Lindevägen 28 Sofieberg
Sofieberg

Lindevägen 28

Fantastiskt enplanshus med magiskt läge

Kommande

Fantastiskt enplanshus med magiskt läge

VÄLKOMMEN TILL LINDEVÄGEN 28

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 130 kvm
  • Byggnadsår: 1960, Ombyggt 2016
  • Område: Sofieberg, Tyresö
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Linde 6:5

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Lindevägen 28

Låt mig presentera denna otroligt fina enplansvilla med en fantastisk baksida som följer solens gång under dagen och sent in på kvällskvisten. Belägen på en lugn gata utan genomfartstrafik står denna otroliga kåk byggd 1960 men om- och tillbyggd i etapper fram till år 2017. Nuvarande ägare har bott här sedan 2007 och har stormtrivts. Huset har bjudit på många trevliga bjudningar och alla som varit i huset älskar det!

Huset är genomgående i väldigt fint skick och har ett magiskt ljusinsläpp tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Här finns det gott om sociala ytor att umgås på och det är enkelt att öppna upp skjutdörrarna mellan kök/vardagsrum och den härliga stenlagda terassen för att få ännu mer plats för familjen och gäster. Huset har fyra sovrum, två hallar, wc, duschrum, väl tilltagen tvättstuga, förråd och en verkstad/hobbyrum. Här finns gott om utrymme för förvaring i förråd, hobbyrum och den generösa vinden.

Tomten är lugnt belägen, insynsskyddad och har en fantastisk utsikt mot ett skogspart/allmänning. Flertalet fina uteplatser där familj och vänner kan njuta av solens strålar under hela dagen. Plana gräsmattor finns för spring och lek samt stora möjligheter för den som innehar gröna fingrar att påta i rabatter och plocka äpplen från fruktträden. På tomten finns även en trädgårdsbod med plats för förvaring av trädgårdsverktyg.

Säljarna har tagit väl hand om huset och 2016 gjordes en tillbyggnad på 15 kvm inkl tilläggsisolering av hela huset + takhöjning av tidigare kallgarage (enligt bygglov 2010). Nuvarande ägarna har kort och gott gjort alla de tråkiga, dyra och ”jobbiga” renoveringarna. Här är några av de renoveringar som utförts genom åren:
- Tilläggsisolering av hela huset och vinden
- Installering av bergvärme
- Golvvärme hela huset förutom 3 sovrum
- Nya treglasfönster i hela huset
- Nytt plåttak
- Ny el i hela huset
- Fiber är indraget
- Elbilsladdare ca 13kW (3x16A)

Området Sofieberg/Trollbäcken erbjuder ett praktiskt boende för familjen. På gångavstånd finner ni Alléplan med matbutiker, florist, café, restauranger, vårdcentral, apotek och vår bobutik på SMH. Ni når även populära Norrby handelsträdgård med ett supermysigt café samt Köttboden och Bageriet. Populära skolor som t ex Kumla skola (åk F-9), Sofiebergsskolan (åk F-3), Fornuddens skola (åk F-6) och flertalet förskolor finns på kort gångavstånd. Busshållplatser (Sofieberg, Gudö) med direktavgångar till Gullmarsplan, Stockholm C, Nacka, Haninge och övriga Tyresö ligger en kort promenad från huset. På kort cykel/gångavstånd når ni Trollbäckens IP med ishall och friidrottsbana. Vackra promenadstråk och uthyrning av kanoter finns runt hörnet vid Gudöån och Långsjön. Ni har även nära till familjefavoriten Fornuddsparken med tillhörande lekplats, bollplan och utegym samt sjön Drevviken som erbjuder fina badplatser under sommarmånaderna och plogad skridskobana under de kallare vintermånaderna. På det stora hela ett ljuvligt boende en kort resa från innerstan!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info.

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Linde 6:5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum
Boarea
130 m² taxeringsinformation
Tomtarea
752 kvm
Länkar
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Bergvärme
BYGGNADSÅR
1960, Ombyggt 2016 
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
FTX

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,841%
TAXERINGSVÄRDE
4 235 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 488 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
4 758 100 kr

dokument

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.