Lägenhet till salu på Fågelsångsgatan 23 i Centrum Helsingborg
Centrum Helsingborg

Fågelsångsgatan 23

Charmig 1,5:a med inbjudande takhöjd i hjärtat av Helsingborg

Till salu

Charmig 1,5:a med inbjudande takhöjd i hjärtat av Helsingborg

Välkommen till denna charmiga 1,5-rumslägenhet på Fågelsångsgatan 23 i Helsingborg. Med högt i tak, vackra detaljer och stora fönster, erbjuder denna pärla en unik kombination av karaktär och modern komfort. Lägenheten ligger på insynsskyddat läge mot föreningens mysig innergård, vilket ger en privat atmosfär mitt i stadens centrum. Med restauranger, butiker och havet inom bekvämt gångavstånd är detta en drömbostad i hjärtat av Helsingborg. Kontakta oss för en visning och låt ditt nya liv i Helsingborg börja här!

Visa mer
Fågelsångsgatan 23 Fågelsångsgatan 23 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 895 000 kr
  • Boarea: 53 kvm föreningens information
  • Antal rum: 1.5 rum
  • Våning: 1 av 4, hiss finns
  • Avgift: 3 773 kr. Ink värme, vatten. 150kr/mån för kabel-tv
  • Förening: BRF Fågelsången 23
  • Byggnadsår: 1929
  • Område: Centrum Helsingborg, Helsingborg

1 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fågelsångsgatan 23

Varmt välkommen till denna charmiga 1,5-rumslägenhet på Fågelsångsgatan 23 i Centrala Helsingborg. Denna välvårdade pärla med en yta på 53 kvm bjuder på en unik kombination av karaktär och modern komfort.

När du kliver in i lägenheten välkomnas du av högt i tak, vackra stukaturer och generösa fönster som fyller rummet med ljus och rymd. Köket har gott om plats för matbord, även vardagsrummet är luftigt och inbjudande.

Lägenheten ligger på helt insynsskyddat läge med fönsterpartierna mot föreningens mysiga innergård, vilket ger dig en privat och fridfull atmosfär mitt i stadens centrum.

Boendet är idealiskt för dig som vill ha allt inom räckhåll. Centrala Helsingborg erbjuder ett brett utbud av restauranger, butiker och nöjesliv. Havet ligger också inom bekvämt gångavstånd, vilket ger dig möjlighet att njuta av svalkande dopp och avkopplande promenader längst havet.

Denna lägenhet är verkligen en pärla i ett eftertraktat område. Tveka inte att kontakta oss för att boka en visning och uppleva allt detta hem har att erbjuda. Välkommen till din nya drömbostad i hjärtat av Helsingborg!

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkommen till denna charmiga 1,5-rumslägenhet på Fågelsångsgatan 23 i Helsingborg. Med högt i tak, vackra detaljer och stora fönster, erbjuder denna pärla en unik kombination av karaktär och modern komfort. Lägenheten ligger på insynsskyddat läge mot föreningens mysig innergård, vilket ger en privat atmosfär mitt i stadens centrum. Med restauranger, butiker och havet inom bekvämt gångavstånd är detta en drömbostad i hjärtat av Helsingborg. Kontakta oss för en visning och låt ditt nya liv i Helsingborg börja här!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 773 kr, Ink värme, vatten.
150kr/mån för kabel-tv
Antal rum
1.5 rum
Boarea
53 m² föreningens information
Våning
1 av 4, hiss finns
Andel i förening
5,54073 %
Andel av årsavgift
5,5275 %
Nettoskuldsättning
263 996 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).

Föreningen

Namn
BRF Fågelsången 23
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
15 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Varmt välkomna till BRF Fågelsången i Helsingborg. Föreningen bildades 2003 och äger fastigheten Kullen Västra 6.

Föreningen förfogar över 15 st lägenheter belägna på adress Fågelsångsgatan 23. Föreningen har även 1 st lokaler. Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC och tekniskt av Rofast I Helsingborg AB.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Föreningen är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa med ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
Gårdsplats
Föreningen har mysig och ombonad innergård med trädgårdsmöbler där trevliga sommardagar kan spenderas. Det finns möjlighet att låna tält att sätta upp på innegården.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga i källaren samt cykelförråd.
Övrigt
Avgiften höjdes 2023-01-01 med 15% för att möta avgiftshöjningar på förbrukningar samt justerades tv-avgiften till den reella summan.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
Huset är byggt 1929 men genomgick en stor renovering 1987 där stammar och trapphus blev renoverade och hiss sattes in i byggnaden. Vidare har följande renoverats senaste åren:

2016 Rensning av ventilationsrör
2016 Uppfräschning av trapphuset
2011 Tvättstugan renoverad
2011 Takrenovering

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas och 3- glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
1 895 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2023-02-28
Energiklass
D

Allmänt om området

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Stadens geografi domineras av den branta sluttningen Landborgen som löper längs Öresund. I centrum är arkitekturen en tätbebyggd stenstad, med monumentala och storstadsmässiga hus mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan samt mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är arkitekturen mer småskalig och intim. Helsingborg har ett rikt utbud av både kultur- och nöjesetablissemang. Kulla-gå-gatan är en av de äldsta gågatorna i landet och här finns både lokala butiker, kedjor och ett stort utbud av både kafféer och restauranger. Länge drev Helsingborgs stad själv stadstrafiken i staden, men i juni 2005 tog Skånetrafiken över. Det nuvarande linjenätet består av tre huvudlinjer med avgångar så täta som fem minuters mellanrum samt ytterligare sex reguljära linjer, två servicelinjer och fyra pendlarlinjer. Helsingborg är även en viktig järnvägsknut och genom staden går Västkustbanan från Lund till Göteborg. Färjeleden mellan Helsingborg och Helsingör kallas HH-leden och är en av världens tätast trafikerade färjelinjer.

Övrigt

Letar du efter en mäklare i centrala Helsingborg? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i Helsingborg centrum för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna i centrala Helsingborg nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning