Granitvägen 11A Centrala Tyresö
Centrala Tyresö

Granitvägen 11A

Totalrenoverad etagelägenhet i centrala Tyresö!

Till salu

Totalrenoverad etagelägenhet i centrala Tyresö!

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 995 000 kr
  • Boarea: 92 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 1 av 1
  • Avgift: 5 570 kr
  • Förening: Brf Solhöjden i Tyresö
  • Byggnadsår: 1964
  • Område: Centrala Tyresö, Tyresö

2 995 000 kr

Visningar

30 Jun 17:00 - 17:20
Förhandsvisning! Bokning krävs.
Håll dig uppdaterad
4 Jul 17:00 - 17:30
Varmt välkomna på visning!
Håll dig uppdaterad
5 Jul 12:00 - 12:30
Varmt välkomna på visning!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Isabelle Björkstrand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Granitvägen 11A

Denna trevliga 3/4:a erbjuder modern standard i två plan där vi finner sovrummen på entréplan samt de sociala ytorna på nedre plan. Entréplanet innefattar balkong medans undervåningen bjuder på en stor uteplats i ett trevligt söderläge med gott om plats för stora sällskap att trivas.

- Radhuskänsla
- Genomgående topprenoverad (Totalrenoverad 2020)
- Balkong + stor uteplats i söderläge
- Insynsskyddat omgiven av natur
- Badrum stambytta 2015
- 2 sovrum, går att få till 1–2 extra sovrum
- Stabil förening med god likviditet samt lånebild
- Närhet till natur, centrum, gym och busshållplats

När vi öppnar dörren och tar steget in i bostaden möts vi av en stor och välkomnande hall med goda av hängnings möjligheter i form utav hatthylla och garderober. Från hallen når man det helkaklade badrummet som stambytes så sent som 2014–2015. Läckert badrum i stilrena färger med wc, handfat och dusch.

På entréplanet ligger bostadens sovrum. Två sovrum i bra storlek med gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Utgång till balkongen sker från ett av sovrummen. Sedan finns lägenhetsförrådet beläget på samma plan som idag används som arbetsrum och går även att använda som en klädkammare eller sovrum. I samband med att elen drogs om i hela lägenheten 2020 (med 3-fas), passade säljarna även på att dra in el till detta utrymme.

När vi sedan tar trappan ner till undervåningen möts vi av ett fantastiskt ljusinsläpp och rymligt vardagsrum som innehar gott om plats för hela familjen. Rymden bidrar till flexibel möblering samt erbjuder ett socialt rum för det stora sällskapet.
Från vardagsrummet når vi den stora uteplatsen i ett trevligt söderläge. Med tanke på storleken finns här ytor för allt som kan önskas av en uteplats såsom grill, loungedel, cafébord mm. Uteplatsen är totalt insynsskyddad där skogen ramar in uteplatsen på ett trevligt och harmoniskt sätt.

Intill vardagsrummet ligger det renoverade och snygga köket där goda arbetsytor samt gott om förvaring genom skåp och lådor är påtalande. Inredningen maskinellt är noggrant placerad för bästa matlagningsupplevelse. I anslutning till köket finns en trevlig matplats för upp till 6 personer. På nedre plan finner vi även bostadens helkaklade tvättstuga med tvättmaskin med arbetsbänk och tvättho. Ovanför tvätt delen finns skåp för förvaring. I tvättstugan finns även WC.

Det är en säkerhetsdörr i lägenheten och här är det bara att flytta in och trivas från första stund!

En kort promenad från bostaden når ni busshållplats Bollmoraberg eller Bergfotens skola som snabbt och smidigt tar er in till stan. Några minuter bort når ni även Tyresö Centrum, med kommunikationer mot Haninge, Nacka och Stockholm, samt apotek, systembolag, stora matbutiker, diverse affärer och restauranger. På några minuters gångavstånd ligger Wättinge gårdsväg med promenadstråk, natur och ute gym. För den idrottsintresserade ligger simhall, ishall, golfbana, flertalet gym och fotbollsplaner i närheten. Området präglas av ett avskilt lugn men har ändå en direkt närhet till allt man kan önska sig. Du kan snabbt och enkelt ge dig ut på fina promenader i vacker omgivning eller joggingturer i grönskan kring Nyfors och Alby Friluftsgård. Det är cykelavstånd till badmöjligheter både inomhus och utomhus. Under vinterhalvåret finns det skidspår och skridskoåkning att nyttja vid Alby friluftsgård. Flertalet förskolor och skolor finns också inom promenadavstånd utan att behöva korsa stora vägar.

Varmt välkomna på visning!

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 570 kr
Antal rum
3 rum
Boarea
92 m²
Våning
1 av 1
Andel i förening
0,29196 %
Andel av årsavgift
0,29196 %

Föreningen

Namn
Brf Solhöjden i Tyresö
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
508 lägenheter varav 90 hyresrätter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel 10%.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Husen är byggda 1964-1966. Ägare av fastigheten innan ombildning till bostadsrättsförening var Akelius. Ombildningen skedde 14 oktober 2009. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Antal lägenheter totalt – 508 st. I slutet av 2021 fanns det ca 90 hyresrätter kvar, storlekar är blandat. I föreningen finns det: 50 st 1:or 25 st 2:or osv 34 st 1rok, 111 st 2 rok, 280 st 3rok, 39 st 4rok, 26 st 5 rok. Föreningen har även några ateljeer där vissa är omklassade till lägenheter. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Fastigheten och föreningen är försäkrad, se Denna sida om försäkring
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjs normalt i början av året för att kompensera för prishöjningar i avtal med HSB och andra entreprenörer.
2020 var det ingen höjning av avgiften 2021 med 4%, preliminärt men inte formellt beslutat är att samma höjning sker också 2022. Avgiftshöjningen syftar till att öka föreningen finansiella styrka samt finansiera kommande renoveringar som ombyggnation av balkonger och renovering av fasaden.
Tv och Bredband
Finns TV från ComHem och Telia båda ingår i avgiften.

Observera att det ska finnas en Telia box till varje lägenhet och den ska lämnas kvar då den tillhör lägenheten. Köpare av lägenhet där box saknas får själv bekosta en ny sådan. Det är inte föreningen ansvar att Telia boxen finns i lägenheten om säljaren av lägenhet valt att ta med eller kasta denna. Bredband ingår inte men är möjligt att teckna abonnemang hos antingen ComHem eller Telia. Ny utrustning installerad så Telia kan idag erbjuda en lösning med fiber med hastighet upp till 1 000 Mb.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelrum i varje hus. Barnvagnsrum finns i nästan varje port, ingång från porten. Förråden som man kan hyra extra är 5 kvm och uppåt, i dagsläget är det kö. Det finns två tvättstugor, med totalt åtta maskiner och fyra torktumlare samt fyra torkskåp. I varje tvättstuga finns det två "stationer" som går att boka var för sig. Det finns även en grovtvättmaskin i tvättstugan på Granitvägen 38. Den andra tvättstugan finns på baksidan av port 22.

Se också här om tvättstugorna I anslutning till vändplan finns ett återvinningsrum för glas, metall, plast, kartong, pappersförpackning, papper samt ljuskällor och batteri. Begränsade öppettider men öppet varje dag.
Ca en gång i månaden kommer en grovsopbil för upphämtning av brännbart grovavfall.

Övernattningslägenhet finns på Granitvägen 10 C, kostar 300 kr dygnet för boende på Solhöjden. Ny föreningslokal skall etableras, där kan man i framtiden hyra för kalas eller liknande för dagtid. Fest på kväller kommer tyvärr inte vara möjligt.
Parkering
Föreningen har totalt ca 330 parkeringsplatser. Några fler platser tror vi inte är möjligt att få bygglov för från kommunen. En uthomhusplats kostar 136-200 kr/mån . Garageplats med elstolpe (flerbil) 420 kr/ mån och utan el 309 kr/mån. I dagsläget är det kö. MC-plats 200 kr/mån. Det finns gästparkering för personbilar vid första stora parkering med infart från backen. Köar gör man genom att kontakta HSB service center. Vi planerar för att kunna erbjuda varmgarage i samband med att nybygget på vår gamla stora parkering vid gamla affären är helt klart. Alla avgifter för parkering är under utredning och en höjning för att komma i linje med gängse pris på marknaden är planerad, dock inte när denna skall ske.
FÖRSÄKRING
fastighetsförsäkring med brandkontoret.
Övrigt
Om du ska bygga om din lägenhet vänder du dig till styrelsen med en ritning och beskrivning vad som ska göras. I vissa fall krävs en besiktning av en byggnadsingenjör vilket ägaren av lägenheten står för. Detta ska göras så att styrelsen kan fatta beslut om godkännande eller avslag.

Renovering som kan påverka fastigheten får inte påbörjas innan styrelsen gett sitt godkännande.

Man får som boende bara installera en kolfilterfläkt i sitt kök.

Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel 10%.

Man behöver inte vara medlem i HSB för att bli godkänd medlem hos föreningen.

När det gäller andrahandsuthyrning följer föreningen bostadsrättslagen - om
man har giltiga skäl, studier, test av samboboendet etc. godkänner man det i normalt max 6 månader.

Avgift för andrahandsuthyrning enligt föreningen stadgar.

Det finns extraförråd att hyra, i dagsläget är det kö. Befintliga hyrda förråd övergår inte till ny köpare vid överlåtelse.

Föreningen har ingen obligatorisk städdag.

Man får efter godkännande från styrelsen sätta upp parabol på balkongen dock
inte utanför balkongräcket och man får ej borra i fasaden.

Om man vill sätta upp markiser måste man få styrelsens godkännande. Man får inte sätta fast dem i fasad eller att de sitter utanför balkongräcket.

Pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet debiteras köparen.
Överlåtelse avgift på 2,5% av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Den Teliabox som ska finnas i lägenheten hör till lägenheten och lämnas således kvar till köparen. Om det inte finns en teliabox får man som boende köpa en av Telia. Föreningen står ej för den kostnaden.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR:

-Byte av samtliga fönster i fastigheten - 2020
-Byte av samtliga portar och installation av passagesystem - 2020
-Färdigställt två nya tvättstugor, Grv 38 + Grv 22 (dessa driftsätts runt årsskiftet 20/21)
-OVK klar i dec 2020
-Stambyte är klart 2015
-Trapphusen har renoverats 2017.
-Taken är renoverade 2010-2011, det sista säkerhetsarbetet är utfört 2013.
-Renovering av flerbilsgaraget gjordes 2016
-Fläktarna i fastigheten är bytta 2016
-Radonmätning är gjord och godkänd 2017
-Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter klart 2018
-Elstigarna är inte utbytta. I vissa lägenheter finns tre-fas indraget.
Det avsätts pengar varje år enligt stadgarna till en yttre fond för renoveringar.

KOMMANDE RENNOVERINGAR:

-Renovering av balkonger och fasad beräknas ske tidigast 2022
-Nybyggnation sker just nu av nya bostadsområden som inte ingår i vår föreningen. Se detaljplan för Granitvägen https://www.tyreso.se/bollmorabacken
-Efter nybyggnation skall föreningen anlägga nya parkeringsplatser (inte fler totalt) på vårt område istället för de tillfälliga parkeringar som nu finns. Vi kommer också att kunna erbjuda plats i varmgarage som byggs i de nya områden.
Håll utkik på föreningens hemsida under nyheter där vi titt som tätt informerar om kommande renoveringar och projekt.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
F
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
2 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,841%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
550 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
550 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-12-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
117 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.