Rektorsgatan 3 Slottshöjden
Slottshöjden

Rektorsgatan 3

Drömtvåa på Slottshöjden, insynsskyddat på 4e våningen!

Kommande

Drömtvåa på Slottshöjden, insynsskyddat på 4e våningen!

På Rektorsgatan 3, fyra våningar upp med utsikt över takåsarna kring Slottshöjden har vi nu den stora äran att presentera denna yteffektiva och smakfullt renoverade gavellägenhet. Här erbjuds en ljus bostad i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en stor praktisk köksö beklädd med en stilren kompositskiva. Vid sidan om detta har vi ett väl tilltaget sovrum med gott om garderobsförvaring, ett modernt renoverat badrum samt en rymligt balkong i solsäkert läge! Varmt välkomna hem!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 59 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 4 av 7, hiss finns
  • Avgift: 5 005 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
  • Förening: Brf Erikshöjd
  • Byggnadsår: 1945
  • Område: Slottshöjden, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Rektorsgatan 3

Hjärtligt välkomna till denna gaveltvåa belägen på 4e våningen på ett av Slottshöjdens bästa lägen. Här erbjuds nu chansen att förvärva en topprenoverad lägenhet som genomgående karaktäriseras av ljusa toner och smakfulla materialval. Här uppe bor du lugnt och insynsfritt med trädkronor och fågelkvitter som dina närmsta grannar.

Bostaden erbjuder ett fantastiskt vardagsrum med fönster i två väderstreck i öppen planlösning mot det stilrena köket. Förutom ett fullt utrustat kök och gott om förvaring finner ni här en stor köksö, den perfekta samlingspunkten de kvällarna ni spenderar i sällskap av nära och kära! Här finns gott om utrymme att möblera för både soffgrupp och matplats. Härifrån når vi även den skyddade balkongen belägen i solsäkert sydvästläge. Här sitter ni och njuter av solen från tidig förmiddag till sen eftermiddag! Vidare erbjuder bostaden ett rymligt sovrum med gott om förvaring bakom de platsbyggda garderoberna, samt ett nyrenoverat badrum med smakfulla materialval utrustat med tvättmaskin samt dusch bakom glasväggar.

Som boende på uppskattade Slottshöjden bor ni mitt i stan med gångavstånd till allt Helsingborg har att erbjuda; citys rika utbud av restauranger och kultur, Slottsparkens härliga grönska eller varför inte en avkopplande promenad längst Landborgspromenaden? I områdets alldeles omedelbara närhet finner ni även Coop Konsum med generösa öppettider, Två Systrar (café), populär fiskbutik, frisörsalonger, pizzerior och mycket mer. Ni har även goda bussförbindelser bara ett stenkast från lägenheten.

Varmt välkomna hem till Rektorsgatan 3, ett fantastisk boende på underbart läge!

  • Moderna och smakfulla materialval
  • Balkong i solsäkert sydvästläge
  • Öppen och social planlösning

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

På Rektorsgatan 3, fyra våningar upp med utsikt över takåsarna kring Slottshöjden har vi nu den stora äran att presentera denna yteffektiva och smakfullt renoverade gavellägenhet. Här erbjuds en ljus bostad i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, med en stor praktisk köksö beklädd med en stilren kompositskiva. Vid sidan om detta har vi ett väl tilltaget sovrum med gott om garderobsförvaring, ett modernt renoverat badrum samt en rymligt balkong i solsäkert läge! Varmt välkomna hem!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 005 kr, I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 m² föreningens information
Våning
4 av 7, hiss finns
Andel av årsavgift
0,51301 %
Nettoskuldsättning
554 585 kr, Nettoskuldsättningen baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på 2021-års årsredovisning.

Föreningen

Namn
Brf Erikshöjd
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
184 lägenheter varav 2 hyresrätter, 16 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av nio bostadsfastigheter med 184 lägenheter om sammanlagt 11,954 kvm, samt 17 kommersiella lokaler om sammanlagt 1,184 kvm. Detta gör Brf Erikshöjd till en av de större bostadsrättsföreningarna i Helsingborg.

Av föreningens nio bostadsfastigheter, är fem så kallade punkthus med adress Rektorsgatan 1, 3, 5, 7 och 9. Ett punkthus är ett fristående flerbostadshus med flera våningar ovan mark och med ett, vanligen centralt beläget, trapphus.
Fyra av föreningens hus är så kallade lamellhus med adress Kopparmöllegatan 8, 10, 12 och 14. Lamellhus är ett flerbostadshus i form av en rak, enkel länga.

Bostadsrättsföreningen bildades 2003-12-29

Namnet på föreningen är en sammanslagning av Erik, storbyggmästare Wihlborgs förnamn, och höjd - en av orddelarna i området Slottshöjden - med andra ord, Erikshöjd.
Under våren 2006 aviserade den dåvarande fastighetsägaren, Fastighets AB SkåneBo, att man hade för avsikt att avyttra fastigheterna, Munken 2, inom kvarteret Munken. Föreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 2006-11-07 och Fastighets AB SkåneBos hyresgäster beslutade vid föreningens köpstämma 2006-11-09 att föreningen skulle förvärva fastigheten Munken 2.

Därefter förvärvade bostadsrättsföreningen fastigheten Munken 2 av SkåneBo per 2006-12-01.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos TryggHansa och tillhandahåller bredbanduppkoppling från ComHem.
Styrelsen arbetar aktivt med att hålla nere fastighetens kostnader och med mottot "att bevara och uveckla det unika boendet, inom gränserna för Helsingborgs bevarande miljö".

Brf Erikshöjd har tidigare anlitat Riksbyggen att handha föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel men kommer vid årskiftet gå över till att ha SBC.

Lägenhetsfördelning:
1 rok, 32 st
2 rok, 72 st
3 rok, 24 st
4 rok, 50 st
5 rok, 6 st
Varav 3 hyresrätter.

Dessutom tillkommer 16 lokaler.
Information om månadsavgiften
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP telefoni (ej samtalskostnad) samt försäkring bostadrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen har tagit beslut att höja avgifterna med 10% per den 2023-02-01.
Tv och Bredband
Kabel-TV, bredband, IP telefon.
Parkering
20 st garage, separat kö.
8 st parkeringsplatser, separat kö.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Övrigt
Föreningen har en lokal på Rektorsgatan 5, baksidan av huset.
Den är tillgänglig för medlemmarna att användas kostnadsfritt.
För bokning av lokalen, gå in på Riksbyggen.se.
Logga in på boendewebben och boka önskad dag.
Ansvarig Magnus Bengtsson 0705-745169.
Maximalt 30 personer får samtidigt vistas i lokalen.
Lokalen får användas fram till kl 22 på kvällen
Lokalen skall vara städad vid återlämnandet samt återställd i befintligt skick. I annat fall debiteras användaren 300 kronor.
Inspektion av lokalen sker efter användning.
Rökning och matlagning är förbjuden i lokalen.
Vid rökning utanför lokalen ansvarar låntagaren för att se till att det är ”städat” även utanför och tar hänsyn till boende.
Ev. skadegörelse, skador på lokalen eller utrustning i densamma, bekostas av användaren.
______________________

Bostadsrättsföreningen Erikshöjd är belägen inom stadsdelen Slottshöjden i Helsingborg som fick sitt namn genom en tävling arrangerad av Ove Sommelius vid Hälsingborgs Dagblad och av storbyggmästaren Erik Wihlborg hösten 1945. Den gamla benämningen på området fram tills dess var Möllevången.

Den äldsta bebyggelsen inom Möllevången uppfördes vid den dåvarande Parkgatan, nuvarande Parkkvarteret, vid Villatomtsvägen.
1944-46 uppfördes de nio fastigheter som ägs av bostadsrättsföreningen. Arkitekt Erik Wihlborg både ritade och byggde dessa.

I en artikel i Svenska Hem beskrivs Wihlborgs byggnadprojekt som ett av landets modernaste i ett av de mest intressanta bostadsområdena. Wihlborg, som även har uppfört "Småstugorna" vid Eskilsminne och "Gula Kliniken" vid Eneborg i Helsingborg, hade gjort sig känd som en djärv och nytänkande arkitekt som inte tvekade att uppföra fastigheter i en ny, modern och ändamålsenlig anda.

Fem punkthus, om vardera sju våningar, uppfördes längs med Rektorsgatan, och fyra lamellhus, om vardera tre våningar, uppfördes längs med Kopparmöllegatan. Husen är typiska för Erik Wihlborgs experimentslusta, djärvhet och yrkesambition, och de blev mycket omskrivna för sin tid.
Framträdande drag för lägenheterna var deras smarta och öppna planlösning med ett stort ljusinsläpp, samt att alla balkongerna var konstruerade av betong. Balkongernas konstruktion blev en inspirationskälla för efterkommande arkitekter.

Fastigheterna omfattas av Helsingborgs Stads Bevarandeplan.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Under 2019 genomförde föreningen renoveringar av balkongerna.

Under 1999-2000 genomgick fastigheterna en genomgripande renovering, varvid samtliga avloppsstammar byttes ut med en tillkommande köks- och badrumsrenovering. Fastigheterna är moderna än idag med sin tidlösa funktionalistiska stil och dess geografiska läge i Helsingborg, som betraktas som det bästa tänkbara.

Under kommande höst har föreningen inplanerad OVK besiktning.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Under 1999-2000 genomgick fastigheterna en genomgripande renovering, varvid samtliga avloppsstammar byttes ut med en tillkommande köks- och badrumsrenovering. Fastigheterna är moderna än idag med sin tidlösa funktionalistiska stil och dess geografiska läge i Helsingborg, som betraktas som det bästa tänkbara.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,65%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-12-04
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
181 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Slottshöjden är en stadsdel nära Helsingborgs centrum, belägen uppe på landborgen i anknytning till Helsingborgs slott (Kärnan). Området förbinds med centrum genom Nedre Långvinkelsgatan, som löper i en dalgång i landborgen. Läget på landborgen gör att man från flera ställen i stadsdelen har en vid utsikt över staden nedanför och vidare ut över Öresund. Gatunätet har på flera ställen sitt ursprung i stadens historia,

Kommunikation

Området ligger på promenadavstånd till centrum, men har öven goda bussförbindelser till övriga stadsdelar.

Närservice

Det finns en närbutik på Kopparmöllegatan samt små kvartersbutiker i form av bageri, frisörer mm. runt i hela stadsdelen. Strax öster om bostadsområdet Olympia ligger fotbollsarenan Olympia, Idrottens hus och Helsingborg Arena.
På Prins Georges gata 1 finns ett vårdboende (före detta Valltorp).

Övrigt

2018 hade statistikområdet Slottshöjden 4 015 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.