Domaregatan 13B Elineberg
Elineberg

Domaregatan 13B

Kommande

Snart erbjuds chansen att förvärva denna smakfullt renoverade 3:a med genomgående planlösning i populära HSB Brf Ängslyckan! Önskar Ni er ett boende som renoverats med varsam hand och där det finns en tydlig baktanke med varje materialval så har ni äntligen hittat rätt! Tveka inte, anmäl ert intresse redan idag!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 68.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Avgift: 4 381 kr
  • Förening: HSB Brf Ängslyckan i Helsingborg
  • Byggnadsår: 1960
  • Område: Elineberg, Helsingborg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Domaregatan 13B

Hjärtligt välkomna till Domaregatan 13B!

Här finner Ni en välplanerad familjetrea på attraktiv adress! Här bor ni i en trygg och stabil förening och har direkt närhet till kommunikationer, parker och grönska. Bostaden genomsyras av medvetna materialval och i hallen finner Ni en slitstark klinker som sedan övergår i en snygg ekparkett som Ni finner genomgående i hela bostaden.

Lägenheten renoverades 2018 och utrustades då med ett praktiskt fullt utrustat kök med gott om arbetsytor, ett helkaklat badrum, nytt golv samt spottar i taket. Bostadens stora fönsterpartier skapar tillsammans med den genomgående planlösningen ett fantastiskt ljusinsläpp vilket tillsammans med de ljusa och fräscha ytskick skapar en rymlig och hemtrevliga känsla. Köket ligger i halvöppen anslutning till det luftiga vardagsrummet med utrymme för all tänkbar möblemang. En stor inglasad balkong i soldränkt sydvästläge som förlänger vardagsrummet de varmare månaderna på året. Två stycken väl tilltagna sovrum, varav ett med större garderderobsparti bakom skjutdörrar. Man har även valt att inreda klädkammaren som ett tvättrum och där står idag både tvättmaskin och torktumlare.

Här bor Ni i ett lugnt område med naturen i Ramlösa Brunnspark alldeles i närheten med sina vackra promenadstråk och härliga grönområden perfekta för picknick. Bra kommunikationer i form av både buss och tåg (Ramlösa Station ligger bara några minuters promenad från bostaden). För pendlaren nås E6:an på bara några få minuter.

Tveka inte, anmäl ert intresse redan idag!

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Snart erbjuds chansen att förvärva denna smakfullt renoverade 3:a med genomgående planlösning i populära HSB Brf Ängslyckan! Önskar Ni er ett boende som renoverats med varsam hand och där det finns en tydlig baktanke med varje materialval så har ni äntligen hittat rätt! Tveka inte, anmäl ert intresse redan idag!

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 381 kr
Antal rum
3 rum
Boarea
68.5 m² föreningens information
Våning
2 av 3
Andel i förening
0,78353 %
Andel av årsavgift
0,78353 %
Uteplats
Inglasad balkong i soligt västerläge!
Bilplats
Föreningen har 56 garageplatser och 6 parkeringsplatser. Separat kö. För att ställa sig i kö så kontakta vice värden alt meddela styrelsen genom föreningens hemsida. Garage kostar ca 395 kr/månad.

Föreningen

Namn
HSB Brf Ängslyckan i Helsingborg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
132 lägenheter, 25 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
485 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen HSB BRF Ängslyckan äger fastigheten Ängslyckan 1. Föreningen innehar 132 st bostadsrättslägenheter, 25 st mindre lokaler samt garage, parkeringsplaster och cykelparkeringar.
Föreningens adresser är Domaregatan 1, 3, 5, 7, 9, 11 och 13.

Föreningen har fullvärdesförsäkring på byggnaderna hos Länsförsäkringar. Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg.

HSB handhar den ekonomiska förvaltningen.

Föreningens hemsida: http://angslyckan.se/

Det finns ett vicevärdskontor i källaren på Domaregatan 8, nedgång på gaveln mot gatan. Kontoret är öppet varje helgfri tisdag mellan kl. 18.00-19.00.
Parkering
Föreningen har 56 garageplatser och 6 parkeringsplatser. Separat kö. För att ställa sig i kö så kontakta vice värden alt meddela styrelsen genom föreningens hemsida. Garage kostar ca 395 kr/månad.

Det finns även 29 cykelplatser. Även separat kö för att få plats. Kostar 30 kr/månad. Det finns även plats för cykelparkering i källaren. Här är det gratis att ställa sin cykel.
Övrigt
Föreningen har festlokal och gästrum som bokas via föreningens hemsida.
Föreningen har även gymlokal. Gästrummet kostar ca 100 kr/månad att hyra.
Festlokalen och gymlokalen är fria för föreningens medlemmar att nyttja.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2008 utfördes relining av avloppsstammarna
2013 byttes tappvattenstammarna samt kulvertarna
2018 utfördes stadgeenlig fastighetsbesiktning
2018 genomfördes OVK
2018 befintliga frånluftsfläkter byts fortlöpande till nya tryck- och temperaturstyrda.
2018 slutförande av fönsterbyte, entré- och källardörrsbyte samt installation av passagesystem.
2020 Ommålning av entréernas träpartier samt målning av de yttre källartrappornas väggar och järnräcken.
2020 Yttertaksrenovering

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
- Eget källarförråd
- Tvättstuga
- Gästlägenhet
- Gym
- Festlokal

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
9 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Kostnad för Internet, försäkring och el kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsvanor, avtal och leverantör.
Energideklaration
Utförd 2018-05-06
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
122 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Elineberg är en stadsdel i sydöstra Helsingborg. Bebyggelsen är indelad i två områden, som avskiljs från varandra genom Ramlösavägen. Gamla Elineberg i norr och det nyare bostadsområdet i söder.
Gamla Elineberg uppfördes på 1950-talet och består av friliggande nyrealistiska flerbostadshus i gult tegel med röda sadeltak. Det nyare området började byggas 1957 och består av flera senmodernistiska flerbostadshus i tre våningar, utplacerade i nord-sydliga lameller. 1962 byggdes ett centrum tillsammans med fem punkthus på 11–15 våningar, ritade av Jørn Utzon, som stod klara 1965.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

Till området hör en grundskola, Elinebergsskolan, och en kyrka, Elinebergskyrkan som stod klar 1966 öster om bostadsområdet. Området har även en egen fritidsgård, Elinebergs fritidsgård.

Övrigt

2018 hade statistikområdet Elineberg 2 693 invånare.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.