Lägenhet till salu på Bollmorabacken 21 i Centrala Tyresö
Centrala Tyresö

Bollmorabacken 21

Tyresö´s kanske största lägenhet med 3 stora uteplatser!

BUDGIVNING PÅGÅR

Tyresö´s kanske största lägenhet med 3 stora uteplatser!

Kontakta ansvarig mäklar för att boka en privatvisning på plats!

Vill du bo centralt i Tyresö med villa-känsla, utan att behöva ta hand om huset!?

Då har du hittat rätt: en unik lägenhet med något utöver det vanliga!

Varmt välkomna till en nyproducerad lägenhet med hög standard på Bollmorabacken 21 där varje kvadratmeter har nyttjats till fullo. I ett extremt centralt läge erbjuds nu möjlighet att bli den första att få flytta in i denna unika bostad som genomgående andas elegans och nyskick.

Bostaden som består av hela 7 rum med möjlighet till uthyrningslägenhet är belägen på våning två och har hela tre härliga uteplatser mot två av föreningens innergårdar! Lägenheten har ett fullutrustat kök med hög kvalitet, tre badrum, tre välplanerade sovrum plus en sovalkov i uthyrningsdelen. I den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök finns även möjlighet att sätta upp en vägg för att få till ytterligare ett sovrum. Garage nås från hiss och Tyresö centrum ligger några minuters gångavstånd med tillgång till allt man kan önska sig i vardagen.

-Går att köpa som juridisk person
- Möjlighet till uthyrningsdel
- Tre stora altaner
- Smart planlösning och hög standard
- Varmgarage i huset nås från hiss
- Stor och nytänkande förening
- Krypavstånd till Tyresö centrum
- I närheten finns fantastiska kommunikationer, grönområden och vatten

Här bor ni i ett bekymmerfritt boende och här det bara att flytta in och trivas från första stund! Modern nyproduktion med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Den öppna planlösningen gör att lägenheten känns inbjudande och luftig.

När ni kommer in i lägenheten möts ni av en praktisk hall med både städskåp och flera garderober för god förvaring. I anslutning till hallen finns ett av bostadens helkaklade badrum med fina materialval som ger känsla av elegans. Härifrån når ni även bostadens möjliga uthyrningsdel som lätt går att stänga igen vid eventuell uthyrning.

Vidare in når ni det moderna köket från Marbodal med ljusgråa luckor och bänkskiva i mörkgrå laminat. Stänkskydd i kakel mellan bänk och överskåp samt belysning under väggskåp. Integrerad kyl och frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll. Här finns även en fantastisk köksö som ger rummet en härlig rymd och stora sociala umgängesytor. I anslutnings till köket når ni bostadens vardagsrum, matplats samt utgången till en av bostadens tre altaner.

Bostadens tre sovrum har alla goda ytor med stora fönster, plats för sängar och övrig möblering. Här finns även smart förvaring i form av tillhörande garderober. Det ena sovrummet har eget badrum med WC och dusch och ligger bredvid den väl tilltagna klädkammaren. Det andra sovrummet har egen utgång till en av bostadens altaner och har även det bra förvaring. Det tredje sovrummet ligger i anslutning till matplatsen och har fint fönster med väl tilltaget ljusinsläpp från innegården.

I bostadens uthyrningsdel har ni tillgång till eget pentry, WC med dusch, egen hall med ingång från trapphuset samt en sovalkov. Här finns även en egen altan som väter ut mot föreningens ena uteplats och ligger därmed avskilt från de resterande två uteplatserna som tillhör lägenheten.

Brf Almandinen består av totalt 145 nyproducerade bostadsrätter byggda av SPG (Fastighetsbolaget Scandinavian Property Group) och NCC. På gångavstånd finner du bussen som går direkt in till stan dygnet runt, och du har även Tyresö Centrum som granne. Där finns allt från restauranger, matbutiker, klädbutiker, systembolaget, apotek, vårdcentral och mycket mer. I närområdet finns också paddel, gym, Tyresö golfbana samt mycket natur, sjöar, hav och härliga gångstråk för den som gillar långa promenader.

Almandinens fyra lamellhus byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Här har tomtens nivåskillnader ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar den befintliga markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och själva bostadslängorna med sina nedsänkta gårdar ovanpå. En fördel med det stora garaget är att det minskar onödig ytparkering i området som i stället därför kan fyllas med grönska och socialt liv.

Almandinens nedsänkta bostadsgårdar ger associationer till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende. På bostadsgårdarna är planen att arbeta fram frodiga gräsområden, där gångstråk i trä letar sig in mot ett centralt placerat trädäck. Trädäcket rymmer plats för sittplatser och umgänge mellan upphöjda växtbäddar, med buskiga grässorter och mindre träd. På en av de tre gårdarna kommer det även finnas ett utegym.. Tanken är att med hjälp av både varierade former och varierad växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info och boka en visning!

Visa mer
Bollmorabacken 21 Bollmorabacken 21 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 5 000 000 kr
  • Boarea: 153 kvm
  • Antal rum: 7 rum
  • Våning: 2 av 8, hiss finns
  • Avgift: 12 311 kr
  • Förening: Brf Almandinen
  • Byggnadsår: 2023
  • Område: Centrala Tyresö, Tyresö

5 000 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Bollmorabacken 21

Övriga bilder

Planlösning

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
12 311 kr
Antal rum
7 rum
Boarea
153 m²
Våning
2 av 8, hiss finns
Andel av årsavgift
2,28 %
Nettoskuldsättning
1 899 554 kr
Uteplats
3 uteplatser tillhör lägenheten.

Föreningen

Namn
Brf Almandinen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
145 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Ja
Äger föreningen marken
Ja, dock inte garaget.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
788 kr
Allmänt om föreningen
Granitvägens norra sida planerar vi för Almandinens lamellhus, med ordentliga gårdar och gott om luft mellan byggnaderna. Fasaderna kommer till stor del att kläs i ett shingelliknande material. Lite som ett lapptäcke – eller som fasetterna hos en slipad ädelsten.

De fyra lamellhusen byggs i två par, med varsin tillgänglig gård mellan sig. Tomtens nivåskillnader har ställt krav på arkitekten att tänka till. Resultatet är en smart lösning som utnyttjar markens nivåer effektivt, med ett större garage i botten och nedsänkta bostadsgårdar som för tankarna till idén om den hemliga trädgården. Tanken är att skapa en omsluten oas av privat karaktär för de boende – med frodiga gräsområden, gångstråk i trä och upphöjda växtbäddar. Självklart med plats för sittplatser och umgänge.

Bostadsrättsföreningen består av 145 väl genomtänkta och fina lägenheter. Fokus ligger på mindre lägenheter, i form av ettor och tvåor i olika storlekar, men det finns också några lite större lägenheter. Varje lägenhet har tillgång till egen balkong, fransk balkong eller uteplats i markplan. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft.

En viktig del i planeringen har varit att skapa riktigt bra boendemiljöer som många kan ha råd med. Resultatet rymmer nu allt från genomtänkta planlösningar till stiliga kakel- och klinkerlösningar. Inredningen håller hög standard, med väl genomtänkta materialval.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare i enlighet med föreningens stadgar. Föreningen tillåter andrahandsupplåtelse i enlighet med föreningens stadgar.
Information om månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.

Utöver månadsavgiften så tillkommer egen förbrukning av hushållsel och eventuella kostnader för bredband, telefoni och tv.
FÖRENINGENS EKONOMI
Från och med den 1 januari 2024 kommer avgifterna att öka med 20%.
Tv och Bredband
Föreningen har tecknat avtal med Open Infra som är en fiberleverantör med ett så kallat öppet nät där bostadsköparen kan välja på olika leverantörer av bredband och tv-tjänster.

TV från Telia med 6 kanaler och streaming ingår i månadsavgiften
Gårdsplats
Almandinens nedsänkta gårdar kommer att rymma såväl gräsområden och upphöjda växtbäddar som sittplatser och trädäck. Tanken är att med varierade former och växtlighet kunna ge gårdarna liv och färg, året om. Som en omsluten oas av privat karaktär för de boende.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har gemensamma utrymmen som cykelrum, utegym på gården, parkering för både cykel och barnvagnsförråd.
Övrigt
2 år efter godkänd slutbesiktning av lägenheten har BRF Almandinen rätt att kalla till en garantibesiktning avseende utförd entreprenad.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar närmaste åren.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
2023
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 000 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,838%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
9 180 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
11 580 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
5 personer
Kommentar
Detta är en schablonberäkning på driftkostnader.
Energideklaration
Utförd 2023-09-01
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
67 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Centrala Tyresö är en fantastisk plats att leva, arbeta och njuta av livet. Beläget i Stockholms län, erbjuder området en unik kombination av naturskönhet och stadsliv. Här kan du uppleva naturens underverk samtidigt som du har tillgång till moderna bekvämligheter och tjänster.

En av de stora fördelarna med centrala Tyresö är dess närhet till vacker natur samtidigt som du bor på bekvämt gångavstånd från Tyresö centrum och allt vad de har att erbjuda. I närområdet finns även elljusspår, närhet till natur och golfbanor samt uppskattade badplatser som Albysjön och Bansjön.

Kommunikation

Med hjälp av buss tar du dig enkelt in till Gullmarsplan, centrala Stockholm, längre ut på Tyresö eller vidare ut mot Haninge och Nacka. Buss till Gullmarsplan går på cirka 25 minuter. Och direktbussen till Cityterminalen tar cirka 30 minuter.

Närservice

Området erbjuder en rad moderna bekvämligheter, inklusive shoppingcentra, restauranger, kaféer, biografer, gym och mycket mer. Detta gör att du kan njuta av stadslivet utan att behöva lämna området.

Övrigt

Slutligen är centrala Tyresö också en perfekt plats för familjer. Området har flera högkvalitativa skolor, daghem och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. Dessutom är det ett mycket omtyckt område med en hög livskvalitet.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Isabelle Björkstrand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Planritning