Norra Kyrkogatan 8 Centrum Helsingborg
Centrum Helsingborg

Norra Kyrkogatan 8

DET ÄR SÄLLAN NI FINNER EN SÅHÄR UNIK ETAGEVÅNING MITT I CENTRUM!

Till salu

DET ÄR SÄLLAN NI FINNER EN SÅHÄR UNIK ETAGEVÅNING MITT I CENTRUM!

Sällan finner du en så unik etagevåning som på Norra Kyrkogatan 8 där de det bara är att flytta raken vägen in! Balkong med västerläge och möjlighet till att göra en terrass på översta våningsplanet. Optimalt läge i en fantastiskt förening mitt i stan.

Mycket välplanerad bostad med entré på första plan med egen ingång. Första plan bjuder även på sociala ytor med stort och trevligt kök. Här finns gott om plats för matbord och trevliga stunder för matlagning. Balkong i västerläge ligger i anslutning till vardagsrummet. Här finns också badrum och två sovrum.

På andra våningen finner ni bostadens privata del med tre sovrum, badrum och klädkammare.

Brf Vikingen i Helsingborg är en välskött förening som bjuder flertalet mervärden för dig som bostadsrättsinnehavare. I framkant när det kommer till miljö och moderniteter för den bekväma människan. För medlemmarna finns flera bekvämligheter tillgängliga, till exempel övernattningsrum, festlokal, mysiga sittgrupper för grill och picknick, välutrustade tvättstugor med mera.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Pris: 5 695 000 kr
  • Boarea: 143 kvm föreningens information
  • Antal rum: 5.5 rum
  • Våning: 5 av 6, hiss finns
  • Avgift: 6 578 kr Värme och vatten ingår.
  • Förening: BRF Vikingen
  • Byggnadsår: 1983
  • Område: Centrum Helsingborg, Helsingborg

5 695 000 kr

Visningar

6 Okt 17:00 - 17:30
Föranmälan krävs! Passar inte tiden, kontakta mäklaren så hittar vi en tid som passar!
Ansvarig mäklare
Louise Scholander

Louise Scholander

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Norra Kyrkogatan 8

Välkommen till denna underbara och ytterst familjevänliga 5,5:a i etage mitt i centrum - det är som att bo i ett radhus mitt i stan! Den är belägen på våning 5 och 6 med en egen ingång från våning 5 som enkelt nås med hiss. Bostadens planlösning är genomgående, ljus och mycket väldisponerad med de sociala ytorna samlade på första plan och de mer privata på andra plan. Dessutom erbjuds en balkong i västerläge med härlig eftermiddag-kvällssol.

På första plan finner vi vardagsrummet som rymmer hela familjen, både i soffan framför TV:n och runt middagsbordet. Från vardagsrummet nås balkongen. Första plan bjuder även på ett stort och trevligt kök. Här finns gott om plats för matbord och trevliga stunder för matlagning. Här finns också badrum och två sovrum.

På övre plan når vi det helkaklade badrummet med dusch. Vidare nås tre utomordentliga sovrum i bra storlekar, samtliga med inbyggda garderober. I ett av sovrummen (mot innergården) finns möjlighet att göra rummet till en terrass. Bygglov måste ansökan och godkännande från föreningen, men finns en granne i huset som byggt om till en terrass.

På Norra Kyrkogatan 8 bor du på lugnt, lummigt och centralt läge med närhet till det mesta. Föreningen är välskött, trevlig och med god grannsämjan. De har en trevlig gemensam trädgård med flertalet sitt- och grillplatser för umgänge och avkoppling. I närområdet finner du skolor, förskolor, fritidsaktiviteter, vårdcentral och service. Här bor du centralt med allt du behöver utanför knuten. På gatan finns flertalet restauranger och butiker och med en kort promenad når du shoppinggatan Kullagatan med all tänkbar service. Centralstationen ligger ett fåtal minuter bort och där du bl a kan kliva på tåget, färjan eller bussen.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Anmäl er på visning redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Louise Scholander, på 0707-666 736 eller louise.scholander@smh.se.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Louise Scholander

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Louise Scholander

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 578 kr, Värme och vatten ingår.
Antal rum
5.5 rum + Kök
Boarea
143 m² föreningens information
Våning
5 av 6, hiss finns
Andel i förening
8,51 %

Föreningen

Namn
BRF Vikingen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
23 lägenheter, 2 lokaler
Allmänt om föreningen
Föreningen äger och förvaltar fastigheten Helsingborg Vikingen 1. Föreningen har 23 bostadsrätter om totalt 1 680 kvm och 2 lokaler om 82 kvm.
Information om månadsavgiften
Värme och vatten ingår i månadsavgiften.
Tv och Bredband
Finns och debiteras med ca130 SEK/månad
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, innergård, extra badrum vid vindförråd, cykelutrymme i entréförråd samt cykelutrymme på innergård.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljsbostadshus
BYGGNADSÅR
1983
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
FTX (mekanisk frånluft)
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
5 695 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 200 kr/år
Kommentar
Driftkostnaderna är personliga och kan därför komma att variera.
Energideklaration
Utförd 2021-12-07
PRIMÄRENERGITAL
114 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Stadens geografi domineras av den branta sluttningen Landborgen som löper längs Öresund. I centrum är arkitekturen en tätbebyggd stenstad, med monumentala och storstadsmässiga hus mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan samt mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är arkitekturen mer småskalig och intim.

Kommunikation

Länge drev Helsingborgs stad själv stadstrafiken i staden, men i juni 2005 tog Skånetrafiken över. Det nuvarande linjenätet består av tre huvudlinjer med avgångar så täta som fem minuters mellanrum samt ytterligare sex reguljära linjer, två servicelinjer och fyra pendlarlinjer
Helsingborg är även en viktig järnvägsknut och genom staden går Västkustbanan från Lund till Göteborg. Färjeleden mellan Helsingborg och Helsingör kallas HH-leden och är en av världens tätast trafikerade färjelinjer.

Närservice

Helsingborg har ett rikt utbud av både kultur- och nöjesetablissemang. Kulla-gå-gatan är en av de äldsta gågatorna i landet och här finns både lokala butiker, kedjor och ett stort utbud av både kafféer och restauranger.

Övrigt

2017 hade statistikområdet Helsingborgs centralort drygt 100 000 invånare.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.