Villa till salu på Köpmannagatan 7 i Mörarp
Mörarp

Köpmannagatan 7

Trädgårdsoas och hus som bjuder in till möjligheter!

Till salu

Trädgårdsoas och hus som bjuder in till möjligheter!

Missa inte chansen till detta fantastiska boende i uppskattade Mörarp. Underbar trädgårdstomt med växthus, fruktträd, buskar träd och en rad olika blomster perenner. Denna lummig trädgårdstomt är något utöver det vanliga! Villan har en härlig charm med högt i tak, brädgolv och underbart ljusinsläpp och bjuder verkligen in till stora möjligheter! Varmt välkomna hem!

Visa mer
Köpmannagatan 7 Köpmannagatan 7 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Pris: 2 895 000 kr
  • Antal rum: 4 rum
  • Boarea: 116 kvm + 84 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1938
  • Område: Mörarp, Helsingborg
  • Fastighetsbeteckning: Mörarp 3:86

2 895 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare
Assisterande

Johannes Midbjer

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Köpmannagatan 7

- FÖRBESIKTIGAT
- UNDERBAR TRÄDGÅRD
- MÖJLIGHETERNAS HUS

Varmt välkomna till Köpmannagatan 7 och uppskattade Mörarp. Här ges en unik chans att förvärva detta tegelhus. Huset ligger vackert beläget på inbäddad trädgårdstomt där enbart fantasin sätter gränserna över hur ni vill nyttja denna underbara trädgård. Detta boende passar utmärkt för er som vill bo i lugn och trivsam miljö med möjlighet till att vara självförsörjande med egna grödor. Huset är en gedigen villa från 1938. Entréplan har en mindre hall som är välplanerad och erbjuder god förvaring i garderober. Till vänster in från hallen finner vi badrummet som är funktionellt men i äldre utförande. Till höger från hallen kommer vi in i välhållet kök med gott om förvaring bakom rosa skåpsluckor. Köket leder oss vidare till stort rum som disponeras som matplats med braskamin och öppen planlösning mot det ljusa och luftigt vardagsrum. Fint ljusinsläpp från flertalet fönster, brädgolv och härlig takrymd. I anslutning till köket finner vi även utgång till uterum med utsikt över den blomstrande trädgården. Tar vi trappen upp till ovanvåningen så finner vi härligt allrum, två stora sovrum och gott om förvaring i flertalet garderober. Källaren är välhållen och går att nyttja utefter behov och önskemål. Sammantaget är att detta ett charmiga hus ett boende som bjuder in till stora möjligheter!

  • Underbar trädgårdstomt
  • Gediget tegelhus
  • Fint ljusinsläpp

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Odd Rydin

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Om bostaden

Missa inte chansen till detta fantastiska boende i uppskattade Mörarp. Underbar trädgårdstomt med växthus, fruktträd, buskar träd och en rad olika blomster perenner. Denna lummig trädgårdstomt är något utöver det vanliga! Villan har en härlig charm med högt i tak, brädgolv och underbart ljusinsläpp och bjuder verkligen in till stora möjligheter! Varmt välkomna hem!

Visa mer

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Mörarp 3:86
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
4 rum, varav 2 sovrum
Boarea
116 m² + 84 m² biarea taxeringsinformation
Tomtarea
1 464 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Underbara rum i trädgården med pergola och olika uteplatser.
Bilplats
Tillgång till uppställningsplats samt carport/garage.

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump samt braskamin.
BYGGNADSÅR
1938 
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Fasad
Tegel
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Källargrund
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Självdrag
RENOVERINGAR MM.
2023 Takkuporna har renoverats.
2009/2010 Installation Luft/vatten värmepump.
2003 huset dränerades i norr, söder, öster (ej väster).
Övriga byggnader
Intill huset finner vi grusad uppställningsplats samt carport/garage. I trädgården finner vi även ett växthus perfekt för mindre odlingar samt mindre pergola.

Ekonomi

Utgångspris
2 895 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
9 525 kr/år
KOMMUNALSKATT
31,651%
TAXERINGSVÄRDE
1 888 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
1 264 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
663 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
24 283 kr/år
VA
3 315 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
Kommentar
Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan variera beroende av egna vanor och avtal.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
30 298 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Nätbolag
Öresundskraft
Elleverantör
Öresundskraft
Elförbrukning
11 588 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-09-30
Energiförbrukning
115 per kvm (Atemp) och år
Energiklass
D

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp

Allmänt om området

Mörarp ligger där två gamla vägar möts och redan vid mitten av 1600-talet fanns där ett gästgiveri. Senare kartor, från 1800-talet, visar att förutom kyrkan, gästgiveriet och tingshuset var bebyggelse i byn obetydlig. Under 1960- och 70-talet blev området runt kyrkan centrum då livsmedelsbutik, post, skola och distriktssköterskemottagning upprättades där, för att senare följas av bankkontor och pizzeria på 80-talet. I Mörarp finns tillgång till skola, fritidsgård och idrottshall.
Det finns även ett äldreboende (fd Bokliden). På 1970-talet slutade tågen stanna i Mörarp, ersattes av bussar och stationen revs. Tågtrafiken kom att återupptas 1991, då Skånes lokaltåg Pågatågen började köra mellan Helsingborg och Åstorp. Senare tillkom även Kustpilen på sträckan Helsingborg-Hässleholm (-Kristianstad-Karlskrona). Turtätheten har förbättrats och numera går det i stort sett två tåg i timmen mellan Mörarp och Helsingborg resp. Åstorp. Under 2003 började Helsingborgs kommun sälja tomter på området mitt emot centrum och ett flertal villor och några lägenheter (Boklokhus) har byggts. Under 2007 tas ytterligare ett område i anspråk för bebyggelse, denna gång längre söderut invid kiosken. Sammanlagt har då ett hundratal villor och lägenheter byggts när dessa blir klara.

Övrigt

Letar du efter en mäklare i Mörarp? Då är Svenska Mäklarhuset i Helsingborg/Höganäs/Bjuv rätt mäklarbyrå för dig. Vi är fastighetsmäklare som brinner för våra kunder i varje bostadsaffär. Vi har stenkoll på marknadspriser och bostadsrättsföreningarna i området. Dessutom känner vi till alla kommunikationer och nöjen som finns eller är i nära anslutning.

Vårt mål är att alltid ge ett proffsigt bemötande vid varje tillfälle. Våra mäklare är alltid på tå och ger det där lilla extra, vilket brukar resultera i mycket nöjda kunder. Ta gärna en titt på våra kommande försäljningar i Mörarp för att inspireras till att hitta ditt drömboende. Oavsett om det är hus eller lägenhet du är ute efter tror vi att några av dem listade bostäderna i Mörarp nedan faller dig i smaken. Läs gärna mer om våra andra bostadsområden och våra mäklare i Helsingborg/Höganäs/Bjuv.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Övriga bilder

Planlösning