Yrvädersgatan 17 Ödåkra
Ödåkra

Yrvädersgatan 17

Familjekär villaidyll med utekök och spa i underbara Ödåkra

Kommande

Familjekär villaidyll med utekök och spa i underbara Ödåkra

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 145 kvm
  • Byggnadsår: 1982
  • Område: Ödåkra, Helsingborg
  • Fastighetsbeteckning: Tännforsen 4

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Yrvädersgatan 17

Besök villan med det lilla extra! Här få vi en barnidyll, familjekärt och lugnt ligger huset i området där grannsämjan är viktig och barnen leker ihop och springer lättsamt fram med deras små barnafötter över de gröna grässtrå som växer här och var. Denna friköpta villa ligger i hjärtat av Ödåkra och här möts vi av ett hus med en praktisk och tidsenlig stil. Huset är smart planerat i praktiska kvadratmetrar samt med en tillbyggnad som är rätt i tiden. Här bjuds det på fyra sovrum, vardagsrum med separat kök, två badrum ett ljust och generöst uterum med ett stort trädäck med spa-avdelning och ett optimalt utekök. Addera därtill mervärden som en walk-in-closet, förråd, parkering och garage i länga.
Här bor man bekvämt ett hem som andas det stilrena med närheten till områdets breda utbud av bland annat populära Väla köpcentrum. Missa inte chansen att förvärva denna villa med den härliga trädgården belägen på bästa läge.
Varmt välkommen till visning!

Altan/Uterum

Det stora ljusa uterummet byggdes 2015 och bjuder på generösa 25 kvadratmeter med golvvärme. Uterummet leder mot innerträdgården som rymmer både loungemiljön, jacuzzi avdelningen samt ett utekök för kocken att briljera i. Lättskött och väldigt hemtrevligt!

Vidare leds vi in till hemmets huvudentré med ett stilrent laminatgolv som ligger elegant under dina fötter. Trappan som tar oss upp till ovanplan pryds med en vacker glasvägg.

Kök

Från hallen blickar vi in till köket, hemmets hjärta där mat och bakverk lagas och bakas från de mest välrenommerade kokböcker. Ett väldigt rymligt vitt kök med mörk bänkskiva i modernt ton och med maskinpark i rostfritt. Här samlas enkelt både familjen och vännerna runt matbordet för att njuta av sällskapet och middagsserveringarna.

Grovkök/Tvättstuga

Tvättstugan ligger längre in från köksdelen och erbjuder tvätt- samt torkmaskin med tillhörande vask. Bänkskiva ovan för avlastning. På golvet vilar praktiskt klinker i grått. Separat ingång, perfekt för familjen där man enkelt kan göra rent skor från sand som höst och vinterrusk kan bringa.

Allrum

Väl mött i hemmets vardagsrum möts vi även här av solljuset som spirar in genom fönsterna och bringar ett ljuvligt ljusinsläpp. Härifrån når vi ävenhusets baksida med mark klätt i grå sten.

Sovrumsmiljöerna

Fyra hela sovrum bjuder villan på.

Ovanplan

På ovanvåningen möts vi av ett genomgående solljus som spirar starkt från sovrummen. Vi har förvaringsmöjligheter i vardera rum som den bekvämligheten att man i samtliga rumfår plats med både dubbelsängen och skrivbordshörnan. Utöver detta bjuds det på en lyxig walk in closet.

Badrum nedervåning

Ljuvligt modernt badrum med stenvask och kommod som möter gråtonade jordnära designlinjer. Duschhörna med svarta industri glasväggar.

Badrum ovanvåning

Stort och rymligt helkaklat badrum med jacuzzi.

Visa mer

BILDER

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Tännforsen 4
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Boarea
145 m² taxeringsinformation
Tomtarea
383 kvm

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Fjärrvärme
BYGGNADSÅR
1982 
Byggnadstyp
2-plansvilla
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
FTX (mekanisk från- och tilluft)
Övriga byggnader
Förråd på Entrésidan,
Garage I länga

Ekonomi

FASTIGHETSAVGIFT
9 287 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,651%
TAXERINGSVÄRDE
2 104 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 494 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
3 655 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

Uppvärmning
12 529 kr/år
El
11 472 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
12 000 kr/år
Kommentar
I posten samfällighet inkluderas kostnad för sophantering samt vatten.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
36 001 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Elförbrukning
4 166 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2018-02-20
Energiförbrukning
158 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
F

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Ödåkra GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 12-IM7-80/9696.1
Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Ödåkra uttal är en tätort i Helsingborgs kommun i Skåne län. Samhället ligger cirka åtta kilometer norr om Helsingborgs centrum, och cirka fem kilometer från Öresund. Efter att man invigt järnvägen förbi orten 1885 tog tillväxten ny fart i och med att Helsingborgs Spritförädlings AB år 1898 anlades i anknytning till järnvägen. Fabriken kallades i folkmun för "Spritan" och uppfördes på initiativ av grosshandlaren Johan I. Nelson från Helsingborg. Numera är "Spritan" ett populärt utflyktsmål med butiker, blomsteraffär och bageri i häftig miljö.
På 1960-talet började en stor andel villor anläggas öster om stationssamhället och orten fick nu alltmer karaktären av en bostadsförort till Helsingborg.

Kommunikation

Ödåkra genomkorsas av Västkustbanan (tåghållplats på pågatågslinjen mellan Ängelholm och Malmö) och ligger i anslutning till motorvägarna E6/E20 och E4. Bussar till centrum fungerar mycket bra.

Närservice

Omedelbart söder om orten ligger shoppingcentret Väla centrum.
Orten har även mindre närbutik och många aktiva föreningar inom fotboll, bandy, scoutkår, ridklubb, tennis och boule för att nämna några. Förskola och skola finns också centralt i orten.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.