Villa till salu på Fröstigen 4 i Vallåkra
Vallåkra

Fröstigen 4

Varmt välkomna till denna underbara familjeidyll!

Till salu

Varmt välkomna till denna underbara familjeidyll!

Underbar fastighet med stora sociala ytor och fantastisk trädgård. På Fröstigen 4 bor ni i lantlig miljö men med fortsatt närhet till allt vad Helsingborg stad har att erbjuda! Missa inte denna härliga möjlighet!

Visa mer
Fröstigen 4 Fröstigen 4 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • eller högstbjudande: 2 995 000 kr
  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 100 kvm + 97 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1981
  • Område: Vallåkra, Helsingborg
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Skytteln 6
eller högstbjudande

2 995 000 kr

Visningar

24 Feb 11:00 - 11:45
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Fröstigen 4

Fin gedigen villa i trivsamma Vallåkra! Nu har vi glädjen att få förmedla denna bostadspärla. Inbäddad mellan sädesfält och uppskattat villakvarter finner ni nu detta rymliga och gedigna hus. Här bor ni i lugn och rogivande miljö med stora ytor och fantastisk utemiljö. I Vallåkra bor ni bekvämt med närhet till naturreservat Borgen vilket är ett litet mycket varierat naturreservat. I området finns spår efter en fornborg och här har ni även Stenkärlsfabriken vid vilken ni kan dreja. Ta cykeln från huset till Tomatens hus för en fika eller en trevlig lunch. Läget i Vallåkra är trivsamt och här erbjuds båda ett naturnära och trivsamt läge i fint villakvarter. Goda kommunikationer med tåg, buss och närhet till skola och förskola. Sommaren spenderas med fördel i den härliga trädgården. Detta är den perfekta platsen att samla vänner och familj en vacker sommardag och bjuda in till fest för att avnjuta en god middag i goda vänners lag. Uteplatsen har ni nämligen i uppskattat västerläge.

På Entréplan finner ni en fin hall med goda avhängningsmöjligheter som sedan leder er in i de härliga vardagsrummet. Vidare finner vi ett stort och välplanerat kök, tre sovrum och helkaklat rymligt badrum. I källarplan har ni ytterligare sällskapsyta med en fin öppenspis samt ett fint gästrum. I källarplan har ni även en gäst-wc och en rejäl tvättstuga. Vidare i källaren har ni ett tidigare badrum med en anslutande bastu (fungerande). Längre in i källaren har ni en rymlig klädkammare och slutligen ett stort verkstadsutrymme.

Trädgården är trivsam och här har ni en härlig ombonad uteplats vilken ni kan njuta av solen i goda vänners sällskap. Huset är hemtrevligt , ombonat och infriar alla förväntningar på ett vackert boende på landet. Varmt välkomna hem!

  • Familjeidyll
  • Naturnära
  • Underbar utemiljö

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Johannes Midbjer

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Underbar fastighet med stora sociala ytor och fantastisk trädgård. På Fröstigen 4 bor ni i lantlig miljö men med fortsatt närhet till allt vad Helsingborg stad har att erbjuda! Missa inte denna härliga möjlighet!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Skytteln 6
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea
100 m² + 97 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
605 kvm
Bilplats
Bilen parkerar ni bekvämt i garaget eller på uppfarten.
BESIKTIGAD
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump, Kamin
BYGGNADSÅR
1981 
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Fasad
Mexisten
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källare
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
Övriga byggnader
Garage och uppfart
Lekstuga på tomten

Ekonomi

eller högstbjudande
2 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,651%
TAXERINGSVÄRDE
1 549 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 223 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
1 943 750 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
33 974 kr/år
VA
3 859 kr/år
Renhållning
3 650 kr/år
Kommentar
Driftskostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan komma att variera beroende på förbrukning och avtal. I dagsläget bor 2 vuxna och 2 bar ni hushållet.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
41 483 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
12 064 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-08-02
Energiprestanda primärenergital
92 kWh per kvm och år
Energiförbrukning
56 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Stadsplan

Allmänt om området

Vallåkra är en tätort i Helsingborgs kommun, belägen vid Rååns dalgång sydost om Helsingborg. Ursprungligen bestod Vallåkra av två byar, Norra Vallåkra och Södra Vallåkra, gränsen mellan de båda utgjordes av Råån. På 1860-talet började man bryta stenkol i Vallåkra. För att ta vara på den stora mängd lera som blev biprodukt från stenkolsbrytningen grundade man 1864 Wallåkra Stenkärlsfabrik. Brytningen av lera fortsatte fram till 1970-talet.
På Enoch Thulins flygfält utanför den lilla orten anordnas årligen i slutet av augusti Nordens största träff, Vallåkraträffen, för stylade, ombyggda och helrenoverade bilar. Det kommer varje år ungefär 20 000 besökare från hela Norden och Nordeuropa. Ett annat resmål på orten är den gamla bevarade Wallåkra stenkärlsfabrik från 1864, där man framställer saltglaserat stengods efter traditionella metoder.

Kommunikation

Det tar ca 5 min att ta sig till stationen där buss eller tåg tar dig till Helsingborg, Lund och Malmö.

Närservice

I Vallåkra finns två skolor ,Wallåkrabygdens fristående förskola och skola, samt Kingelstad Byskola som båda erbjuder Förskola 1-6 år och Skola F-klass-åk6. För övrigt bör nämnas att den mysiga livstilsbutiken "Enkla Ting"

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning