Björnmarcksgatan 4 Olympia
Olympia

Björnmarcksgatan 4

Den optimala tvåan med låg avgift på Olympia ...

Till salu

Den optimala tvåan med låg avgift på Olympia ...

SNABBFAKTA

  • Pris: 1 725 000 kr
  • Boarea: 55 kvm föreningens information
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 5 av 5, hiss finns, Hissen går till våning 4, då våning 5 ligger på vindsplan.
  • Avgift: 2 840 kr I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 85 kr tillkommer för kabel-TV, fiber finns strax i fastigheten, för den som önskar kan detta dras in. Bekostas av köparen.
  • Förening: Brf Björnskölden
  • Byggnadsår: 1957
  • Område: Olympia, Helsingborg

1 725 000 kr

Visningar

2 Feb 17:00 - 17:30
Föranmälan krävs!
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare
Assisterande

Odd Rydin

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Björnmarcksgatan 4

Med detta utsökta läge har vi nöjet att presentera en attraktivt renoverad gavellägenhet på vån 5 av 5 i hus med hiss (till vån 4). Vi välkomnas av en ljus och hemtrevlig bostad om 55 kvm. Redan i hallen får man en fin överblick av bostaden. Den genomgående bostaden tillsammans med ljusinsläppet från de stora fönsterna resulterar i en luftig känsla. Lägenheten har en smart planlösning med ett generöst vardagsrum med ett perfekt avdelat sovrum, ett rymligt kök med matplats. Avslutningsvis så finns här ett helkaklat badrum i sobra toner. Intill badrummet ligger en generös klädkammare.

På Björnmarcksgatan 4 bor ni på en lugn återvändsgata på trivsamma Olympia med närhet till Helsingborgs stadskärna, livsmedelsbutik, café, goda kommunikationsmöjligheter och fina promenadstråk. Ett fantastiskt läge med närhet till citypuls och grönområde.

Tveka inte att slå mig en pling!!

Högst upp i huset, i en populär och omtyckt förening, erbjuds nu denna supertrevliga tvåa med kvadratsmart planlösning och med låg månadsavgft. När ni tagit hissen och de sista trapporna upp kliver ni in i detta ljusa och välkomnade hem. Bostaden har ett generöst ljusinsläpp och hallen är rymlig med bra utrymme för förvaring. Smarta lösningar är något som är genomgående för hela bostaden.

Köket är trivsamt med utrymme för matplats vid fönstret och gott om plats för förvaring i skåp och lådor. Ett kök med bra arbetsytor och här erbjuds full maskinell utrustning.

Vi välkomnas vidare i det härliga vardagsrummet. Ett socialt och luftigt rum där det inryms både en härlig sittgrupp och en matplats om så önskas. Detta rum är snyggt avdelat med en specialbeställd industriglasvägg med dörr. Detta har blivit ett mysigt och rogivande sovrum med utrymme för sängen. Även skrivbord om så önskas. Stora härliga fönster skänker rummet ett härligt ljus. På golvet vilar en vacker fiskbensparkett vilken är genomgående för sovrum och vardagsrum.

Tillbaka i hallen finns ett snyggt och praktiskt badrum. Utrustning här är dusch, WC och handfat i kommod. Intill badrummet finns en generös klädkammare.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
2 840 kr, I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 85 kr tillkommer för kabel-TV, fiber finns strax i fastigheten, för den som önskar kan detta dras in. Bekostas av köparen.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 m² föreningens information
Våning
5 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,3895 %
Nettoskuldsättning
Mot bakgrund av att andel av årsavgift inte går att inhämta från föreningen går inte beräkningen av indirekt nettoskuldsättning att genomföra på ett riktigt vis varvid uppgiften inte finns angiven i objektbeskrivningen.
Övrigt
Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare, Eema Jakus Strand, på 0704-064828 eller [email protected]

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Föreningen

Namn
Brf Björnskölden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
55 lägenheter varav 3 hyresrätter, 5 lokaler
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
474 kr
Tv och Bredband
Bredband via Comhems kabel-tvnät
Parkering
Det finns 9 parkeringsplatser och 8 garage. Kostnad för parkering är 275 kr/mån. Till föreningens parkering är det separat kö.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2019 - Renovering av innergård
2018 - Föreningen renoverade balkongerna och glasad in dessa
2018 - Fyra nya värmepumpar har installerats
2009/2010 - Stambyte och badrumsrenovering

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1957
Hiss
Ja, Hissen går till våning 4, då våning 5 ligger på vindsplan.
Övrigt om byggnaden
2020 - Nymålat och slätspacklat hela lägenheten.
2020 - Sänkt tak med spottar i badrum och i walk-in-closet.
2020 - Måttbeställd industrivägg till sovrum.
2020 - Utbyte av el.
2020 - Heltäckningsmatta i walk-in-closet.
2021 - Nya lister i hela lägenheten.
2021 - Nya moderna eluttag och skapat fler uttag i hela lägenheten.
2021 - Installation av dimmer till alla rum.
2021 - Eldrivna rullgardiner i vardagsrum.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Ekonomi

Utgångspris
1 725 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,651%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd

Allmänt om området

Olympia är en stadsdel i Helsingborg som ligger runt idrottsparken Olympia, som också givit stadsdelen dess namn.
Bostadsområdet kring Fågelkvarteren, i den västra delen, med sina stadsvillor i jugend är de delar som mest förknippas med stadsdelen. Olympia sträcker sig dock över ett större område och inkluderar då även flerbostadsbebyggelser och villor öster om Stenbocksgatan. Gatustrukturen präglas på flera ställen av stadens historia, främst genom S:t Peders gata, Östra Vallgatan och Södra Vallgatan, vilka formats av vallgraven runt stadens befästningsverk från 1600-talet.
Bebyggelsen omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. I närheten finns även Fredriksdals friluftsmuseum, men som dock kräver inträde för att utnyttja.

Kommunikation

Centrum finns på promenadavstånd men även bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra.

Närservice

I området hittar du Helsingborgs lasarett som är ett av Region Skånes fyra specialiserade akutsjukhus. Här finns även både grundskolor och gymnasieskolorna Slottsvångsskolan, Olympiaskolan, Nicolaiskolan och Tycho Braheskolan.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.