Lägenhet till salu på Himmelriksgränden 4A i Centrum Helsingborg
Centrum Helsingborg

Himmelriksgränden 4A

Supermysig vindstrea mitt i centrum - med hiss ...

Till salu

Supermysig vindstrea mitt i centrum - med hiss ...

Välkomna till denna fantastiskt mysiga och välplanerade 3:a på ett av Helsingborgs bästa lägen. Letar Du efter ett rofyllt hem, mitt i stadens hjärta behöver du inte leta längre! Här har ni närhet till vacker natur från Kärnanparkens härliga grönska, samtidigt som hela stadens utbud ligger precis utanför porten ...

Efter att ha passerat föreningens portgång, korsat den mysiga och gemensamma innergården och klivit in i huset, slås man av lugnet som råder. Vi tar hissen eller trapporna högst upp i huset, till ett helt eget våningsplan. Välkomna in genom dörren och direkt in i hallen som är öppen till både kök och vardagsrum. Den första blicken in gör att man bara vill se mer. Här möts man av denna ombonade lägenhet om 70 kvm. Direkt till höger kommer vi in i köket med matplats. Köket ligger öppet tillsammans med det luftiga vardagsrummet. De framtagna och vitmålade takbjälkarna lyfter detta rummet ytterligare. Här finns god plats för soffa, soffbord och tv-möbel. Vidare in i lägenheten når vi två bra sovrum i lägenhetens ände, avskilt och privat från resten av lägenheten. Ett till ytan något mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor och ett större sovrum med gott om plats för dubbelsäng och även gott om förvaring i form av garderober.
Tillbaka vid entrén finner vi ett uppfräschat badrum. Här har vi vitkaklade och vitmålade väggar och en ljus plastmatta på golvet. I badrummet finns ett handfat i kommod, wc och badkar.

Söker ni detta: En bostad mitt i pulsen men på ett tyst och stillsamt läge, en trea med kvadraten på rätt ställe, en stabil förening med bra avgifter och med hiss?! Då är detta garanterat lägenheten för er!!

Missa inte denna chansen. Slå mig en pling!!

Visa mer
Himmelriksgränden 4A Himmelriksgränden 4A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 395 000 kr
  • Boarea: 70 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum varav 2 sovrum
  • Våning: 5 av 5, hiss finns
  • Avgift: 4 018 kr. I avgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv och fiber
  • Förening: Himmelriksgrändens BRF
  • Byggnadsår: 1929
  • Område: Centrum Helsingborg, Helsingborg

2 395 000 kr

Visningar

21 Apr 14:00 - 14:30
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Himmelriksgränden 4A

Vi tar hissen högst upp, till ett eget våningsplan. Innanför ytterdörren öppnar hallen upp till både köket och vardagsrummet.

Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och matplats intill fönstret. Den maskinella utrustningen står av: Kyl/frys, diskmaskin, fläkt, spishäll och ugn.

I öppen planlösning med köket ligger det luftiga vardagsrummet. De framtagna och vitmålade takbjälkarna lyfter detta rummet ytterligare. Här finns god plats för soffa, soffbord och tv-möbel.

Vidare nås bostadens två sovrum på rad. Det första sovrummet är något mindre. Ett perfekt barnrum, gästrum eller varför inte inredda det som ett kontor?!
Det andra sovrummet är luftigt och ljust med de framtagna takbjälkarna även här. Det finns gott om plats för förvaring i garderoberna.

Tillbaka vid entrén finner vi ett fint badrum i ljusa kulörer. Här finns badkar, WC och handfat i kommod.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 018 kr, I avgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv och fiber
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
70 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns
Andel av årsavgift
6,10221 %
Nettoskuldsättning
307 194 kr, Som underlag till beräkningen har föreningens senaste årsredovisning (2022) använts.
Uteplats
Finns en gemensam uteplats för föreningens medlemmar att tillgå.
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected].

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
Himmelriksgrändens BRF
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
16 lägenheter
Allmänt om föreningen
Himmelriksgrändens bostadsrättsförening äger och förvaltar fastigheten Minerva 28 i Helsingborg, Chokladfabriken Kärnan hade lokaler i fastigheten mellan 1919 och 1958.

I föreningen finns 16 st lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och är fördelade enligt följande:
4 rok 1 st
3 rok 9 st
2 rok 6 st

Fastighetens bostadsyta är 1129 kvm.
Fastigheten har inte någon uthyrningsbar lokal.
Föreningen tillåter inte delat ägande.
Föreningen accepterar inte juridisk person.
Tv och Bredband
Kollektivt bredband & TV via Fiber.
Parkering
På föreningens innergård finns en gemensam grill som alla får nyttja. Föreningen har ej några parkeringsplatser. Det finns betalparkeringar i området samt garage att hyra av externa uthyrare.
Övrigt
Föreningen har två frivilliga städdagar per år.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
2020 Fönsterbyte på de övre lägenheterna i vacker tidstypisk stil
2018 Renovering av hissen
2017 Byte av säkerhetsdörrar
2017 Måla trapphus
2016 Byte av fjärrvärmeväxlare
2016 Måleriarbeten samt uppfräschning av tvättstuga och portar
2016 Översyn av hissarna
2015 Byte av termostater
2014 Fönsterrenovering
2013 Takrenovering
1984 Stambyte och andra omfattande renoveringen av fastigheten
2021 Fönsterrenovering tätningslister - inte översta våningen

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd. Gemensam tvättstuga finns. Cykelförråd finns i källaren samt cykelparkering på innergården.
Enbart är 100 m till närmsta parkering.

Ekonomi

Utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,667%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-05-16
Energiklass
E

Allmänt om området

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Stadens geografi domineras av den branta sluttningen Landborgen som löper längs Öresund. I centrum är arkitekturen en tätbebyggd stenstad, med monumentala och storstadsmässiga hus mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan samt mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är arkitekturen mer småskalig och intim. Helsingborg har ett rikt utbud av både kultur- och nöjesetablissemang. Kulla-gå-gatan är en av de äldsta gågatorna i landet och här finns både lokala butiker, kedjor och ett stort utbud av både kafféer och restauranger. Länge drev Helsingborgs stad själv stadstrafiken i staden, men i juni 2005 tog Skånetrafiken över. Det nuvarande linjenätet består av tre huvudlinjer med avgångar så täta som fem minuters mellanrum samt ytterligare sex reguljära linjer, två servicelinjer och fyra pendlarlinjer. Helsingborg är även en viktig järnvägsknut och genom staden går Västkustbanan från Lund till Göteborg. Färjeleden mellan Helsingborg och Helsingör kallas HH-leden och är en av världens tätast trafikerade färjelinjer.

Övrigt

Letar du efter en mäklare i centrala Helsingborg? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i Helsingborg centrum för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna i centrala Helsingborg nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning