Lägenhet till salu på Planteringsvägen 112B i Miatorp
Miatorp

Planteringsvägen 112B

Fin tvåa på andra våningen med balkong ...

Till salu

Fin tvåa på andra våningen med balkong ...

Här bor ni på toppläge på andra våningen i huset med bra ljusinsläpp och härlig utsikt över den lugna innergården åt ena hållet och tallskogen åt det andra.

Lägenheten har ett fint kök med bra matplats, härlig balkong och ett stort, lättmöblerat vardagsrum samt ett rymligt sovrum med plats för både säng och garderob. Här finns också ett helkaklat badrum i sobra toner (som stambytes 2020/2021) samt en bra klädkammare.

På Miatorp bor ni i ett lugnt område med fina gång- och cykelvägar, grönområden och rester av den gamla tallplanteringen från 1800-talets början finns kvar i form av Tallskogen. I området finns också matbutiker, bensinstationer och en hel del snabbmatsrestauranger. På bara några minuter nås även Knähaket - en populär badstrand men också ett känt ställe för havsöringfiske.

Bussförbindelserna fungerar mycket bra och Ramlösa Station för tågresenären ligger bara ett par hundra meter bort.

Välkomna till HSB Brf Palsternackan - en omtyckt förening på bra läge! Tveka inte att slå mig en pling!!

Visa mer
Planteringsvägen 112B Planteringsvägen 112B [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 995 000 kr
  • Boarea: 65 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum varav 1 sovrum
  • Våning: 2 av 3, ej hiss
  • Avgift: 5 148 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
  • Förening: HSB BRF Palsternackan i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1969
  • Område: Miatorp, Helsingborg

995 000 kr

Visningar

16 Apr 16:00 - 16:30
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Planteringsvägen 112B

Vi välkomnas in i en ljus och trevlig hall med god avhängningsplats samt en bra klädkammare längre in.

Direkt till vänster nås ett trevligt kök med ljusa skåpluckor, bra arbetsytor och ljust kakel ovan arbetsbänk. Maskinparken består av kyl och frys, spis/ugn, ugn, diskmaskin och spisfläkt. En bra matplats och utgång till den mysiga balkongen.

Trevlig balkong med utsikt mot lugn innergård.

Stort vardagsrum som inrymmer både soffgrupp och matplats eller läshörna för den som önskar. Härligt fönsterparti med utsikt mot grönska.

I lägenheten finns ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och stor garderob.

Från hallen nås ett snyggt helkaklat badrum. De stilrena materialvalen återspeglas i de snygga duschväggarna, handfatet i kommod och vägghängd WC. Det finns en toppmatad tvättmaskin. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2020/21.

Varmt välkomna!!

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 148 kr, I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
65 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,77949 %
Andel av årsavgift
0,77949 %
Nettoskuldsättning
366 019 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2022) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
HSB BRF Palsternackan i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
126 lägenheter
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger fastigheten Palsternackan 17.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
475 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen har 126 bostadsrättslägenheter med en total bostadsyta på 8.604 m2. Dessutom finns en föreningslokal till medlemmarnas förfogande.
Under tiden ”stamprojektet” pågår är lokalen dock inte tillgänglig för medlemmar.
Föreningen har även ett Områdeskontor som också tjänar som styrelserum.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
18 lägenheter om 1 rum+kök
54 lägenheter om 2 rum+kök
54 lägenheter om 3 rum+kök

Samtliga lägenheter är försedda med Com Hem och Telia´s anslutning för TV, Bredband och Telefoni . ComHem TV´s basutbud ingår i månadsavgiften. I ComHem´s nät finns även möjlighet till anslutning av Bredband och telefoni. Telianätet har fiberanslutning med möjlighet att själv teckna abonnemang för TV, Bredband och Telefoni.

Inom fastigheten finns också:
22 mindre förrådslokaler

Besök gärna föreningens hemsida: www.palsternackan.se
FÖRENINGENS EKONOMI
I och med stambytet räknar föreningen med höjning om ca 3% / år till dess att arbetet är klart.
Parkering
56 garage och 60 parkeringsplatser till uthyrning. Separat kö tillämpas.
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en särskild ”Bostadsrättstilläggs försäkring” för samtliga lägenheter inom föreningen. Vilken ingår i årsavgiften.
Endast Hemförsäkring behöver därmed tecknas av lägenhetsinnehavaren.
Övrigt
I föreningen finns ett antal cykelgarage och därtill en föreningslokal.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Bostadsrättsföreningen har nu i februari (2020) beslutat om badrumsrenovering och stambyte. Vilket kommer enligt plan äga rum under perioden: 2020-2021.

Föreningen har bland annat byggt cykelförråd (2015), renoverat balkonger (2013), bytt elsystem (2007) samt installerat postboxar (2007).

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden hör ett förråd

Ekonomi

Utgångspris
995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
5 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 000 kr/år
Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Miatorp är en stadsdel i södra Helsingborg, belägen mellan Planteringen och Råå, huvudsakligen bestående av villor från 20-talet och framåt. Centralt genom stadsdelen löper Planteringsvägen som huvudgata. Längs Planteringsvägens norra del ligger en rad sammanhängande flerbostadshus. I stadsdelen finns ett flertal grönområden och öppna platser. Rester av den gamla tallplanteringen från 1800-talets början finns kvar i form av Triangelskogen i norr och Tallskogen i söder. Vid Landskronavägen ligger bostadsområdet Lussebäcken med vårdboendet Lussebäcksgården och Lussebäckens förskola. I områdets finns matbutiker, bensinstationer och en hel del snabbmatsrestauranger. Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. I östra utkanten finns även Ramlösa Station där Pågatågen enkelt tar pendlare i båda riktningarna.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Miatorp? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Miatorp för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Miatorp nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning