Kommande försäljning radhus på Apeloxegatan 24 i Gustavslund
Gustavslund

Apeloxegatan 24

Attraktivt radhus på toppläge med två uteplatser och egen biluppställningsplats

Kommande

Attraktivt radhus på toppläge med två uteplatser och egen biluppställningsplats

På ett av Gustavslunds bästa lägen ligger detta fantastiska radhus! Här kan Ni pricka av punkt efter punkt checklistan; uteplats & trädgård i soldränkt söderläge, stenlagd uteplats på entrésida, egen biluppställningsplats & praktiskt förråd är bara några av alla fördelar att nämna. Addera attraktiva materialval, 3-4 sovrum och stora sociala ytor så är det en bostad Ni inte vill missa!

Här bor Ni billigt och bekvämt med en låg driftskostnad, välplanerade kvadratmetrar fördelade på två plan och en smart planlösning som erbjuder stora sociala ytor i vardagsrum och kök. I vardagsrummet inryms större soffmöblemang för hela familjen till fredagsmyset samtidigt som den rejäla matplatsen inbjuder till trevliga middagar med kära vänner. Härifrån finns också utgång till trädgården i form av trädäck med bra plats för utemöbler, en rejäl grill och en eventuell studsmatta för barnen. Ifrån uteplatsen har Ni härlig utsikt över lekplats, grönområde och den alldeles intilliggande ridstigen där hästar dagligen rider förbi. I bostaden finner Ni vidare två helkaklade badrum, tre sovrum, allrum (som kan göras om till sovrum vid behov), bra klädkammare och en praktisk tvättstuga.
Ett stort plus är att radhuset innehar betongbjälklag och att bostaden innehar energiklass "B" vilket ger rätt till gröna bolån - en rabatt på bolåneräntan!

På Gustavslund bor Ni i ett mycket familjevänligt område med fina gång- och cykelvägar, gym, ICA Supermarket, förskolor, skolor & vårdcentral (med barnmorskemottagning). I närområdet ligger en mycket populär lekplats för de små, men ett flertalet lekplatser ligger på gångavstånd. Bussförbindelserna med ett flertal busslinjer fungerar mycket bra och hållplats ligger på bara kort promenadavstånd. För pendlare med bil nås 111:an/Österleden och E4:an & E6:an på bara några få minuter.
I området finns också Gustavslund gård - en vacker hästgård med många hästar och ryttare som ofta skrittar runt i området på de anlagda grusgångarna.

Välkomna till Brf Apeloxen - en omtyckt förening på riktigt bra läge!

Visa mer
Apeloxegatan 24 Apeloxegatan 24 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 124 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5 rum varav 3 - 4 sovrum
  • Avgift: 5 117 kr. Till avgiften (5 117 kr/mån) finns ett obligatoriskt tillägg om 404 kr/mån avseende vattnet (totalt 5 521 kr/mån). Man tecknar egna avtal för fjärrvärme, el, hemförsäkring samt renhållning.
  • Förening: HSB Brf Apeloxen
  • Byggnadsår: 2018
  • Område: Gustavslund, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Apeloxegatan 24

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Stellan Kjellsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Stellan Kjellsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Radhus
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 117 kr, Till avgiften (5 117 kr/mån) finns ett obligatoriskt tillägg om 404 kr/mån avseende vattnet (totalt 5 521 kr/mån). Man tecknar egna avtal för fjärrvärme, el, hemförsäkring samt renhållning.
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum + Kök
Boarea
124 m² föreningens information
Andel i förening
2,9301 %
Andel av årsavgift
2,9301 %
Nettoskuldsättning
1 251 578 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).
Uteplats
Två uteplatser;
Entrésida med stenlagd uteplats.
Trädgårdssida med uteplats och gräsmatta.
Bilplats
Biluppställningsplats på entrésidan.
Allmänt om lägenheten
Objektsnr enligt ek. plan: A23
Övrigt
Bor du i en bostad som uppfyller kraven för ett grönt bolån kan du ha rätt till en rabatterad bolåneränta.

Det här krävs för att få ett grönt bolån:
Gröna bolån är tillgängligt för dig som har, eller ska, belåna en bostad som är energieffektiv. För att kunna ansöka om gröna lån behöver din bostad, villa, fritidshus eller bostadsrätt uppfylla minst ett av följande krav:

- energiklass A- eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014
- Svanenmärkning
- miljöbyggnad guld- eller silvercertifiering enligt Sweden Green Building Council.

Föreningen

Namn
HSB Brf Apeloxen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
34 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen är lagfarna ägare till fastigheterna Helsingborg, Stjärnkon 1 och Helsingborg, Blomsterkon 1. Fastigheterna består av radhus i tvåplan med 34 lägenheter samt 48 utvändiga markparkeringar. Total BOA är ca 4232 kvm. Totalentreprenadavtal tecknades med Peab Bostad AB 2017-02-09 för Stjärnkon 1 och 2017-08-10 för Blomsterkon 1. Fastigheten är försäkrad hos Folksam.

Den ekonomiska förvaltningen har skötts av HSB Nordvästra Skåne.

Föreningen har en hemsida: https://apeloxen.hsbbrfwebb.se/
Information om månadsavgiften
I avgiften finns ett obligatoriskt tillägg om 404 kr avseende vattnet. Man tecknar egna avtal för fjärrvärme, el, hemförsäkring samt renhållning.
Tv och Bredband
Fiber (stadsnätet).
Parkering
Till varje radhus hör biluppställningsplats på entrésida. Utöver detta finns 14 gästparkeringar.
Övrigt
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Nordvästra Skåne.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Diskussion om installation av solceller på taken förs.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
2-plansradhus
BYGGNADSÅR
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX (mekanisk från- och tilluft)
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd på entrésida.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
8 182 kr/år
Uppvärmning
7 180 kr/år
Renhållning
3 085 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
18 447 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Kostnad för hushållsel, uppvärmning och renhållning kan variera beroende på förbrukning och avtal.
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Nätbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Öresundskraft
Elförbrukning
2 465 kWh/år
Energideklaration
Utförd 2021-01-11
Energiklass
B
PRIMÄRENERGITAL
51 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Gustavslund är en stadsdel i Helsingborgs östra ytterkant. Sitt namn har den fått av gården Gustavslund som fortfarande finns kvar i området. Stadsdelen domineras i sin helhet av småhusbebyggelse, såsom villor, kedjehus och radhus. De västra delarna byggdes ut etappvis under 1960-, 1970- och 1980-talen. Området är inte färdigbyggt och utökas successivt och har de senaste åren blivit ett av Helsingborgs mest uppskattade områden, framförallt för barnfamiljer. De nyaste områdena ligger österut mot 111:an. Här bor du på bekvämt avstånd till centrum i ett etablerat område med fina grönområden, bra service, matbutik, vårdcentral, förskolor, skolor och fritidsaktiviteter för såväl stora som små.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Gustavslund? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Gustavslund för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Gustavslund nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning