Kommande försäljning lägenhet på Rektorsgatan 3 i Slottshöjden
Slottshöjden

Rektorsgatan 3

Drömtvåa på Slottshöjden, insynsskyddat på 4e våningen!

Kommande

Drömtvåa på Slottshöjden, insynsskyddat på 4e våningen!

På Rektorsgatan 3, fyra våningar upp med utsikt över takåsarna kring Slottshöjden har vi nu den stora äran att presentera denna yteffektiva och smakfullt renoverade gavellägenhet. Här erbjuds en ljus bostad i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en stor praktisk köksö beklädd med en stilren kompositskiva. Vid sidan om detta har vi ett väl tilltaget sovrum med gott om garderobsförvaring, ett modernt renoverat badrum samt en rymligt balkong i solsäkert läge! Varmt välkomna hem!

Visa mer
Rektorsgatan 3 Rektorsgatan 3 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Boarea: 59 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 4 av 7, hiss finns
  • Avgift: 5 005 kr. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
  • Förening: Brf Erikshöjd
  • Byggnadsår: 1945
  • Område: Slottshöjden, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Rektorsgatan 3

Hjärtligt välkomna till denna gaveltvåa belägen på 4e våningen på ett av Slottshöjdens bästa lägen. Här erbjuds nu chansen att förvärva en topprenoverad lägenhet som genomgående karaktäriseras av ljusa toner och smakfulla materialval. Här uppe bor du lugnt och insynsfritt med trädkronor och fågelkvitter som dina närmsta grannar.

Bostaden erbjuder ett fantastiskt vardagsrum med fönster i två väderstreck i öppen planlösning mot det stilrena köket. Förutom ett fullt utrustat kök och gott om förvaring finner ni här en stor köksö, den perfekta samlingspunkten de kvällarna ni spenderar i sällskap av nära och kära! Här finns gott om utrymme att möblera för både soffgrupp och matplats. Härifrån når vi även den skyddade balkongen belägen i solsäkert sydvästläge. Här sitter ni och njuter av solen från tidig förmiddag till sen eftermiddag! Vidare erbjuder bostaden ett rymligt sovrum med gott om förvaring bakom de platsbyggda garderoberna, samt ett nyrenoverat badrum med smakfulla materialval utrustat med tvättmaskin samt dusch bakom glasväggar.

Som boende på uppskattade Slottshöjden bor ni mitt i stan med gångavstånd till allt Helsingborg har att erbjuda; citys rika utbud av restauranger och kultur, Slottsparkens härliga grönska eller varför inte en avkopplande promenad längst Landborgspromenaden? I områdets alldeles omedelbara närhet finner ni även Coop Konsum med generösa öppettider, Två Systrar (café), populär fiskbutik, frisörsalonger, pizzerior och mycket mer. Ni har även goda bussförbindelser bara ett stenkast från lägenheten.

Varmt välkomna hem till Rektorsgatan 3, ett fantastisk boende på underbart läge!

  • Moderna och smakfulla materialval
  • Balkong i solsäkert sydvästläge
  • Öppen och social planlösning

Övriga bilder

Om bostaden

På Rektorsgatan 3, fyra våningar upp med utsikt över takåsarna kring Slottshöjden har vi nu den stora äran att presentera denna yteffektiva och smakfullt renoverade gavellägenhet. Här erbjuds en ljus bostad i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en stor praktisk köksö beklädd med en stilren kompositskiva. Vid sidan om detta har vi ett väl tilltaget sovrum med gott om garderobsförvaring, ett modernt renoverat badrum samt en rymligt balkong i solsäkert läge! Varmt välkomna hem!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 005 kr, I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 m² föreningens information
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel av årsavgift
0,51301 %
Nettoskuldsättning
554 585 kr, Nettoskuldsättningen baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på 2021-års årsredovisning.

Föreningen

Namn
Brf Erikshöjd
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
184 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av nio bostadsfastigheter med 184 lägenheter om sammanlagt 11,954 kvm, samt 17 kommersiella lokaler om sammanlagt 1,184 kvm. Detta gör Brf Erikshöjd till en av de större bostadsrättsföreningarna i Helsingborg.

Av föreningens nio bostadsfastigheter, är fem så kallade punkthus med adress Rektorsgatan 1, 3, 5, 7 och 9. Ett punkthus är ett fristående flerbostadshus med flera våningar ovan mark och med ett, vanligen centralt beläget, trapphus.
Fyra av föreningens hus är så kallade lamellhus med adress Kopparmöllegatan 8, 10, 12 och 14. Lamellhus är ett flerbostadshus i form av en rak, enkel länga.

Bostadsrättsföreningen bildades 2003-12-29

Namnet på föreningen är en sammanslagning av Erik, storbyggmästare Wihlborgs förnamn, och höjd - en av orddelarna i området Slottshöjden - med andra ord, Erikshöjd.
Under våren 2006 aviserade den dåvarande fastighetsägaren, Fastighets AB SkåneBo, att man hade för avsikt att avyttra fastigheterna, Munken 2, inom kvarteret Munken. Föreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 2006-11-07 och Fastighets AB SkåneBos hyresgäster beslutade vid föreningens köpstämma 2006-11-09 att föreningen skulle förvärva fastigheten Munken 2.

Därefter förvärvade bostadsrättsföreningen fastigheten Munken 2 av SkåneBo per 2006-12-01.
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och tillhandahåller bredbanduppkoppling från Tele2.
Styrelsen arbetar aktivt med att hålla nere fastighetens kostnader och med mottot "att bevara och uveckla det unika boendet, inom gränserna för Helsingborgs bevarande miljö".

Brf Erikshöjd har SBC som sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
Tv och Bredband
Kabel-TV, bredband, IP telefon.
Parkering
20 Garage, separat kö.
FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Övrigt
Föreningen har en lokal på Rektorsgatan 5, baksidan av huset.
Den är tillgänglig för medlemmarna att användas kostnadsfritt.
______________________

Bostadsrättsföreningen Erikshöjd är belägen inom stadsdelen Slottshöjden i Helsingborg som fick sitt namn genom en tävling arrangerad av Ove Sommelius vid Hälsingborgs Dagblad och av storbyggmästaren Erik Wihlborg hösten 1945. Den gamla benämningen på området fram tills dess var Möllevången.

Den äldsta bebyggelsen inom Möllevången uppfördes vid den dåvarande Parkgatan, nuvarande Parkkvarteret, vid Villatomtsvägen.
1944-46 uppfördes de nio fastigheter som ägs av bostadsrättsföreningen. Arkitekt Erik Wihlborg både ritade och byggde dessa.

I en artikel i Svenska Hem beskrivs Wihlborgs byggnadprojekt som ett av landets modernaste i ett av de mest intressanta bostadsområdena. Wihlborg, som även har uppfört "Småstugorna" vid Eskilsminne och "Gula Kliniken" vid Eneborg i Helsingborg, hade gjort sig känd som en djärv och nytänkande arkitekt som inte tvekade att uppföra fastigheter i en ny, modern och ändamålsenlig anda.

Fem punkthus, om vardera sju våningar, uppfördes längs med Rektorsgatan, och fyra lamellhus, om vardera tre våningar, uppfördes längs med Kopparmöllegatan. Husen är typiska för Erik Wihlborgs experimentslusta, djärvhet och yrkesambition, och de blev mycket omskrivna för sin tid.
Framträdande drag för lägenheterna var deras smarta och öppna planlösning med ett stort ljusinsläpp, samt att alla balkongerna var konstruerade av betong. Balkongernas konstruktion blev en inspirationskälla för efterkommande arkitekter.

Byggnaderna omfattas av Helsingborgs Stads Bevarandeplan.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Under 2019 genomförde föreningen renoveringar av balkongerna på Rektorsgatan.

Under 1999-2000 genomgick byggnaderna en genomgripande renovering, varvid samtliga avloppsstammar byttes ut med en tillkommande köks- och badrumsrenovering. Byggnaderna är moderna än idag med sin tidlösa funktionalistiska stil och dess geografiska läge i Helsingborg, som betraktas som det bästa tänkbara.

2022 Gavlarna ut mot Kopparmöllegatan har fogats om.

Under året kommer föreningen genomföra en OVK besiktning.


Ekonomi:
Föreningen höjde avgiften med 3% 2022-04-01.

Rfter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret beslutade styrelsen att höja avgiften med 10% från 2023-02-02.

Garagen höjdes då också från 650 kr till 800 kr/ månaden.

Planerat underhåll 2023:
översyn träfönster
kakelbyte mellan byggnaderna

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-12-04
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
181 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Slottshöjden är en stadsdel nära Helsingborgs centrum, belägen uppe på landborgen i anknytning till Helsingborgs slott (Kärnan). Området förbinds med centrum genom Nedre Långvinkelsgatan, som löper i en dalgång i landborgen. Läget på landborgen gör att man från flera ställen i stadsdelen har en vid utsikt över staden nedanför och vidare ut över Öresund. Gatunätet har på flera ställen sitt ursprung i stadens historia,

Kommunikation

Området ligger på promenadavstånd till centrum, men har öven goda bussförbindelser till övriga stadsdelar.

Närservice

Det finns en närbutik på Kopparmöllegatan samt små kvartersbutiker i form av bageri, frisörer mm. runt i hela stadsdelen. Strax öster om bostadsområdet Olympia ligger fotbollsarenan Olympia, Idrottens hus och Helsingborg Arena.
På Prins Georges gata 1 finns ett vårdboende (före detta Valltorp).

Övrigt

2018 hade statistikområdet Slottshöjden 4 015 invånare.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.