Lägenhet till salu på Kadettgatan 54C i Västra Berga
Västra Berga

Kadettgatan 54C

Fin trea på andra våningen - med allt man kan önska sig ...

Till salu

Fin trea på andra våningen - med allt man kan önska sig ...

En bostad som du inte vill missa! Tre rum och kök på Västra Berga med extra allt!

Den välplanerade lägenheten är om 87 kvm och är tveklöst ett hem att trivas i, både bildligt och bokstavligt talat. Lägenheten ligger på ett perfekt gavelläge med fönster i tre väderstreck. Bostaden är disponerad med snyggt kök med matplats, ett generöst vardagsrum, en inglasad balkong, två bra sovrum och ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter Ett fantastiskt hem som måste upplevas! Till lägenheten hör ett stort förråd.

På Västra Berga bor ni i ett mycket familjevänligt område med fina gång- och cykelvägar, stora grönområde, lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.
Med närhet till fina miljöer i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Ringstorps- samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek. På bara 10 minuters gångavstånd bort har du även Ica Maxi, Citygross samt Lidl.

Bussförbindelserna till centrum, övriga stadsdelar och Väla fungerar mycket bra, medan Maria Station för tågresenären ligger bara ett par hundra meter bort.

Välkomna till HSB Brf Berga - en omtyckt förening på bra läge!

Slå fastighetsmäklaren en pling för mer information!!

Visa mer
Kadettgatan 54C Kadettgatan 54C [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 395 000 kr
  • Boarea: 87 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum varav 2 sovrum
  • Våning: 2 av 3, ej hiss
  • Avgift: 6 252 kr. I avgiften ingår värme och vatten. Planerad avgiftshöjning med 3% när balkongerna är renoverade.
  • Förening: HSB Brf Berga i Helsingborg
  • Område: Västra Berga, Helsingborg

1 395 000 kr

Visningar

18 Apr 16:00 - 16:30
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Kadettgatan 54C

På våning två på Kadettgatan 54C väntar denna fina trea som har allt man kan tänkas önska. Den klassiska planlösningen har förändrats något och här kliver ni in i en bra hall med avhängningsyta och finner två sovrum på rad. Ombyggnationen har gjort att man har ett generöst vardagsrum. Här ges plats till både soffa, tv-möbel och större matplats om så önskas. Ännu en matplats finner ni i köket. Här ges utan problem plats till fyra sittande. Köket är väldigt fint renoverat med gott om skåp och rejäl arbetsbänk. Det neutrala valet av skåpsluckor och bänkskivor faller många i smaken. Från köket och dess matplats nås även bostadens inglasade balkong. Njut av eftermiddagssolen samtidigt som ni blickar ut över grönskan.
Badrummet har ett snyggt utförande med kakel och klinker i neutrala färger och dusch bakom duschväggar. Här finns även tvättmöjligheter för att underlätta vardagen. Badrummet renoverades så sent som 2017 i samband med föreningens stambyte.

Läs gärna mer om föreningen på https://www.hsbberga.se/

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 252 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Planerad avgiftshöjning med 3% när balkongerna är renoverade.
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
87 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,24125 %
Andel av årsavgift
0,24125 %
Nettoskuldsättning
374 332 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Anna Ernér, på 0704-822719 eller [email protected]

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
HSB Brf Berga i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
436 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
475 kr
Allmänt om föreningen
Brf Berga är beläget på Västra Berga i Helsingborgs norra del. Stora grönområde med kullarna som utmärkande landmärke gör det till en mycket behaglig miljö för alla att bo och leva i.

Närhet till stormarknad som ICA Maxi, även mindre butiker som ICA Nära, pizzeria, postombud, blomsteraffär mm finns inom gångavstånd. Avståndet till Väla med IKEA och de övriga 100 talet butiker är inte långt, inte heller till stadens kärna med allt vad det innebär med det rika utbudet av affärer och nöjesställen. Inte att förglömma är de klassiska båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Västra Berga är en egen liten ”ö” i Helsingborgs norra del, men med mycket goda kollektiva kommunikationer som buss och tåg i direkt närheten. Skola och dagis finns inom området, utan att man måste passera en enda gata! Brf Berga började byggas 1965 och stod klart två år senare med 436 lägenheter fördelat på 22 huskroppar. Hela Västra Berga var tidigare del av K2´s exercisfält där husarer och andra militärer övade. Kvar som landmärke över denna tid är Kasernen som idag heter Kavalleristen och innehåller kontor och restaurang.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

1 rum & kök, 33 st
2 rum & kök, 85 st
3 rum & kök, 201 st
4 rum & kök, 117 st

Inom föreningen finns det bl.a en mycket fin festlokal och två övernattningsrum med så nära hotellstandard man kan komma.
Festlokal för uthyrning (bokning sker genom HSB, fn 500kr/dygn)
Övernattningslägenhet (fn 250 kr/natt)
Förråd (ett ingår och det finns möjlighet att hyra ett extra förråd)
Tvättstugor (det finns för både grovtvätt och för vardagligt bruk)
FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes med 1% oktober 2023.
Tv och Bredband
Bredbandet via OWNIT ger föreningen mycket goda elektroniska kommunikationer med omvärlden. ComHem levererar kabel-tv med ett stort grundutbud och även data via tv-uttagen.

ComHem (3-hål-i-väggen anslutning)
Ownit (Fiberoptisk anslutning)
Parkering
Föreningen förfogar över ett stort parkeringshus med både varm (34 st)- och kallgarage (173 st). Utomhus finns ett stort antal parkeringsplatser (372 st) för uthyrning till boende. För husvagnar och husbilar finns det separat parkering som har bom med lås.

Priser enligt föreningens hemsida:
P-plats: 150 kr/mån
Husvagnsparkering: 200 kr/mån
Varmgarage: 450 kr/mån
Kallgarage: 350 kr/mån
El-laddningsplatser: 350 kr/mån

Separat kösystem.

Biltvätt: 4 tvättar/mån för 50 kr/mån (12,50 per tvätt).
FÖRSÄKRING
Byggnaderna har varit fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Pågående renovering av samtliga balkonger i föreningen. För mer information om renoveringen finns information om detta på föreningens hemsida.

2019 - Ventilationsombyggnad
2018 - Tvättstugor
2018 - Omdragning stigarledningar, el.
2018 - Nya värmestammar till badrum.
2018 - Passagesystem
2018 - Garagerenovering
2016-2018 - Stambyte och badrumsrenovering
2014 - Undercentraler
2013 - Fläktar
2010-2011 - Ombyggnad lokal. Aktivitetscentrum och festlokal
2009 - Cylinderbyte
2006-2009 -Kulvertar och gårdsrenoveringar
2006 - Ombyggnad p-platser
2005 - Plattsättning runt sophus
2005 - Sophus
2003 - Vindisolering
2002 - Tak- och fönsterbyte

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenhet hör ett stort förråd. I huset finns en av gårdens gemensamma tvättstugor.

Ekonomi

Utgångspris
1 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
Energideklaration
Utförd 2019-05-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
141 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Början av 1960-talet började bostadsområdet Västra Berga att byggas och området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen består till övervägande delen av bostadsrätter i hus med två eller tre våningar.

I området erbjuds stora grönområden samt lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola och en grundskola till och med årskurs nio.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Exempelvis går busslinje 2 till och från Helsingborgs Centrum, via Västra Berga och till Järnvägsstationen Maria Station.

Närservice

Närhet till fina miljöer och sevärdheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, friluftsteater och kaffeservering. I angränsande område ligger Maxi Stormarknad, Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, gym och apotek.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning