

Barnrum

Barnrum - Även detta rum har stort och har ett härligt fönster mot trädgården och där du får en fin öppen lösning då du ser rakt över parkeringen och mot Ulkavallen. Garderober finns som går att ta bort om så önskas.

Visa mer

Sovrum - Arbetsrum

Arbetsrum - Ett litet gulligt rum som passar som kontor, syrum, gästrum eller varför inte ett barnrum. Finns en garderob som går att ta bort det funkar att få in en säng . I detta rum finns ett takfönster från Velux.

Visa mer

Badrum

Badrum ovanvåning - Helkaklat badrum med samma plattor som på bottenvåningen. Kommod och spegel från Vedum. Duschvägg från INR med väggar i klarglas. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare samt avlastningsyta ovan. På vägg ovanför finns väggskåp till förvaring. Även infällda spotlights i taket finns som går att dimma.

Visa mer

Närområdet

Radhuset ligger perfekt nära strand och hav. På ett par minuter når du stranden. Gång och cykelvägar finns det gott om och Engelska skolan har du 5 minuter bort. Gott om parkering runt omkring som är gratis och du kan hyra egen p-plats, carport eller garage om du önskar.

Visa mer

Mäklaren

Jag är en kunnig, påläst och engagerad mäklare som har hjärtat på rätta stället.
Finns inte informationen du letar efter - tveka inte att ta kontakt med mig.
Vill du också sälja eller ha en marknadsvärdering - ring mig så bokar vi en tid.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 551 kr, Ingår värme, vatten och brf tillägg.
Antal rum
4 rum
Boarea
118 m² föreningens information
Våning
1 av 1
Andel i förening
2,20691 %
Andel av årsavgift
2,20691 %
Uteplats
Uteplats på huset baksida med staket Organowood och häck mot granne
Allmänt om lägenheten
Bostaden är byggd enligt Miljöbyggnad Silver vilket innebär att samtliga minimikrav på miljöfaktorer är förfinade och verifierade. Gäller bland annat energi-, ljud- och ljuskvalitetskrav.
Övrigt
Hemsida föreningen: https://www.hsb.se/landskrona/brf/brisen/valkommen-till-hsb-brf-brisen/

Föreningen

Namn
HSB Brf Brisen i Borstahusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
54 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
486 kr
Allmänt om föreningen
HSB Brf Brisen i Borstahusen är en bostadsrättsförening som består av punkthus, gathus och radhus. Föreningens mark är friköpt och består av 9 fastigheter och ligger 175 meter från strandpromenaden vid Öresund. Föreningen har 54 lägenheter. Inflyttningen skedde sent 2017 och våren 2018. Föreningens fastigheter är uppförda med betongstomme och uppfyller kraven för miljöbyggnad silver. Fastigheterna är byggda för ljudklass C men med en strävan mot ljudklass B.

Brf Brisen är en äkta bostadsrättsförening.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett tilläggsavtal för bostadsrätter hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar omfattande samtliga lägenheter.
Information om månadsavgiften
Ingår värme, vatten och brf tillägg.
Tv och Bredband
Alla föreningens lägenheter är försedda med bredband och TV via fiber.
I varje lägenhet finns ett kopplingsskåp med möjlighet att koppla ut nätverkskabel till vardagsrum och varje sovrum. Du har två RJ-45 kontakter i dessa rum för anslutning av TV eller datatrafik. Du kopplar själv förbindelsen från korskopplingsskåpet till respektive rum.
Fibern är ansluten till Landskrona Energi Stadsnät. Du tecknar själv abonnemang för bredband och TV.

Bredband och TV ingår för närvarande inte i månadsavgiften utan skall tecknas av varje bostadsrättshavare.
Föreningen kommer att teckna avtal om gruppanslutning för bredband och TV och målsättningen är att detta kommer att vara inkopplat och klart senast under kvartal 2, 2022.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gästlägenhet för uthyrning till medlemmar.
Parkering
Parkeringsplatser finns för uthyrning, p-plats 200 kr/mån, p-plats i carport 400 kr/mån och p-plats i garage 674 kr/mån. (Avser 2021)
Föreningen kommer att skapa p-platser med möjlighet till laddning av elbil. Mer information kommer längre fram.
FÖRSÄKRING
I föreningens fastighetsförsäkring ingår ett tilläggsavtal för bostadsrätter hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar omfattande samtliga lägenheter.
Övrigt
Brf Brisen ligger alldeles invid det anrika fiskeläget Borstahusen som grundades av bröderna Andersson Borste på 1700-talet. Området har varit boplats sedan äldre bronsåldern. Här ligger småbåtshamnen, badbryggan och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald som väcker en underbar känsla. Strandpromenaden ligger ett stenkast bort och går till Ålabodarna via naturreservatet Hilleshögs dalar med sina unika rasbranter som löper ut i Öresund. Något 100-tal meter bort ligger Landskrona golfklubb magiskt inbäddad i grönskan med sina 36 hål, med fantastisk utsikt över Öresund och Ven. Detta är en av Sveriges vackraste golfbanor.
Brf Brisen är ritat och formgivet av prisbelönta JAIS Arkitekter och erbjuder vackra fastigheter, genomtänkta planlösningar och genererösa allmänna ytor med detaljer som inspirerats av den äldre bebyggelsen i Borstahusen. Föreningen har ett garage under mark samt parkeringsplatser utomhus och i carport som kan hyras av boende.

Föreningen ligger på bekvämt gångavstånd från golfbanan. Med cirka 300 meter till första tee erbjuder Landskrona Golfklubb en av de mest populära och prisvärda golfbanorna. Landskrona Golfklubb består av två 18 hålsbanor med en slående vy över Öresunds blanka hav och Hildesborgs backar.
Den populära Erikstorpsbanan, som är par 71 erbjuder en spännande kombination mellan park- och seaside bana. Hildesborgsbanan som är par 70, ställer krav på spelstrategin. Från säsongen 2021 finns en nyrenoverad driving range med riktiga greenområden vilket höjer kvaliteten på din träning. Till detta finns också ett träningsområde med stor övningsgreen och sex kortare hål med avstånd mellan 50 och 80 meter.

I närområdet finns förutom golfklubben, restauranger och badplats. Lill-Olas badplats har förutom mysiga grillplatser även utegym och ett elljusspår på 3,8 km. Grillplatserna kan användas hela året. Vid pumphuset finns restauranger, fiskaffär och badplatsen Cement med sin långa pir och småbåtshamn.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Föreningen har fortfarande en del pågående garantiärenden kopplade till tvåårsbesiktningen. Underhållsplan skall upprättas.

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
1½ plans radhus
BYGGNADSÅR
2017
Kommentar BYGGNADSÅR
Inflyttning 2018
Uppvärmning
Värmeväxlaren Swegon Casa R3.
Fönster
3-glas högsta kvalitet och täthet
VENTILATION
Värmeväxklare Swegon Casa R3 Smart
Hiss
Nej
Övrigt om byggnaden
Föreningen har fortfarande en del pågående garantiärenden kopplade till tvåårsbesiktningen. Underhållsplan skall upprättas.
Övriga byggnader/utrymmen
Gästlägenhet finns att för de boende. Se föreningens hemsida.

Ekonomi

Utgångspris
4 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,673%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Nätbolag
Landskrona Energi
Energideklaration
Utförd 2021-07-07
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
77 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

Brf Brisen ligger alldeles invid det anrika fiskeläget Borstahusen som grundades av bröderna Andersson Borste på 1700-talet. Området har varit boplats sedan äldre bronsåldern. Här ligger småbåtshamnen, badbryggan och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald som väcker en underbar känsla. Strandpromenaden ligger ett stenkast bort och går till Ålabodarna via naturreservatet Hilleshögs dalar med sina unika rasbranter som löper ut i Öresund. Något 100-tal meter bort ligger Landskrona golfklubb magiskt inbäddad i grönskan med sina 36 hål, med fantastisk utsikt över Öresund och Ven. Detta är en av Sveriges vackraste golfbanor.
Brf Brisen är ritat och formgivet av prisbelönta JAIS Arkitekter och erbjuder vackra fastigheter, genomtänkta planlösningar och genererösa allmänna ytor med detaljer som inspirerats av den äldre bebyggelsen i Borstahusen. Föreningen har ett garage under mark samt parkeringsplatser utomhus och i carport som kan hyras av boende.

Föreningen ligger på bekvämt gångavstånd från golfbanan. Med cirka 300 meter till första tee erbjuder Landskrona Golfklubb en av de mest populära och prisvärda golfbanorna. Landskrona Golfklubb består av två 18 hålsbanor med en slående vy över Öresunds blanka hav och Hildesborgs backar.
Den populära Erikstorpsbanan, som är par 71 erbjuder en spännande kombination mellan park- och seaside bana. Hildesborgsbanan som är par 70, ställer krav på spelstrategin. Från säsongen 2021 finns en nyrenoverad driving range med riktiga greenområden vilket höjer kvaliteten på din träning. Till detta finns också ett träningsområde med stor övningsgreen och sex kortare hål med avstånd mellan 50 och 80 meter.

I närområdet finns förutom golfklubben, restauranger och badplats. Lill-Olas badplats har förutom mysiga grillplatser även utegym och ett elljusspår på 3,8 km. Grillplatserna kan användas hela året. Vid pumphuset finns restauranger, fiskaffär och badplatsen Cement med sin långa pir och småbåtshamn.

Kommunikation

Buss med närhet till tåg och motorväg

Närservice

Nybyggd Coop butik

Parkering

Garage under punkthuset med 31 platser 650 kr/mån 14 parkeringsplatser 200 kr/mån 9 carportar 400 kr/mån 2 Laddningssplatser. Uthyrning av garageplatser sker genom separat aktiebolag och separat kö tillämpas.

Övrigt

Hemsida föreningen: https://www.hsb.se/landskrona/brf/brisen/valkommen-till-hsb-brf-brisen/

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.