Senderöds Koloniförening kolonilott nr 17. Mariastaden
Mariastaden

Senderöds Koloniförening kolonilott nr 17.

Uppe på trevliga Senderöds Koloniförening ligger kolonilott nr 17 ...

Till salu

Uppe på trevliga Senderöds Koloniförening ligger kolonilott nr 17 ...

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 1 rum
  • Boarea: 20 kvm säljarens information
  • Pris: 395 000 kr
  • Område: Mariastaden, Helsingborg

395 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Senderöds Koloniförening kolonilott nr 17.

Vi välkomnas in på lugnt och grönskande område precis utanför stan.

Den mysiga kolonistugan är på ca 20 kvm. I stugan finns ett vardagsrum med bra plats för soffa och möblemang som ligger i öppen planlösning med ett trevligt kök och en ljus och fin matplats. Det finns indraget vatten och el i stugan.

Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Olika rum delar upp trädgården. Här plockar man sina egna äpplen, plommon och körsbär. På kolonin finns även hallonbuskar, blåbärsbuskar och krusbärsbuske samt rabarber. Det finns två pallkragar med jordgubbar och fyra pallkragar för grönsaker, där det i år finns gott om potatis. En pallkrage med ängsblommor för att locka pollinatörer och fjärilar. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Den underbara tomten är på ca 345 kvm. På tomten finns ett rymligt förråd med en toa sk potipot. Samt ett äldre växthus.

Stugan säljes med alla inventariet, utemöbler, trädgårdsredskap och maskiner till synes. För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

BILDER

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Eema Jakus Strand

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Allmänt om området

Mariastaden är en stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor, vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Vid tågstationen Maria stannar både de tåg som ska söderut mot Malmö och de som ska norrut mot Ängelholm och Förslöv.

Närservice

Det finns flera skolor i Mariastaden, bland annat den kommunala Maria Parkskolan. I utkanten av området ligger vårdboendet Kungshult.

Övrigt

2018 hade stadsdelen ett invånartal på 6 309 personer.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.