Lägenhet till salu på Nedre Långvinkelsgatan 72 i Slottshöjden
Slottshöjden

Nedre Långvinkelsgatan 72

FANTASTISK SEKELSKIFTESTVÅA PÅ HÄRLIGT LÄGE PÅ SLOTTSHÖJDEN. VARSAMT RENOVERAD.

Till salu

FANTASTISK SEKELSKIFTESTVÅA PÅ HÄRLIGT LÄGE PÅ SLOTTSHÖJDEN. VARSAMT RENOVERAD.

Välkomna till denna fantastiskt mysiga och välplanerade 2:a på ett av Helsingborgs bästa lägen. Om ni efter ett rofyllt hem, mitt i stadens hjärta, behöver ni inte leta längre! Här har ni närhet till vacker natur från Kärnanparkens härliga grönska, samtidigt som hela stadens utbud ligger precis nedanför era fötter.

Nedre Långvinkelsgatan 72 är ett drömboende för dem som uppskattar charm, exklusiva renoveringar och högkvalitativa materialval. Varmt välkomna att boka in er på visning.

Visa mer
Nedre Långvinkelsgatan 72 Nedre Långvinkelsgatan 72 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • eller högstbjudande: 2 395 000 kr
 • Boarea: 60 kvm föreningens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 4, ej hiss
 • Avgift: 3 812 kr. I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv. Det tillkommer 140kr/mån för bredbad.
 • Förening: BRF vid Slottshagen
 • Byggnadsår: 1910
 • Område: Slottshöjden, Helsingborg
eller högstbjudande

2 395 000 kr

Visningar

25 Apr 16:30 - 17:00
Föranmälan krävs!
27 Apr 10:30 - 11:00
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Lina Sweid

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Nedre Långvinkelsgatan 72

Vi tar trapporna upp till andra våningen, stanna upp i trappen och se den vackra entrén som välkomnar en. Vi kliver in genom den röda, vackra dörren och möts av denna ombonade lägenhet om 60 kvm. Direkt till vänster kommer vi in i köket och slås direkt av det stora fönstret som ger oss en överblick över den mysiga innergården och ger oss ett fantastiskt ljusinsläpp. Vidare in i lägenheten når vi ett generöst vardagsrum med otrolig rymd tack vare den tilltagna takhöjden. Även här kan vi inte låta bli att lägga märke till de fantastiska fönsterpartierna som släpper in ett fint ljus, vilket ger oss en härlig kontrast mot sekelskiftesdetaljerna i det övriga rummet. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp, tv och matbord. Innan vi når bostadens sovrum går vi förbi badrummet. Här har vi renoverat stilrent med microcement på väggar och golv. Sist men inte minst når vi sovrummet, avskilt och privat med en mysig balkong. Liksom i vardagsrummet möts vi här av ett fantastiskt fönsterparti! I detta sovrum har du gott om plats för stor dubbelsäng, och även gott om förvaringsmöjligheter.

 • Toprenoverad bostad
 • Trivsamt läge
 • Uppskattad förening
 • Smart planlösning

HALL

Innanför ytterdörren finns gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen ger en god överblick över lägenheten och gör att man bara vill se mer. Häng av jackan och följ med vidare in i detta charmiga hem med vackra, bevarade attribut. Från hallen nås en praktisk klädkammare. På golvet vilar ett snyggt trägolv från Bjelin och väggarna är ljusmålade.

KÖK

Direkt till vänster om hallen når vi köket. Det exklusiva köket är nyligen renoverat och har högkvalitativa materialval. Köksluckorna är från Ikea och köksbänken samt stänkskydd är utrustade med en vacker stenskiva som ger både en funktionalitet och estetiskt tilltalande yta. Fläkten är av märket SMEG, likväl spis samt ugn.Här finns även en integrerad diskmaskin installerad.

Här har vi bra med arbetsytor samt gott om förvaringsmöjligheter. Ett charmigt matförråd med ett litet fönster finns som extra lyx. I köket finns utrymme för att få in ett matbord för 4 personer. Maskinparken består av kyl och frys, spis, ugn samt köksfläkt.

VARDAGSRUM

Fortsättningsvis in i lägenheten möts vi av det mycket spatiösa vardagsrummet. Tilltagen takhöjd och två stora fönster skapar en luftig känsla. Här möblerar du med lätthet och har utrymme för både matbord, soffgrupp och TV. Vardagsrummet går i samma exklusiva toner med samma fina Bjelingolv och slätmålade väggar.

BADRUM

Rakt in från hallen når ni det renoverade badrummet. Ett badrum med sandfärgad microcement golv och väggar. Utrustningen består av wc, kommod, spegel, dusch samt handdukstork.

SOVRUM

När vi kommer in i sovrummet står vi nu på samma fina golv och målade väggar i behablig kulör. Det vackra fönsterpartiet och dörren till balkongen, med sina sekelskiftesdetaljer ger en underbar känsla och det finns inget tvivel om att här kommer du sova gott! Här har Du gott om utrymme för en dubbelsäng. I sovrummet finner vi även en rymlig inbyggd garderob, allt för att hålla ytorna så rena som möjligt.

BALKONG

Den underbara balkongen ligger in mot innergården. Här kan man njuta av solen. På balkongen ryms två stolar med bord.

INNERGÅRD

Mysig innergård för föreningens medlemmar. Här har man verkligen skapat en liten oas. Fritt fram för föreningens medlemmar att utnyttja.

ENTRÉ

Fastighet anno 1910 med vacker trappuppgång.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Lina Sweid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Lina Sweid

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Välkomna till denna fantastiskt mysiga och välplanerade 2:a på ett av Helsingborgs bästa lägen. Om ni efter ett rofyllt hem, mitt i stadens hjärta, behöver ni inte leta längre! Här har ni närhet till vacker natur från Kärnanparkens härliga grönska, samtidigt som hela stadens utbud ligger precis nedanför era fötter.

Nedre Långvinkelsgatan 72 är ett drömboende för dem som uppskattar charm, exklusiva renoveringar och högkvalitativa materialval. Varmt välkomna att boka in er på visning.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 812 kr, I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv.
Det tillkommer 140kr/mån för bredbad.
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m² föreningens information
Våning
2 av 4
Andel i förening
3,30882 %
Andel av årsavgift
4,0073 %
Nettoskuldsättning
663 769 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på 2022 årsredovisning. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Allmänt om lägenheten
Trägolv från Bjelin.
Ugn, spis samt fläkt- Smeg. Integrerad diskmaskin- Samsung.
Kyl och frys- Ikea.
Hela lägenheten är renoverad 2022 och alla vitvaror är även från 2022.
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag, innan det är försent!

Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Lina Sweid på 0765-444 605. eller maila till [email protected]

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
BRF vid Slottshagen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
19 lägenheter varav 3 hyresrätter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen bedriver förvaltning av föreningens fastighet. Föreningens fastighet är belägen på Kung Kristoffers gata 27 och Nedre Långvinkelsgatan 72. Den 3 oktober 2019 förvärvade föreningen hela fastigheten Tornet Östra 3.

Andersons fastighetsförvaltning AB bistår föreningen med teknisk-och Nabo med ekonomisk förvaltning.
Tv och Bredband
Tele2
Parkering
Fri parkering på kringliggande gator.
FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet är brandförsäkrad till fulla värdet hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Se underhållsplan i Årsredovisning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1910
Hiss
Nej

Ekonomi

eller högstbjudande
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-04-11
Energiklass
E

Allmänt om området

Slottshöjden är en stadsdel nära Helsingborgs centrum, belägen uppe på landborgen i anknytning till Helsingborgs slott (Kärnan). Området förbinds med centrum genom Nedre Långvinkelsgatan, som löper i en dalgång i landborgen. Läget på landborgen gör att man från flera ställen i stadsdelen har en vid utsikt över staden nedanför och vidare ut över Öresund. Gatunätet har på flera ställen sitt ursprung i stadens historia,

Kommunikation

Området ligger på promenadavstånd till centrum, men har öven goda bussförbindelser till övriga stadsdelar.

Närservice

Det finns en närbutik på Kopparmöllegatan samt små kvartersbutiker i form av bageri, frisörer mm. runt i hela stadsdelen. Strax öster om bostadsområdet Olympia ligger fotbollsarenan Olympia, Idrottens hus och Helsingborg Arena.
På Prins Georges gata 1 finns ett vårdboende (före detta Valltorp).

Övrigt

2018 hade statistikområdet Slottshöjden 4 015 invånare.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.