Lägenhet till salu på Rååvägen 35E i Råå
Råå

Rååvägen 35E

Ett eget charmigt hus i bostadsrättsformat på RÅÅ ...

Till salu

Ett eget charmigt hus i bostadsrättsformat på RÅÅ ...

Ett hus från 1929 i bostadsrättsformat, totalt unikt i sitt slag. Där de nuvarande ägarna under de senaste åren har förvandlat detta hem från ordinärt till fullständigt fantastiskt.
På Rååvägen 35E visar vi nu ett boende som passar utmärkt både för barnfamiljen och för er som helt enkelt vill bo riktigt bra på Råå. Husets alla golv är otroligt fina och tillsammans med de unika tapeterna och den smakfulla färgsättningen så skapas det magi i bostaden. Här möts de gamla, bevarade detaljerna, med de nya coola inslagen.
På Råå härskar lugnet, men närservicen är det sannerligen inget fel på. Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. Inom en radie av 300 meter finns restauranger på rad - och dessutom Råå köpcentrum. Precis bakom ryggen ligger stranden med en hänförande utsikt över Ven och Danmark. Perfekt inte minst för alla i området som har hund.

Vi välkomnas in i hallen, med plats för avhängning och förvaring. I det sena 20-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Hela bostaden präglas av stora rum, luft, rymd och ljus. Köket är inget undantag. Ni som är vana vid generösa kök, kommer att bli nöjda här. Köket från Kvik är tidlöst. Köksinredningens enkla linjer, flörtar med ursprungsmiljöns äldre stil. Luckorna är i ljust trä och beslag i industriell stil. Arbetsbänkarna består av en stenkomposit från DK och ovanför sitter ett vitt italienskt kakel i fiskbensmönster. Den maskinella utrustningen består av en ILVE gasspis med elugn, fläkt (Falcon), diskmaskin, side-by-side kyl och frys med ismaskin. Öppet tillsammans med köket ligger matplatsen. Här finns plats för ett stort matbord intill den öppna spisen. Här prioriteras umgänge. Ta plats vid bordet eller vid köksbänken och samtala medans maten lagas.
Några trappsteg ner, ligger det luftiga vardagsrummet. Ett generöst sällskapsrum med många möbleringsmöjligheter. Sitt ner i soffan och tänd en brasa även här.
Intill vardagsrummet ligger ett sovrum eller walk-in-closet som rummet idag används till. Här finns ett lyxigt badrum som är ett sobert renoverat. Stor dusch och dubbla handfat med läckra kranar, det är de små detaljerna som gör det!!
Tillbaka i vardagsrummet så följer vi trappan neråt. Här möts vi av en vinkällare med hög mysfaktor. Härnere ligger även tvättstugan och förråd.
Åter vid köket så tar vi trappan uppåt. På ovanvåningen finns det två bra sovrum med plats för både säng och förvaring. Även på detta våningsplan finns ett badrum med dusch som nyligen renoverats.

Utanför entrédörren så har man sin egna plats och sedan finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med diverse planteringar, utemöbler, grill mm. Dessutom finns här cykelställ och soprum med källsortering.

Detta är ett hem för er som söker ett unikt boende med många möjligheter. Välmående förening med god ekonomi, välskött fastighet och övernattningslägenhet. Parkeringsplats finns.

Välkommen till Rååvägen 35E och välkomna hem!!

Visa mer
Rååvägen 35E Rååvägen 35E [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 4 875 000 kr
  • Boarea: 105 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum varav 2 - 3 sovrum
  • Avgift: 6 103 kr. I avgiften ingår värme, vatten och sophantering.
  • Förening: BRF Sjöhästen 5
  • Byggnadsår: 1929, ombyggnadsår 2015
  • Område: Råå, Helsingborg

4 875 000 kr

Visningar

28 Apr 12:00 - 13:00
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Rååvägen 35E

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 103 kr, I avgiften ingår värme, vatten och sophantering.
Antal rum
4 rum varav 2 sovrum
Boarea
105 m² föreningens information
Andel i förening
24 %
Nettoskuldsättning
1 342 238 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens årsredovisning (2021) använts. Den indirekta nettoskuldsättningen har beräknats på följande sätt: föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar minus likvidamedel multiplicerat med andelstalet för årsavgift (i decimalform).
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
BRF Sjöhästen 5
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
6 lägenheter, 2 lokaler
Allmänt om föreningen
Föreningen upplåter sex lägenheter med bostadsrätt och kan betraktas som ett äkta privatbostadsföretag. Till fastigheten ingår även två hyreslokaler som under året varir fullt uthyrda; restaurang och skönhet. Till medlemmarnas förfogande finns en källarlokal som används för möten, samt övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.
Tv och Bredband
Tele2
Parkering
Parkering finns att hyra för 630kr/mån.
FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Underhåll 2016
Spolning av avloppsstammar OVK-besiktning, sotning
Elarbeten gården
Elarbeten lokal 1 och lokal 2 Iordningställande av gemensam grillyta Målning och byte plank
Renovering brevlådor Diverse arbete i värmesystem

Underhåll 2017
Målning ytterdörrar, balkongdörr, källarförråd Besiktning och reparationer i fasad
Spolning av avloppsstammar
Tätning av skorsten
Vattenrör och vattenmätare
Byte radiator hos Vacker på Råå

Underhåll 2018
Plåtarbeten Måleriarbeten
Arbete i värmesystemet Klottersanering

Underhåll 2019
Plåtarbeten
Arbete i värmesystemet

Underhåll 2020
Arbete i värmesystemet VVS-underhåll

Underhåll 2021
VVS-underhåll Plåtarbeten

Underhåll 2022
Inga större arbeten, spolning i avloppssystem bl a.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
1½-plansvilla
BYGGNADSÅR
1929, ombyggnadsår 2015
Uppvärmning
Fjärrvärme, naturgas.
VENTILATION
Mekaniskt frånluftssystem
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
4 875 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-11-29
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
180 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Råå är ett fiskeläge i södra Helsingborg. Där Råån har sin mynning har det funnits bosättningar sedan långt tillbaka, men blev inte permanenta förrän på 1500- och 1600-talen. I slutet på 1800-talet och början på 1900-talet var Råå Sveriges största fiskeläge, men idag finns endast husbehovsfiskare kvar. Bebyggelsen består mest av lägre gatuhus från 1800-talets senare del och 1900-talets början, många med lokalt gult tegel från Rya tegelbruk. På Råå finns ett centrum med butiker och restauranger. Här finns också vårdboendet Fullriggaren, Råå Södra skola och förskolorna Högastens förskola och Råå förskola. Från Råå finns goda bussförbindelser mot både Helsingborg och Landskrona.

Övrigt

Letar du efter en mäklare på Råå? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar på Råå för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna på Råå nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning