Fritidshus till salu på Senderödsvägen 20, Senderöds Koloniförening, kolonilott nr 50 ... i Mariastaden
Mariastaden

Senderödsvägen 20, Senderöds Koloniförening, kolonilott nr 50 ...

Fin koloni med charmigt växthus på Senderöd ...

Till salu

Fin koloni med charmigt växthus på Senderöd ...

Vi har nu åter nöjet att förmedla en av de attraktiva kolonierna uppe på populära Senderöd. I en tyst, lugn och grönskande oas ligger detta fantastiska koloniområde. Här är man fortfarande nära stan men ändå så att man känner känslan av att vara på landet. Väl inne på området befinner man sig ett lugn och en tystnad som måste upplevas.

Denna otroligt fina koloni om ca 40 kvm är smakfullt inredd med ett sovrum med plats för säng, ett fint och ljust kök som ligger öppet tillsammans med vardagsrummet. Här finns ett badrum med dusch. Hela stugan är i mycket gott skick och snyggt renoverad.

Den underbara trädgården är som vackrast under vår/sommar då allt står in blomning och doftar gott. Trädgården ligger bra i området, där man kan följa solens strålar hela dagen.

På tomten som är på ca 405 kvm finns det plats för planteringar, odlingar och vackra blommor. På tomten finns ett förråd på samt ett otroligt fint växthus.

Renoveringar som dagens ägare utfört:
2022 - Installerat luftpump, byggt växthus.
2023 - Nya plattor.

Övrig information: Gräsklippare ingår ej i köpet.

Det finns möjlighet att bygga ett växthus på 12 kvm om man så önskar. För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.

Välkommen att kontakta mig för vidare information samt att boka visning till detta underbara paradis!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

Visa mer
Senderödsvägen 20, Senderöds Koloniförening, kolonilott nr 50  ... Senderödsvägen 20, Senderöds Koloniförening, kolonilott nr 50 ... [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 2 rum
  • Boarea: 40 kvm säljarens information
  • Pris: 695 000 kr
  • Område: Mariastaden, Helsingborg
  • Arrende: 10 840 kr/år

695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Senderödsvägen 20, Senderöds Koloniförening, kolonilott nr 50 ...

Övriga bilder

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

UPPLÅTELSEFORM
Arrende
BOENDEFORM
Fritidshus
Antal rum
2 rum
Boarea
40 m² säljarens information
Tomtarea
405 kvm
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luftvärmepump
Byggnadstyp
Kolonistuga
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Övriga byggnader
Förråd och växthus finns

Ekonomi

Utgångspris
695 000 kr
TOMTRÄTTSAVGÄLD
10 840 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,667%

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Kommentar
Arrende kolonilott: 2 957kr, Driftavgift inkl fastighetsavgift: 6 305kr, Arrende gemensamma ytor: 760kr, Kommunal vattenavgift: 618kr, Parkeringstillstånd 200kr

Energideklaration

Energideklaration
Ej nödvändig

Allmänt om området

Mariastaden är en stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet Sankta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor, vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. Det finns flera skolor i Mariastaden, bland annat den kommunala Maria Parkskolan. I utkanten av området ligger vårdboendet Kungshult. Dessutom hittar ni även vårt kontor i Mariastaden, på Grepgatan 44. Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Vid tågstationen Maria stannar både de tåg som ska söderut mot Malmö och de som ska norrut mot Ängelholm och Förslöv.

Övrigt

Letar du efter en mäklare i Mariastaden? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i Mariastaden för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna i Mariastaden nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder