Kommande försäljning villa på Wallisgatan 84 i Ramlösa
Ramlösa

Wallisgatan 84

RESERVERAD!

Kommande

RESERVERAD!

På attraktivt läge ligger detta arnrika boende med gedigna och påkostade materialval och generösa sociala ytor. Bakom den lättskötta tegelfasaden i härlig nyans gömmer sig ett modernt och lyxigt boende som passar perfekt för familjen.

Visa mer
Wallisgatan 84 Wallisgatan 84 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • eller högstbjudande: 6 795 000 kr
 • Antal rum: 5 rum
 • Boarea: 246 kvm + 105 kvm biarea
 • Byggnadsår: 1932
 • Område: Ramlösa, Helsingborg
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Posthornet 5
eller högstbjudande

6 795 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Lina Sweid

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Wallisgatan 84

Fastigheten präglas av detaljer som talar ett tydligt språk om omsorg och kvalitet. Anno 1932 men varsamt renoverat. Ett hus med harmonisk fusion mellan moderna bekvämligheter och den charmiga karaktären från den äldre delen av huset och dess omgivningar.

Hela fastigheten är fantastisk, där den underbara och lättskötta trädgården är noggrant planerad och utformad. Interiören är lika magnifik som utsidan, med ett rymligt kök med bänkskiva i carrera marmor, som inbjuder till matlagning och social samvaro. Köksön är perfekt för både matlagning och mingel, medan den charmiga matplatsen i den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger en underbar plats för familjemåltider eller samlingar med vänner. Det rymliga vardagsrummet lockar med sin kakelugn som skapar en mysig atmosfär under vinterkvällar.

Privatlivets lugn finner du på övervåningen, med tre rymliga rum. Badrummet är komplett med både dusch och badkar. Här finns också två praktiska garderober för att hålla alla praktiska behov organiserade och ur vägen.

Detta hem med dess förtjusande omgivningar är något utöver det vanliga och måste upplevas på plats. Missa inte chansen att skapa dina egna minnen i detta unika och kärleksfullt utformade hem på Wallisgatan 84.

 • FÖRBEIKTIGAT OCH DOLDA-FEL FÖRSÄKRAT
 • Topprenoverad fastighet
 • Trivsamt läge
 • Öppen planlösning
 • Med fiskerätt på Råå-ån!

Denna bostad är en riktig pärla med många bevarade detaljer och exklusiva renoveringar. När ni kliver in möts ni av den eleganta fiskbensparketten som pryder golvet och ger en tidlös atmosfär. Här finns en praktisk gäst-wc placerad till höger om hallen. Snyggt mönstrad klinker på golv och gråa väggar.

Vidare in når ni en härlig öppenhet mellan kök och vardagsrum, som skapar en härlig social atmosfär. Det exklusiva köket är renoverat med högkvalitativa materialval. Köksluckorna är från svarta och köksbänken samt stänkskydd är utrustade med en vacker vit Carrera marmor som ger både en funktionalitet och estetiskt tilltalande yta. Underlimmad ho i snygg karakteristisk färg som diskret smälter samman med blandaren i samma nyans. Spisen är 90 cm bred med induktionsplattor och två ugnar från det italienska märket Lofra. Fläkten är också den av märket Lofra.

Vardagsrummet går i samma exklusiva toner med samma fina fiskbensparkett och släta väggar i en varm ljusgrå färg. Här finns det bra med yta för både matplatsdel och soffdel. Ljuset flödar in i rummet tack vare ljusinsläpp från alla väderstreck. Via fina pardörrar har ni utgång till det fantastiska trädäcket och uteplatsen.

Trapporna upp leder oss till tre rum. Det ena används idag som barnkammare. Master-Bedroom är rymligt och med gott om förvaring dels tack vare garderoberna. Härifrån har vi utgången till balkongen som erbjuder en fantastisk solig exponering under större delen av dagen.

På detta plan finns också ett stort badrum. Ett helkaklat badrum med sandfärgad klinkers på golvet. Utrustningen består av wc, kommod, två vaskar, spegel, badkar, separat dusch samt tvättställ. På golvet vilar behaglig golvvärme. Tack vare fönster får rummet ett fint ljusinsläpp.

En trappa upp når vi vinden som är öppen i nock. Mycket yta där enbart fantasin sätter gränserna för inredning och användning.

På källarplan har vi också flertalet rum och även tvättstugan är placerad här. Här finns tvättmaskin, torktumlare, vask samt god arbetsyta.

Wallisgatan 84 är ett drömboende för dem som uppskattar charm, exklusiva renoveringar och högkvalitativa materialval. Varmt välkomna att boka in er på visning.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Lina Sweid

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Lina Sweid

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

På attraktivt läge ligger detta arnrika boende med gedigna och påkostade materialval och generösa sociala ytor. Bakom den lättskötta tegelfasaden i härlig nyans gömmer sig ett modernt och lyxigt boende som passar perfekt för familjen.

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Posthornet 5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 3 - 4 sovrum
Boarea
246 m² + 105 m² biarea faktisk uppmätn norm SS 021053
Kommentar till areakälla
Bottenplan 105 kvm
Ovanvåning 96 kvm
Vind 45 kvm
Källarplan 120 kvm
Tomtarea
900 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja
Övrigt
- Topprenoverad fastighet
- Trivsamt läge
- Öppen planlösning

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen fjärrvärme och luft/luft värmepump
BYGGNADSÅR
1932 
Byggnadstyp
2½-plansvilla med källare
Fasad
Tegel (säckaskuren)
Fönster
2-glas, isolerade
Tak
Tegel
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
Totalrenoverad- 2017.
Ny infart med elgrind, nya häckar, lagt in robotgräsklippare, installerat ny braskamin, gjort om 2 av sovrummen på ovanvåning- 2020.

Installerat luftvärmepumpar i vardagsrum samt i sovrum på ovanvåningen.
Golvvärme går även i duschväggen där ni hänger badhanddukar – så de smidigt torkar.

Ekonomi

eller högstbjudande
6 795 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,667%
TAXERINGSVÄRDE
3 261 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 900 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 572 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
23 545 kr/år
El
21 816 kr/år
VA
6 698 kr/år
Renhållning
4 135 kr/år
Kommentar
Förbrukning 2023
El: 9 187 kWh
Fjärrvärme: 26 132 kWh
DRIFTKOSTNAD TOTAL
56 194 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Elleverantör
Öresundskraft

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2019-02-27
Energiprestanda primärenergital
187 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
166 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (2017-09-20) Fiskevårdsområde (2000-08-23) Stadsplan (1977-02-01) Tomtindelning (1953-09-30)

Allmänt om området

Ramlösa är ett lugnt och barnvänligt område nära såväl grönområden som centrala Helsingborg. Stadsdelen avgränsas i väster och i söder av stadsmotorvägen Malmöleden, i norr av Clausgatan och i öster av Österleden. I Ramlösa bor cirka 4 500 personer.
Ramlösa är känt för mineralvattnet från sin flera hundra år gamla hälsobrunn. Länge fungerade Ramlösa som kurort och miljön kring hälsobrunnen är väl bevarad. Den gamla brunnsparken är skyddad som byggnadsminne. Områdena närmast hälsobrunnen i norr, öster och söder består till största delen av villor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Utanför detta villaområde har det från 1960-talet och framåt byggts både villor och radhus. I området finns det en rad olika förskolor samt Brunnsparksskolan, Västra Ramlösa skola och Ramlösa Friskola. Det finns även en vårdcentral. I Ramlösa är kommunikationerna goda med närhet till både E4:an och pendeltågstationen.

Övrigt

Letar du efter en mäklare i Ramlösa? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i Ramlösa för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna i Ramlösa nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning