Senderöds koloniförening nr 14 … Mariastaden
Mariastaden

Senderöds koloniförening nr 14 …

Till salu

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 3 rum
  • Boarea: 50 kvm säljarens information
  • Pris: 695 000 kr
  • Område: Mariastaden, Helsingborg
  • Fastighetsbeteckning: Koloni nr 14

695 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Senderöds koloniförening nr 14 …

I detta grönskande koloniområde ligger detta fantastiska paradis. Här är man bara en liten bit utanför centrala Helsingborg men ändå så känns det som att har hamnat på landet.

Den mörkgråa stugan med vita knutar är på ca 50 kvm. Vi välkomnas in en välplanerad och ombonad koloni. Vi möts direkt av en perfekt matplats som ligger halvöppet med det fina gröna köket. Här finns både goda arbetsytor och förvaring i skåp och i hyllorna. Vidare in från köket nås vardagsrummet som verkligen badar i ljus. I detta rum ryms en soffgrupp utan bekymmer. Härifrån nås trädäcket från de skjutbara glaspartierna. I stugan finns två mysiga sovrum med mycket goda förvaringsmöjligheter samt ett stilrent badrum med dusch, wc och handfat.

Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Olika rum delar upp trädgården. Här finns ett härligt trädäck på baksidan, stensatt uteplatser, ett praktiskt förråd, många planteringar och här odlas bl a björnbär, röda/svarta/vita vinbär, röda krusbär, rabarber, röda/gula hallon, plommon, tre äppelträd, blåbär, jordgubbar.

Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Tomten är på ca 587 kvm.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med alla möbler (både inne och ute), verktyg, trädgårdsredskap och maskiner.
Den vita tv-n ingår ej.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Slå fastighetsmäklaren en pling för mer information!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

BILDER

Allmänt om området

Mariastaden är en stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas i slutet av 1990-talet och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor, vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse.

Kommunikation

Bussförbindelserna till centrum och övriga stadsdelar fungerar mycket bra. Vid tågstationen Maria stannar både de tåg som ska söderut mot Malmö och de som ska norrut mot Ängelholm och Förslöv.

Närservice

Det finns flera skolor i Mariastaden, bland annat den kommunala Maria Parkskolan. I utkanten av området ligger vårdboendet Kungshult.

Övrigt

2018 hade stadsdelen ett invånartal på 6 309 personer.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.