Senderöds Koloniförening kolonilott nr 151 ... Mariastaden
Mariastaden

Senderöds Koloniförening kolonilott nr 151 ...

Såld

Välkommen till koloni nr 151 på solig och tomt på populära koloniområdet Senderöd. På ett lugn och fridfullt läge ligger detta trevliga koloniområde. Här är man fortfarande nära stan men ändå så att man känner känslan av att vara ute i skog och natur.
Här möts ni av en underbar kolonistuga som har det mesta. Stugan är på ca 50 kvm fördelat på separat sovrum med skjutdörrsgarderob, med snyggt kök som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, en värmande kamin samt ett nybyggt badrum med dusch. Det finns skymningsstyrd fasadbelysning runt hela huset.

Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Trädgården är indelad i många olika rum, så att man kan följa solens strålar hela dagen. Här finns trädäck, ett praktiskt förråd, underbara planteringar och odlingar. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Tomten är på ca 400 kvm.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med alla möbler (både inne och ute) med några få undantag, verktyg, trädgårdsredskap och maskiner.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

Visa mer
Slutpris

650 000 kr

Ansvarig mäklare

Eema Jakus Strand

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.