Kommande försäljning villa på Sofiebergsvägen 62 i Sofieberg
Sofieberg

Sofiebergsvägen 62

Bo som bäst på Sofieberg ...

Kommande

Bo som bäst på Sofieberg ...

Nu har vi fått äran att presentera ett riktigt snyggt hus på Sofiebergsvägen. Ett välplanerat, och fint renoverat hus på två plan med källare. Här möts man av en stor och härlig friköpt tomt om 652 kvm med en vackert anlagd trädgård med pool, ifrån vilken man kan följa solen från tidig morgon till sen kväll. Huset är beläget på ett fritt och insynsskyddat läge på en lugn gata i ett trivsamt villakvarter, på populära och barnvänliga Sofieberg. Som ett extra plus så finns ett garage samt två uppställningsplatser på vardera sida om huset.

Huset fördelar sig på tre plan med många möjligheter för den stora familjen. På entréplan välkomnas vi in i ett socialt hem, där matplats, kök och vardagsrum ligger öppet tillsammans. Här ryms både ett stort matbord och soffmöblemang. Köket med härlig köksö, bjuder in till både matlagning och umgänge. På detta plan finns även en mysig inbyggd veranda med fönster och utgång ut till trädgården samt en gästtoalett.

En våning upp möts vi av ett fantastiskt allrum, två riktigt generösa sovrum, som med fördel kan göras om till fler. I det som idag är Master Bedroom, finns en lyxig walk-in-closet och eget badrum med både dusch och badkar. Det finns ytterligare ett helkaklat badrum med dusch häruppe.

Husets källare känns inte som en källare! Källaren, som även har egen entré, har bra ljus och rymd, vilket gör att den med fördel kan inredas på många sätt. T. ex. som tonårsrum, gillestuga, hobbyrum, träningsrum, för att ge några förslag. Skulle man önska att ha egen verksamhet hemma, är detta också ett bra alternativ. Här finns även en stor tvättstuga, ett badrum och bra med förvaringsutrymmen.

Här bor ni med trevliga grannar och bra grannsämja. Sofiebergsvägen har ett ypperligt läge i Helsingborg. Omgiven av vackra hus, gator och vacker natur. Här bor man endast 10 minuter från Helsingborgs centrum. Området Sofieberg präglas av ett obeskrivligt lugn och är väldigt barnvänligt. Pendlar man med bil eller tåg så är tillgängligheten bra med närhet till både buss, tåg och motorväg.

Nu är det dags för Sofiebergsvägen 62 att lämna över pinnen till nästa ägare, blir det ni?? Slå fastighetsmäklaren en pling för mer information!!

Visa mer
Sofiebergsvägen 62 Sofiebergsvägen 62 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 205 kvm + 95 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1961 - Ombyggt 2019
  • Område: Sofieberg, Helsingborg
  • Fastighetsbeteckning: Sofieberg 6

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Sofiebergsvägen 62

Planlösningen diponeras enligt följande:

Entréplan –

Välkomna in i hallen. Här finns gott om utrymme för både ytterkläder och skor i skjutdörrsgarderoben till vänster. I detta utrymme återfinns trappan upp till övervåningen samt även källartrappan. Här, liksom i hela entréplanet, löper ett underbart trägolv i en mörkare ton.

Rakt in ligger den underbara matplatsen tillsammans med köket och vardagsrummet i en öppen planlösning. Det stilfulla köket med stor köksö, bjuder på generöst med förvaring och rejäla arbetsytor. Den maskinella utrustningen lämnar inget i övrigt att önska.

Detta våningsplan fullkomligen badar i ljus från de alla fönstren som vetter åt inte mindre än tre väderstreck.

I direkt anslutning till matsalen finner vi en veranda som är lika mysig oavsett årstid och tid på dygnet, här kan både morgonkaffet och kvällsdrinken avnjutas med lika stort välbehag. Vyn över trädgården blir man aldrig trött på. Dörren leder ut till den härliga, insynsskyddade trädgården.

I den andra delen av rummet återfinns vardagsrumsdelen. Ett generöst rum för den stora soffgruppen och en mysig läshörna för den som önskar.

I anslutning till entrén finns en snygg gästtoalett.

Övreplan –

Trätrappan leder oss upp till ovanvåningen. Här möts vi av ett stort och mysigt och ljust allrum. Direkt till vänster sett från hallen finner vi husets Master Bedroom som är väl tilltaget i storlek och rymmer en dubbelsäng. Rummet är avdelat med en vägg och bakom denna återfinns en lyxig walk-in-closet och ett helkaklat badrum i sobra toner med både dusch och badkar.
I andra delen av allrummet återfinns ett lika stort sovrum, lämpligt även som hemmakontor. Här finns bra med förvaringsmöjligheter i ”väskrummet”. På detta plan finns ytterligare ett helkaklat badrum med dusch.

Källarplan –

Sist men inte minst så går vi ner i källaren. Härnere finns många möjligheter, vilket gör att den med fördel kan inredas på många sätt. T. ex. som tonårsrum, gillestuga, hobbyrum, träningsrum, för att ge några förslag. Skulle man önska att ha egen verksamhet hemma, är detta också ett bra alternativ, då en egen källaringång finns. Här har man även en stor tvättstuga, ett helkaklat badrum och bra med förvaringsutrymmen.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Sofieberg 6
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 2 sovrum
Boarea
205 m² + 95 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
652 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Bilplats
Finns garage samt två uppställningsplatser på vardera sida om huset.
Övrigt
Gröna bolån:

Gröna bolån innebär förmånligare lån för den som köper en bostad som bedöms som ett bra val för miljön och därmed en säkrare investering. Tidigare användes enbart Boverkets energikriterier vid bedömning av vilka som skulle få lägre ränta, men nu erbjuder flera av bankerna Gröna bolån även till Svanenmärkta bostäder.

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Odd Rydin på 0722-93 50 50 eller [email protected] eller Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1961, Ombyggt 2019 
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Källare
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
Övriga byggnader
Garage

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,667%
TAXERINGSVÄRDE
4 781 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
3 700 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 689 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
19 106 kr/år
El
17 777 kr/år
VA
6 792 kr/år
Renhållning
4 135 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
47 810 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Nätbolag
Öresundskraft
Elförbrukning
8 521 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2024-02-27
Energiprestanda primärenergital
51 kWh per kvm och år
Energiklass
B

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Tomtindelning (1960-08-08) Stadsplan (1947-09-05)

Allmänt om området

Sofieberg var från början ett sommarnöje och ett jordbruk som tillhörde en handlare med namnet C E Hedström. På 1950-talet köpte Helsingborgs stad en del av marken och snart togs det första spadtaget till villaområdet Sofieberg som var fullt utbyggt 1962. Bebyggelse består till största delen av villor, radhus samt kedjehus.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Övrigt

2018 hade området hade 1 731 invånare

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning